Uusi myyjä. Käytös.

Vierailija

Kertoisitteko myyjät kokemuksianne uusien myyjien työhönopettamisesta?

Asiakkaana koin saaneeni todella huonoa palvelua. Uusi myyjä otti hinnan leipomotuotteista ja jätti pussin auki etenemään hihnalla. Sitten hän väitti kuitista valittaessani, että "ei ainakaan ole otettu liikaa" leipomotiskin tuoteista, vaikka hän oli siis näppäillyt väärin ja virheen olisi hänen mielestään voinut vain antaa olla. Otin sitten laskimen omaan käteeni ja näytin hänelle, että oli ottanut liikaa. Myyjä lähti mitään sanomatta alahuuli roikkuen pois kassalta ja minä jäin ihmettelemään. Sitten hän tuli takaisin, eikä huomioinut minua mitenkään, vaan palveli seuraavaa asiakasta. Paikalle tuli toinen myyjä, joka tupakalle haisevin käsin sorkki leivospussiani ja totesi antavansa rahasta takaisin.

Kommentit (9)

Vierailija

Mikäs otsikossa ärsyttää? Ajattelin, että on parempi nostaa asia keskusteluun ratkaisukeskeisesti. Minkälaisia koulutettavia on ollut? Onko tällainen tyyppi laitettava heti ulos vai oppiiko hyväksi myyjäksi?

ap asiakas

Vierailija

Otsikon loppuun ei tule pistettä.
"Uuden myyjän käytös" kuulostaa fiksummalta lauseelta kuin "Uusi myyjä. Käytös." Vai puhutko myös näin "Tänään kauppaan. Leipä. Piimää. Silakkaa. Illalla pata porisemaan. Kaalisoppaa. Sitten suihkuun. Hiustenpesu. Hikikainalot. Varpaanvälit. Pyjama päälle. Sänkyyn. Unta palloon."

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat