Itsetuhoinen puoliso

Vierailija

Puolisoni on ollut alkukesästä asti holtiton ja itsetuhoinen. Hän ei ole masentunut, mutta on ahdistunut ja itsetuhoinen sekä spontaanin väkivaltainen. Hän saattaa suuttua mitä pienemmästä asiasta ja alkaa itkeä omaa huonommuuttaan, sitten kaikkien muiden paskuutta ja lopuksi hakkaa itseään tai selittää miten tekisi mieli hakata oma päänsä ihan tohjoksi.

Hän ei ole vielä koskenut minuun, mutta käytännössä tässä sitä vaan odotellaan. Hän kolautti edellispäivänä päänsä hyllyyn ja hakkasi hyllyn, mikä ei ole yhtään hänen tapaistaan. Hän myös hiljensi järkyttyneen itkuni laittamalla kämmenensä suun ja nenäni eteen.
Lisäksi hänen liikennekäytöksensä on muuttunut ja jos hän ei löydä helposti parkkipaikka yms. pientä hän suuttuu ja uhkaa ajaa auton seinään, usein myös painaa kaasua kohti seinää ja lopettaa viimeisellä hetkellä. Kaiken tämän perustelee omalla huonommuudellaan ja epäonnistumisellaan.

Hän ei usko terapiaan eikä lääkitykseen eikä sen vuoksi suostu hankkimaan apua. Tämä olisi paljon helpompaa jos en enää rakastaisi häntä, mutta jo ajatus erosta pistää rintaan ja sattuu. Meillä on nyt hankala tilanne ja paljon stressipiikkejä, mutten yksinkertaisesti voi tehdä tätä itselleni enää, olen ihan rikki. Pelkään, että tämä on jotenkin oma syyni ja aiheutan tämän hänelle, me olimme niin onnellisia vielä tasan vuosi sitten :'(

Minulla on nollatoleranssi fyysiseen väkivaltaan ja joudun siis jo nyt miettiä miten itsetuhoisesta ihmisestä voi erota? En halua hänen tekevän mitään pahaa itselleen, mutta jos jo puhelimeen änkyttäminen laukaisee hänessä väkivaltaisuuden itsevihoissaan niin entä sitten kun puoliso hylkää? Mitä voi tehdä ettei hän vaan tekisi mitään pahaa itselleen? En haluaisi erota, tahtoisin vain sen vanhan rakkaani takaisin <3

Kommentit (6)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Seroquel 1200 mg

En ole lääkäri, eli en voi mielialalääkkeitä tai edes sitä terapiaa määrätä rakkaalleni. Ketään ei voi oikein pakottaa hoitoon, sen pitäisi tulla hänestä itsestään. Tai kyllä sitten voi kun kaikki saattaa olla jo liian myöhäistä. Huolestuttaa vain niin kovin.
-Ap

Vierailija

En osaa oikein auttaa. Minä kyllä uhkaisin häntä, että jos hän ei nyt lähde lääkäriin, hän kuolee. Että jos hän yhtään rakastaa sinua, hän lähtee nyt lääkäriin kanssasi. Ihan selvältä masennukselta tuo minusta kuulostaa. Ei se ole häpeä, että uskaltaa myöntää olevansa avun tarpeessa.

Jos hän riehuu ja alkaa hajoittaa tavaroita, soittaisin poliisit. Ehdottaisin myös ainakin väliaikaista erillään asumista suhteessanne, syynä juuri se, että hän ei suostu lääkäriin ja sinua pelottaa hänen käytöksensä. Puhu rehellisesti. Olisi kyllä hyvä, jos mukana olisi joku muukin, joka on hänelle läheinen ja uskoo sinua.

Vierailija

Onko sinulla ja miehelläsi yhteisiä läheisiä, joiden kanssa voisit purkaa tilannetta? Sellaisia, jotka ovat huomanneet miehessä saman muutoksen? Läheisten "interventio" voisi auttaa saamaan miehelle apua. Mies tuntuu olevan umpikujassa, tilanne on vaikea ja vaatii hoitoa. 

Vierailija

Jos olet kyydissä, kun hän yrittää ajaa päin seinää ja jarruttaa viime hetkellä, niin omakin henkesi on vaarassa. Se on tapon yritys.  Myös turvakoti on sinulle vaihtoehto. Kyllä sinun pitää lähteä ja miehen saada apua. Ottaisin yhteyttä miehen omaisiin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat