kukkahattutäti57

Nykyisin nuoret ja lapset aloittavat päihteiden käytön hyvin varhaisessa iässä. Mielestäni ei ole oikein, että 13 vuotiaat ja jopa sitäkin nuoremmat ovat kaupankulmalla juomassa olutta ja tupruttelemassa tiesmitä. Nuoret vandalisoivat paikkoja ja häiriköivät ihmisiä kännisellä riehumisellaan. 

Jos teidän kullannuppunne ostelevat halvalla kyliltä epämääräisiä alkoholijuomia ja tupakkatuotteita, ei niistä ikinä voi tietää mitä ne sisältävät. Esimerkiksi jotkin venäläiset tupakat ovat todella vahvoja ja ei ole varmuutta mitä ne sisältävät.  Ei siis ihme, että nyky-yhteiskuntamme syöpään sairastumiset ovat lisääntyneet roimasti. Jos nykynuoret aloittavat näin huonot elämäntavat jo todella varhaisessa iässä, tilastot tulevat todennäköisesti kasvamaan entisestään.

Mistä nuoret hankkivat rahansa joka viikonloppuiseen ryypiskelyyn ja arkipäiväiseksi tavaksi muodostuneeseen tupakointiin? Sopii kysyä vanhemmilta. Tiedättekö todella mihin lapsenne pistävät rahansa?  Myös aikuiset ihmiset, ketkä hakevat nuorille alkoholia ja nikotiinituotteita, saisivat pysähtyä miettimään, millaista vahinkoa he aiheuttavat kyseisille lapsille ja nuorilla. 

Päihteen vaikutuksen alaisena olevalla nuorella (ja myös aikuisella) on paljon suurempi riski joutua onnettomuuden uhriksi. Myös seksuaaliväkivalta ja pahoinpitelyn riski kasvaa. Joten vanhemmat ja huoltajat, pysykää siis ajantasalla lapsienne tekemisistä ja siitä, missä ja mitä viettävät aikaansa!

Vanhempien tulisi mahdollisesti olla enemmän läsnä lastensa elämässä ja olla kiinnostuneita heidän tekemisistään. Suosittelisin kotiintuloaikoja ja rahan käytön tarkkailua.

Kommentit (3)

Vierailija

Jaaha

Tämä onkin sitten ikuisuusaihe. Aina nuoret ovat olleeet hulttioita, eikä sitä käy kieltäminen. Tilastojen mukaan kuitenkin nykynuorten päihteiden käyttö on kuitenkin vähäisempää, kuin edellisillä sukupolvilla.

Vierailija

Meillä on kautta aikojen fiksuin nuoriso, jotka käyttävät päihteitä vähemmän. Toki kuten myös kautta aikojen on ollut niitä lapsia ja nuoria, joilta puuttuu kodin turva ja hoiva joita tuolla nyt on tavaton määrä.

Ihanne maailmaa emme pysty rakentamaan. Surullisia asioita tulee tapahtumaan kuten on tapahtunut kautta aikojen, mutta parempaa suuntaan ollaan menossa. Hyvä nuoret!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Fun fact: nuoriso käyttää nykyään vähemmän päihteitä kuin ennen. Ei ole mikään "voi kun ne nykynuoret taas"-juttu siis. 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat