Lapsen koulunkäyntiongelma

Vierailija

Ongelmia on esikoisen koulunkäynniin kanssa, 8v poika tokalla luokalla. Eka luokka meni hyvin, lukemaan oppi, kirjoittamaan ja laskemaan myös, joskus vähän kirjaimet lipsahteli peilikuvaksi mutta sekin jäi pois enen kesää. Pojalla hieman huono keskittymiskyky, ts. ei häiriköi vaan vajoaa helposti omiin ajatuksiinsa.

Tokalle luokalle mentäessä vaihtui opettaja ja osin luokkakin, kun ekan vuoden miniluokka yhdistettiin toiseen, jo olemassa olevaan luokkaan. Ja tämä uusi opettaja on nyt lähinnä se ongelma.

Syksyn aluksi oli vanhempainilta, jossa ope kertoi taustojaa, hänellä on erityislapsia, tekee osittaista työaikaa, tulee säännöllisen epäsäännölisesti päiväpoissaoloja. Äidinkieltä opettaa osittain toinen opettaja, musiikkia kolmas henkilö ja ET:tä neljäs. Opettaja myös kertoi ettei tykkää kommunikoida vanhempien kanssa, se on hänelle epämiellyttävää ja mieluusti jättäisi sen osan työstään pois. Kuulosti minusta aika oudolta.

Vielä syyskuussa Wilmaan tuli tuntimerkintöjä, mm. hyvin tehty tehtävät tmv. Sen jälkeen ei mitään merkintöjä. Minulla ei ole mitään käsitystä, mitä pojalle tulee milloinkin läksyksi, mutta välillä kun kirjat tulee kotiin, saattaa ilmetä että on läksyjä tekemättä. Läksyjä ei myöskään ole tarkistettu kuin pari kertaa. Samoin tunneilla tehdyt tehtävät ovat usein täynnä virheitä. miinulla ei ole itsellä mahdollisuutta olla varma ja tarkistaa kaikkia läksyjä, kun en yhtään tiedä, mitä kaikkea on annettu. Kokeita ei ole ilmeisesti ollut yhtään, kun ei ole mitään tietoja tullut.

Kysymykseni lähinnä on, että onko tää nyt ihan normaalia opettajan ammatinhoitoa, ja pitääkö tällainen vaan hyväksyä? Että tokaluokkalaisen on itse hoidettava tehtävät ja otettava vastuu omasta oppimisestaan

Kommentit (7)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Oliko tämä miniluokka jonkinlainen erityisryhmä?

Ei vaan normaali ykkösluokka mutta pienikokoinen sellainen.

Vierailija

Luuri kouraan ja selvittämään tilannetta. Opettajia on monenlaisia ja elämässä tulee jokaiselle kuormittavia tilanteita - myös opettajille. Kannattaa pyrkiä olemaan asiallinen niin vastapuolikin sitä mitä todennäköisimmin on. Rohkeasti vaan!

Vierailija

Asutte jossain böndellä selvästi? Noh, voit lohduttautua sillä ettei sen sun lapsen tartte osata muutaku täyttää tukilaput.

Tai muuttaa sivistykseen ja saada oikeaa opetusta.

Vierailija

Hän varmaan yrittää jotain toisenlaista lähestymistapaa. Ottaisin opettajaan yhteyttä ja yrittäisin selvittää missä mennään. Jos ei sitä kautta onnistu niin sitten rehtoriin. Oletko jutellut muiden luokkalaisten vanhempien kanssa? Onko he huomanneet samaa?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat