Vierailija

Nyt ovat 14- ja 17v. Mun mielestä järkyttävää välinpitämättömyyttä vanhemmilta!

Sivut

Kommentit (33)

Vierailija

En antaisi. Mutta jos ei olisi omani, niin en usko, että puuttuisin.

Harrastin itse ensi kerran seksiä 13-vuotiaana. Maailma ei loppunut, eikä edes kaatunut. Ei ole vaikuttanut elämääni mielestäni millään tavalla.

Seksiä voi harrastaa, vaikka ei yökyläile. Valistus on tehtävä jo paljon aikaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

En nyt ihan heti keksi yhtään syytä miksi 13v viettäisi pääsääntöisesti yönsä missään muualla kuin kotona. Ellei sitten sijoitettuna,

Vierailija

No en antaisi tietenkään. Seurustelukin vähän kyseenalaista noin isolla ikäerolla (tuossa vaiheessa vaikuttaa vielä paljon). Ja tottakai voi harrastaa seksiä vaikka ei yökyläile, mutta vanhemmat voivat silti tehdä kantansa selväksi juuri esim. kieltämällä yökyläilyn. Ihan sama kuin suurin osa nuorista jotka haluaa juoda, juo riippumatta vanhempien kannasta. Ei sitäkään tarvi silti kannustaa ostamalla juomat valmiiksi tai päästämällä yötä myöten hillumaaan kaupungilla. Vanhemmat on vielä todella paljon vastuussa tuon ikäisestä ja seksuaaliterveys kuuluu näihin asioihin myös.
Pelkkä kieltäminen ei tietenkään toimi, asiat pitää myös keskustellen perustella lapselle.

Vierailija

Tämä poika on lisäksi osoittautunut väkivaltaiseksi. Tyttöä ei ole lyönyt, mutta eräältä 12v. pojalta on lyönyt silmäkulman auki. Siis nyt 17-vuotiaana! Ap

Vierailija

En antaisi todellakaan. 13-vuotias ei ole minkään tutkimuksen valossa henkisesti tai fyysisesti valmis seksiin. Ei edes fyysisesti, kuukautiset eivät ole oikeasti merkki siitä, että 13-vuotias olisi valmis oikeasti seksiin, kannattaa lukea asiasta tehtyjä tutkimuksia. En todellaan antaisi, tekisin ilmoituksen, 16-vuotias on aivan liian vanha. Väkivaltaisen kanssa en antaisi seurustella koskaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tämä poika on lisäksi osoittautunut väkivaltaiseksi. Tyttöä ei ole lyönyt, mutta eräältä 12v. pojalta on lyönyt silmäkulman auki. Siis nyt 17-vuotiaana! Ap

Kiitos kun jätit tuon kertomatta..

Luulen kuitenkin, että kyseisen tytön olisi ehkä parasta oppia kantapään kautta, sillä jos tuollaisen henkilön kanssa oleskelee niin taitaa muutenkin olla uhmaikä huipussaan eikä mikään väliintulo aiheuta muuta kuin lisää pahaa.

Vierailija

En tietenkään. Välinpitämätöntä ja vastuutonta vanhemmuutta, jos tuollaista sallii. Keskustelisin nuoreni kanssa seksistä ja seurustelusta ja samalla ilmaisisin selkeästi, etten hyväksy yökyläilyä ja kertoisin hänen olevan vielä aivan liian nuori intiimiin seurusteluun. Nuoren henkinen ja seksuaalinen kehitys on vielä kesken. Onhan tästä hyvin paljon tutkimustietoakin. Raisa Cacciatorelta on myös ilmestynyt aiheesta julkaisuja, jos jotakuta kiinnostaa.

Vierailija

Onneksi täällä vain uhotaan. Muuten lastensuojelu kuormittuisi yli äyräittensä. 

Oletteko nämä lasun huutelijat valmiita satakertaistamaan lastensuojelun resurssit? Jos joka hemmetin nuorten yökyläilyistä ja vanhempien tupakanpoltosta tehtäisiin lasu, niin satakertaiseksi ilmot vaihtuisivat --- eli tuhatkertaisiksi. 

Mitä koko asia aloittajalle kuuluu, jos ulkopuolinen. Jos on pojan vanhempi, puhuu poikansa kanssa. Jos on tytön, puhuu tyttönsä kanssa. Ja jos on kiva ihminen, niin puhuu jopa molempien kanssa. 

Mitä te muuten kuvittelette lasusta? Että se on jokin taikasana parempaan elämään lapsella? 

Kertokaa! Mitä te haette sillä jatkuvalla lasujen tehtailulla (tietysti mielikuvitusessanne lähinnä). Mitä siitä fantasioissanne seuraa? Käyttäkää vaikka aloitusta esimerkkinä. 

13-vuotias tyttö yökyläilee 16-vuotiaan pojan luona. Teette lasun. 

Mitä tapahtuu?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat