Vierailija

Onko kukaan koskaan pohtinut tätä. Että vaikka näennäisesti olemme vapaampia kuin koskaan, niin erinäiset kamerat ja tallennutlaitteet jatkuvasti tarkkailevat meitä ja meistä säilyy tietoja useiden kymmenien vuosien päähän. Itselläni tämä ainakin vaikuttaa niin ettei uskalla elää täysillä. Mitä jos ei saa työpaikkaa jonkun menneisyyden jutun takia? Tai parisuhdetta? Tai ehkä eniten häiritsee yksityisyyden ja rajojen puute. Kaikki nämä modernit härpäkkeet vain kahlitsevat ihmisiä enemmän - ennen kaikkea itseensä. Puhumattakaan vielä viranomaistahojen jatkuvasta tietojen rekisteröinnistä aina syntymastä lähtien. Ihan vain noin lisänä.

Kommentit (1)

Vierailija

Varmaan monikin on ohimenevästi miettinyt asiaa, mutta kun tuntuu ettei ole vaihtoehtoja ja älypuhelinkin on niin kiva kapistus, niin asia suljetaan pois mielestä. Tai sitten omaksutaan täysin vastakkainen kanta tyyliin "mitä väliä sillä on, valvokoot, ei mulla ole mitään salattavaa, ei kiinnosta". Tuo on helppo ratkaisu vaikeaan asiaan, mutta ei pätevä päättely. Tuskin kukaan haluaa vessanpönttöönsä kameraa, joka lähettää suoraa lähetystä nettiin 24/7, vaikka ei olisikaan mitään salattavaa sinänsä.

Valvontaan on vain menty, koska se on teknisesti mahdollista. Mitkään moraaliset tai eettiset seikat ei ole tiedon keräämistä ja tallentamista suitsineet. Tieto nähdään lähtökohtaisesti hyvänä asiana, ja ihmisten päätäntävaltaa omasta elämästään on pikku hiljaa romutettu, koska tarkoitus on näennäisesti hyvä.

On totta, että tietoisuus jatkuvasta valvonnasta häiritsee vapaata elämistä, vaikka ei olisikaan aikeissa tehdä rikosta. Tässä mielessä elämänlaatua ei taideta nykyään arvostaa kovin korkealle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat