PIKA-APUA LEIPOMISEEN, KOTIKOKIN PIKAVIINERPULLAT!!!

j

Äh, aloin tehdä näitä pullia mutta iski tenkkapoo: pitääkö tuo kerma lämmittää, vai sekotanko hiivan vain kylmään nesteeseen ? En ole koskaan näitä tehnyt ja lopputulos ei taida olla ihan tavallinen pullamainen... Miten tekisitte? Voi hiiva kohottaa yhtään kylmässä nesteessä näin lyhyellä kohotuksella, vai sopiiko vain yön yli kohottamiseen tuo kylmän nesteen tekniikka??

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/141316/Pikaviinerpullia/?utm_sou...

Kommentit (5)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
mutta oikeisiin viinereihin ei taida tulla yleensä hiivaa?

Kyllä tulee, oikeat viinerit tehdään kaulituun hiivavoitaikinaan.

Tässä on kyseessä pikaviinerit, joten taikinaa ei kaulita, vaan jauhot ja voi nypitään sekaisin (itse en ole koskaan oikein ymmärtänyt, miksi sitä kutsutaan nyppimiseksi, minä ainakin tarvitsen alkuun veistä ja myöhemmin reipasta puristelua).

Sekoittaisin hiivan kylmään kermaan. Nostatusaikaa on kuitenkin 40-50 min, ja valmiiksi leivotut ehtivät lämmitä huoneenlämmössä nopeammin kuin kokonainen taikinaköntti. Jos eivät näytä riittävästi nousseilta, nostata vähän lisää!

Olisiko syy kylmään nesteeseen se, että voi ei sekoitu läpeensä jauhoihin, ja silloin leivonnaisista tulee lehtevämpiä?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat