Voiko imusolmukkeet suurentua "ihan huvikseen"?

Vierailija

Ilman että on syytä huoleen? T:lääkärikammoinen

Kommentit (8)

Vierailija

Ei ne huvikseen suurene, mutta yleensä se on vaaratonta. Vaikkapa viisaudenhampaan puhkeaminen voi nostattaa leuan ja korvan alueen imusolmukkeita, ja hampaan tahdista riippuen ne voi olla aktiiviset vuosiakin.

Mutta yleisesti ottaen, imusolmukkeet reagoivat johonkin kropan "häiriötilaan"(kuten tuo hammasjuttu) tai tulehdukseen.

Vierailija

Jep, kuten nro 1 jo kertoi, imusolmukkeet tekevät vain työtään kun ottavat kiinni ja torjuvat tulehduksia. Siinä aktiivivaiheessa ne suurenevat. Toki kyse voi olla vakavammastakin kuin tulehdusten torjunnasta mutta ei ihan heti kannata lääkärille rynnätä. Näin flunssa-aikoina tuo on tosi tavallista.

Vierailija

Mulla on kesästä saakka suurentuneet ajoittain sekä nivusien että kainaloiden imusolmukkeet. Pienenevät ja katoavat aina hetkeksi, kunnes ilmaantuvat taas. Hyvä kuulla että on useimmiten vaaratonta ja tätä on muillakin...

Vierailija

Jos asia sinua huolettaa, ei ole pelostasi huolimatta iso homma selvittää asiaa lääkärillä. Lääkäri kokeilee ne patit käsin ja otattaa luultavasti verikokeet. Joskus saattaa määrätä vielä lisäksi ultralla jokusen patin kurkattavaksi, ja sen tuloksen perusteella sitten ohutneulanäyte tms. Jokatapauksessa kipua ei ole juurikaan odotettavissa muutamaa neulanpistoa enempää.

Rohkeasti vaan niin saat mielenrauhan.

Vierailija

Juu ne miettii, miten ne huvittelis, kun on niin tylsää vaan olla möllöttää. Sitten joku niistä ehdottaa, että suurennutaan. Sitten ne huvikseen suurenee.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat