Voinko käyttää sunnuntaina avaamani ananaspurkin?
Kommentit (12)
Ei kannata, avatuista säilykepurkeista liukenee ruokaan jotain epäterveellistä ainetta, en muista mitä. Säilö jatkossa ylijäämät muovirasiaan.
Voit tietenkin. Voit myös lopuksi viiltää säilykepurkin terävällä reunalla esim. kaulavaltimoon. Siitä en mene takuuseen kuinka järkevää se on.
Et voisi käyttää vaikka olisit muutama tunti sitten avannut, metallipurkista on aina siirrettävä ruoka toiseen astiaan.
Ananaspurkin sisältö on niin hapanta, että se liuottaa tölkistä avaamisen jälkeen hyvin nopeasti alumiinia ja tämän takia avatut purkit pitäisi tyhjentää heti, etenkin jos on jostain hapokkaasta kyse. Samasta syystä esim. raparperikiisseliä tai marjamehuja ei saa tehdä alumiinikattilassa. Joku papupurkki tai muu ph-arvoltaan neutraalimpi tavara on eri asia.
Vierailija kirjoitti:
Ananaspurkin sisältö on niin hapanta, että se liuottaa tölkistä avaamisen jälkeen hyvin nopeasti alumiinia ja tämän takia avatut purkit pitäisi tyhjentää heti, etenkin jos on jostain hapokkaasta kyse. Samasta syystä esim. raparperikiisseliä tai marjamehuja ei saa tehdä alumiinikattilassa. Joku papupurkki tai muu ph-arvoltaan neutraalimpi tavara on eri asia.
Hae Nobelin palkintoa! Säilykepurkeissa kun ei ole alumiinia, ja sen valmistaminen nykyisillä menetelmillä on hyvin kallista ;-) Saisko kultaakin!
Ok...en käytä. Muistan menneisyydessä annetun neuvon tuosta, että ei saa käyttää, mutta ajattelin, että onkohan ohjeet muuttunu. Yleensä käytän kerralla, enkä säilö missään purkissa, avasin ton vahingossa ja kiiressä tyrkkäsin jäkikseen ja nyt tuli käteen, niin mietin voisinko laittaa salaattiin. Olen nuukailija, enkä haluais heittää ruokaa roskiin, mutta kyllä taidan nyt tehdä poikkeuksen. Maistui ne ananaksetkin vähän metallilta.
Ok...en käytä. Muistan menneisyydessä annetun neuvon tuosta, että ei saa käyttää, mutta ajattelin, että onkohan ohjeet muuttunu. Yleensä käytän kerralla, enkä säilö missään purkissa, avasin ton vahingossa ja kiiressä tyrkkäsin jäkikseen ja nyt tuli käteen, niin mietin voisinko laittaa salaattiin. Olen nuukailija, enkä haluais heittää ruokaa roskiin, mutta kyllä taidan nyt tehdä poikkeuksen. Maistui ne ananaksetkin vähän metallilta.
Eikö tämäkin asia opetettu peruskoulussa moneen kertaan?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ananaspurkin sisältö on niin hapanta, että se liuottaa tölkistä avaamisen jälkeen hyvin nopeasti alumiinia ja tämän takia avatut purkit pitäisi tyhjentää heti, etenkin jos on jostain hapokkaasta kyse. Samasta syystä esim. raparperikiisseliä tai marjamehuja ei saa tehdä alumiinikattilassa. Joku papupurkki tai muu ph-arvoltaan neutraalimpi tavara on eri asia.
Hae Nobelin palkintoa! Säilykepurkeissa kun ei ole alumiinia, ja sen valmistaminen nykyisillä menetelmillä on hyvin kallista ;-) Saisko kultaakin!
Säilyketölkkejä tehdään edelleen myös alumiinista. Ei ole sen kalliimpaa kuin alumiiniset juomatölkitkään. Mutta mitä helvetin ainetta se lieneekin, niin efekti on täysin sama.
En käyttäis, maista vaikka, yleensä jo parissa päivässä alkavat maistua metallilta.