Te joilla on enemmän kuin 4 lasta, kysymyksiä teille!

Vierailija

Miten jaksatte (hälinää, sotkua, työn määrää)?

Onko lapset paljon hoidossa muilla, paljonko saatte ns. omaa aikaa?

Miten muistatte kaiken jos esim. useampi kouluikäinen, miten pysyy paletti kasassa?

Kommentit (5)

Vierailija

On hälinää ja vilskettä. Siedän sotkua ja epäjärjestystä väkisin. Oikeesti tykkään järjestyksestä. Lapset siivoaa itse jälkensä. Vie omat vaatteet kaappiin pyykistä. Iltaisin komennan läksyt tekemään ja tarkistan wilmasta kokeet ja muut jutut. Hammaslääkärit yms laitan kalenteriin. Ai niin lapsia on neljä, viides tulossa :)

Vierailija

Meillekin viides tulossa ja ihan hyvin katraan asiat on hanskassa tähänkin asti pysyneet. Kalenteriin merkkaan jokaisen asiat omalle sarakkeelleen eikä vielä mikään ole unohtunut.

Hälinää ja älämölöä on, mutta siihen on tottunut ja jotenkin immuuni. Vasta kunnon tappelu lasten kesken tai itku ylittää reagointikynnyksen melutasosta.

Sotkua on aina jossain määrin( lähinnä leluja lattioilla), tietenkin. Iltaisin pahimmat raivataan tieltä että ei hämärässä kompastu. Tällaisiin "sotkuihin" ei jaksa nipottaa, pitäähän täällä voida elääkin. Siivouspäivänä toki kaikki siivotaan pois edestä, ja lapset osallistuu jokainen omalta osaltaan. Useamman lapsen kanssa tulee toki vaadittua jokaista ikätasonsa mukaan hoitamaan mm. pyykkinsä koriin, vaatteensa naulakoon, tiskit koneeseen jne, ja se helpottaa taakkaa paljon. Lapsetkin on ihan tottuneet siihen eikä kyseenalaista omia "kotitöitään" yhtään, koska näin on aina heillä ollut.

Omaa aikaa meillä on aina iltaisin se pari tuntia, kun lapset menee säännölliseen aikaan nukkumaan. Tämä on riittänyt meille ihan hyvin, mitään erikoista "tuulettumisen" tarvetta ei ole ollut.  Mitään hoitopaikkoja ei ole, eikä mummola vedä neljää yhtä aikaa. Hyvin harvoin saamme koko katrasta hoitoon, mutta harvoin on tarvettakaan.

Vierailija

Hyvin ja meillä on siistiä yleensä aina. Koululaiset ovat päivisin koulussa ja minä tai isä hoitovapaalla pienten kanssa. Eivät juurikaan tappele ja ääntä siedän hyvin. Ollaan paljon ulkona ja perheen työnjako on toimiva.

Vierailija

Ja ikinä eivät ole olleet poissa koko katras. Kesälomilla kumpikin vanhempi saa viikon yksin kotona kun muut ovat mökillä ja vaikka käykin töissä sen viikon, on se aina jotain uskomatonta. Sillä jaksaa pitkään.

Vierailija

Uskomaton sietokyky teillä, kai siihen oppii kun ne on omia ja rakkaita.

Itsellä sivustaseuraajana tulee aivan voimaton olo siinä kakofoniassa ja kaaoksessa, mitä suuri lapsilauma saa aikaan. Imee mehut kyllä hyvin ihmisestä...

Ei voi kuin nostaa hattua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat