käytännön ongelmat kotona?

Vierailija

Millaisiin käytännön ongelmiin törmäätte kotona ja kotitöissä? Mikä voisi helpottaa työskentelyä? Onko se esim joku huonekalu, tekstiili tai tavara?

Itse asun pienessä yksiössä ja kotona on liian vähän tilaa vaatteiden ja astioiden säilytykseen. Työskentelytilaa liian vähän kun laittaa ruokaa.

Olisi kiva jos viitsit vastata, teen koulutehtävää aiheesta☺

Kommentit (14)

Vierailija

Vähemmän tavaraa. Oikeasti ihminen tarvitsee n. 20 prosenttia niistä tavaroista mitä kotona on. Kannattaa opetella minimalisoimaan tavaran määrä. Vähän mutta laatua.

Vierailija

Mihin pienessä yksiössä tarvitsee niin paljon astioita, ettei kaapit riitä? Tuskin sä siellä mitään 20 hengen illalliskutsuja järjestät. Ja veikkaan että vaatteistakin saisit karsittua puolet pois.

Vierailija

No ei mulla nyt niin kauheesti olekaan, tarkoitin tällä esim. Kokkaustarvikkeita, tarjoilujuttuja ym. Tää on siis tilapäisratkaisu miten asun nyt, että senkin takia tavaraa jonkun verran.

Oisko ketään joka haluis vastata aloituksen kysymykseen?

Ap

Vierailija

Minusta usein ongelmana on se, että on liian vähän tavaraa: ei ole pöytätasoa, jolle laskea tarjotin, ei ole telinettä, johon ripustaa pyykit kuivumaan jne.

Omaa kotityöskentelyä helpotti se, kun hyväksyin, että keittiöön tarvitaan pätkä tasoa lisää. Ostin tarjoiluvaunun, jonka voi lykätä olohuoneeseen lisäpöydäksi, jos tulee tarvetta. Samalla sain säilytyspaikan yleiskoneelle (sopii tarjoilupöydän alatasolle).

Toinen kätevä juttu löytyi jostain blogista. Kylppärin kattoon nostettava pyykinkuivausteline, jonka saa kätevästi laskettua alas "täytön" ajaksi. Ei vie lattiatilaa eikä sitä tyhjänä edes huomaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Itse asun pienessä yksiössä ja kotona on liian vähän tilaa vaatteiden ja astioiden säilytykseen.

Poraa kattoon koukkuja. Koukun kautta kulkemaan nari, jonka toisessa päässä on n. puolimetrinen vaatetanko, tai (hyvin kiinni pysyvä) säilytyskori. Seinään koukun kohdalle toinen koukku, johon sidot narun toisen pään. Saat aikaan ihan turhaa vapaata kattotilaa hyödyntävän säilytysratkaisun!

Myös jos kampaajalta tai hammaslääkäriltä jää käytöstä poistettuja nivelvarsia, niitä voi pultata seinään kiinni ja säilyttää niiden päässä tarpeellisia esineitä sopivasti saatavilla ja käytön päätyttyä vain tyrkätä säilytin pois tieltä.

Vierailija

Meillä ongelmana on pieni vessa. Vessassa on pönttö, lavuaari alahyllyineen, pieni päältätäytettävä pyykinpesukone ja kissanvessa. Kissanvessan joutuu nostamaan pesukoneen päälle kun menee suihkuun.

Kuulostaa vaivattomalta mutta ei se sitä ole...

Vierailija

Tiiviitä eli pölyltä suojaavia laatikoita voi käyttää tavaroiden varastoimiseen sängyn alle. Matkalaukkuun mahtuu yhtä ja toista, samoin kylmälaukkuihin, joita molempia yleensä säilytetään tyhjinä.

Vierailija

Kiva että olen saanut vastauksia. Opiskelen nimenomaan muotoilun alaa joten tällaiset jutut ovat tärkeitä tulevaisuuden jatkokehittelyn kannalta☺. Tärkeää on nimenomaan saada näitä hyviä esimerkkejä mikä ei kotona toimi.

Lisää vastauksia toki otetaan. Jos joku jaksaa voi myös miettiä onko kodin tavarat mukavia; millaisia ominaisuuksia toivoisi esim istuimiin, haluaisiko valaisimisiin joitain lisäominaisuuksia, onko kodinkoneissa jotain mitä tarvittaisiin työskentelyä helpottamaan?

Kiitos jo kaikille vastanneille☺

Vierailija

Itsesuipiskeluaikana 18,5 neliön asunnossa, opiskelijabudjetilla.
Löysin jostain Ikean kuvaston ja menin halpamatkalla Ruotsiin, Ikeaan ja ostin sellaisen pehmeän kaapin. Vetoketjulla sai suljettua.
Sinne sitten kunnon pohjallinen puusta että nojasi metallitasoon alhaalla ja täyteen muovilaatikoita, joissa oli kunnon kannet. Jotain tarroja oli edessä jossa luki mitä missäkin on.
Palveli yli 10 v ja myin kirppiksellä pois. Loistokeksintö.

Vierailija

Meillä on käytännön ongelmaksi nyt tullut talon lämmitys (vanha rintsikka). Kellarissa on iso päältä täytettävä uuni, joka laitetaan halkoja täyteen ja sitten lämpiää patterit ja vesi. Kellariin mennään ulkokautta ja sinne vie kapeat ja jyrkät portaat. Mä sain hiljattain diagnoosin selkäydinkanavan ahtauma ja jalat ei pelaa enää kunnolla, kävelen keppien kanssa. Käsien motoriikassa myös ongelmaa.  Lapsi on vasta 4-vuotias joten hän ei tietenkään voi auttaa (eri asia jos olis 14..).

Puut pitää hakea peräkärryn kanssa omasta metsästä (liiteristä) ja sitten halot pitäisi heitellä kellariin luukusta sisään ja pinota ne vielä siellä alhaalla.

Koko ketjun ongelmat: kuka kaataa puut metsästä? Kuka sahaa ja pilkkoo ne haloiksi ja latoo liitereihin? Kuka lappaa puut peräkärryyn ja sieltä kellariin, ja pinoaa ne? Ja kuka könyää sinne alas latomaan lämmityskattilan täyteen, jos multa menee viimeisetkin jalat alta?

Talossa asutaan mä ja lapsi.

Että tämmöinen arjen haaste.

Vierailija

11: ymmärrän hyvin ongelmaasi. Asuin itsekin lapsuuden talossa, jossa puulämmitys. Aikamoista hommaahan se oli; puiden hakeminen metsästä(meillä oli omaa metsää ja isäni oli maanviljelijä ja hän hoiti myös tätä puolta), klapeiksi saaminen, kasaaminen suojaisaan paikkaan josta vielä raahaaminen keittiöön.

Ap

Vierailija

Muotoilepas vaikka opiskelijayksiöön sopiva kuivaus- ja astiasäilytyskaappi, jossa on paikka kaikelle, mitä yksin asuva opiskelija kaipaa ruoanlaitossa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat