Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Naisilta (miksie ei miehiltäkin?) vinkkejä: Kotimainen reppu?

Vierailija

Etsiskelen vaimolleni joululahjaksi reppua työ- ja mahdollisesti (hyvin kevyeen) retkikäyttöön. Reppu ei voi olla pelkästään estetiikan perusteella valittu sillä sen pitäisi toimia auttavasti myös pyöräillessä ja kävellessä. Reppuun pitäisi mahtua läppäri. Vedenpitävyydeksi riittää roiskevesi / kevyt sade.

Haluaisin ostaa kotimaisen tuotteen, varmasti muitakin valmistajia kuin Savotta löytyy mutta ne ovat niin pieniä pajoja etten oikein tiedä mistä aloittaa etsiminen. Vinkkejä?

Kommentit (15)

Vierailija

Mutta valmistetaanko Savottaa ja Haltia Suomessa? En tiedä, huomautan vain, että kannattaa selvittää tämä, jos haluaa kotimaisen repun.

Vierailija

Ap tässä:

Kiitos vinkeistä jo tähänkin saakka! Savotta on Suomessa tehty, Halti ei. Globe Hope, nahkareput, R-collection jne. ovat olleet hyviä vinkkejä. Olisiko linkkejä nahkareppujen valmistajiin? 

Tuo käsityöläisidea kuulostaisi tosi kivalta, voisi yhdistää kierrätyksen, esim. jonkun vanhan univormukankaan + paikallisen yrittäjyyden tukemisen + uniikin idean. Onko kenelläkään mitään hajua mitä melko yksinkertaisen repun ompeluttaminen (Kanken / Savotta 101 tyylin yksinkertainen malli) voisi maksaa kun homman tekee asiallisesti verot maksaen ja materiaalit toimitetaan ompelijalle?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ainoa nätti reppu markkinoilla on Fjällräven, mutta se ei oo suomalainen joten en voi auttaa.

Kettureppu sopisi kyllä siinä mielessä tarkoitukseen, että se näyttää eräjorman repulta. Matkajakkara kylkiäisenä puuttuu! :)

Vierailija

Pienkäsityöläisen ei tartte maksaa alveja. Jos vuosiliikevaihto on tarpeeksi pieni. Ja voitto hänen tuulee ilmoittaa verotuksessa. Käytännössä sitä ei ole, kun saa vähentää verotuksessa työhuonevähennyksen, konehankinnat.

Vierailija

Nahkareppua minäkin suosittelen. Kestävä ja sitä voi itse huoltaa. Tietenkin riippuu ihan tyylistä, että millaista haetaan, mutta itselläni kaikkein kestävin ja paras reppu on ollut käsityönä tehty nahkareppu. Sehän ei täysin vedenpitävä ole, mut jos repun teetättää, voi siihen varmasti ommella pienen taskun sadesuojalle, jonka vaan vetää repun päälle sateella, samalla tavalla kuin rinkankin päälle.

Oman reppuni teki nyt jo iäkäs eläköitynyt käsityöläinen poronnahasta, se oli hieno reppu ja on nyt kestänyt sen 15 vuotta (ei ole mulla enää käytössä vaan sukulaisella). 

Monet reput ovat ihan törkyhintaisia, eikä niissä siltikään kestä esimerkiksi vetoketjut, eivätkä ne ole ergonomisia. Eli jos siihen pistää muutaman kympin hintaan lisää ja saa sillä aidosti kestävän, ergonomisen, kauniin ja kotimaisen repun, niin eiköhän se ole siinä. :)

Mitäpä, jos antaisit lahjaksi lahjakortin, johon kuuluu repun suunnittelu yhdessä repuntekijän kanssa juuri tämän ihmisen toiveita vastaavaksi ja repun valmistaminen? Kaikki sun ongelmat olisi ratkaistu, ja varmasti löydätte jonkun joka repun osaisi tehdä, koska artesaaneja ja muita käsityöläisiä on tällä hetkellä työttömänä tai ilman oman alan työpaikkaa todella paljon.

Vierailija

Onko vaimolla vanhaa nahkatakkia tai muuta, josta saisi materiaalia? Jonka aikoo heittää pois? Esim. Vanha suosikkitakki, joka on jo paikoin kulunut.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat