Hei, ei ole ketään keneltä tosielämässä kysellä joten toivon että täältä löytyisi taas apua. Autoni on 15-vuotias pösö jossa on kuitenkin vähän kilometrejä. Vaihdatin tänään talvirenkaat ja kuljettajan puolen eturenkaan paikkeilta kuuluu nyt outoa ääntä. Koiranluut on vasta vaihdettu, mutta jo ennen renkaiden vaihtoa jyrkästä oikealle käännöstä on kuulunut välillä laahaavaa ääntä. Voinko vielä ajaa vai lähteekö pyörä? Tietääkö kukaan missä vika todennäköisesti olisi ja paljonko sen korjauttaminen maksaisi?

  • ylös 1
  • alas 1

Kommentit (7)

Laahaava ääni lähtee usein jarruista, helpoimmillaan vain jarrupala loppuun kulumassa. Voi kuitenkin olla vaikka mitä muuta. Kannattaa tutkituttaa tuo heti, ei ole turvallista ajaa ilman jarruja, jos liittyy jarruihin.
Käytä liikkeessä, jossa vaihdatit renkaat ja kerro laahaavasta äänestä renkaanvaihdon jälkeen. Eiköhän sieltä tule nopein diagnoosi, kun/jos ei liity mitenkään heidän työhön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Minua ihmetyttää tällaiset kyselyt. Jos ääni on alkanut kuulua renkaanvaihdon jälkeen niin ensisijainen paikka selvittää ongelma on se renkaat vaihtanut liike, ei av-palsta. Täältä et saa kuin wannabe-autonasentajien neuvoja.

Vierailija

Jos ääni voimistuu oikealle kääntäessä ja katoaa vasemmalle kääntäessä on kuskinpuolen pyöränlaakeri väljä ja ääni tulee kun jarrulevy nojaa jarrupaloja vasten.
Kannattaa käydä renkaat vaihtaneessa liikkeessä ja sanoa että katsoo onko rengas hyvin ja heiluttelee rengasta tuntuuko laakerissa väljää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla