Hyvä lihanjalostajat, teurastamot ja vähittäiskauppiaat

Vierailija

Perheemme lopettaa lihansyönnin kokonaan. Olemme keskustelleet aiheesta lastemmekin kanssa. Hekin, tuleva kuluttajasukupolvi, tietävät syyn lihansyönnin lopettamiselle. Näin tulee jatkumaan kunnes kykenette osoittamaan, että eläimiä kohdellaan hyvin ja arvostaen, syntymästä elämänsä loppuun. Tällä kertaa emme unohda.

Sivut

Kommentit (40)

Vierailija

Tuossa teurastamokohussa kummallisinta on se, että ainakin yksi kuvattava tiesi, että häntä kuvataan ja juuri siksi mäiski niitä eläimiä. Koska tiesi, että tämä menee eteenpäin!

Toiseksi teurastamon "linja" ei ollut kunnossa, tarpeetonta eläinten siirtelyä jne.

Vierailija

Vaihdan sian ja lehmän lihan kanaan. Kanankasvatus ja koko ketju on paljon ammattimaisempi kuin sikojen kanssa puuhailu. Kanan elämä on myös lyhyempi

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Luotetaanko siihen että lopulta ei kuluttaja aidosti välitä niin paljoa esim. teuraskohusta että vastustaisi halpuuttamista lihatuotteilla?

Kyyllä, ja siihen, että suurin osa kuluttajista suorastaan etsii mahdollisuutta "unohtaa" lihantuotannon ongelmat. Nämä julkisuuten tuodut kuvat aina tietyin väliajoin tekevät unohtamisesta vaikeampaa, mutta ensi viikolla on jo toiset uutisaiheet. Ja kinkku maistuu.

Vierailija

Valivali uli uli. Kyllä sitä nyt yhtäkkiä parutaan. Tuotantoeläinten KOKO ELÄMÄ on surkeaa alusta loppuun, eikä siinä pitäisi olla mitään yllättävää. Tämä määrä ihmisiä, kun kuluttaa lihaa, sitä ei tuoteta ekologisesti ja luomusti kaikille. T. Vege jo monta vuotta

Vierailija

Olen ollut tämän kuukauden lihattomana lihattoman lokakuun merkeissä ja nyt harkitsen vakavasti, aionko ainakaan kotiini ostaa punaista lihaa enää ollenkaan. Syy ei ole ainoastaan tuo toissapäiväinen dokumentti, enkä valitettavasti voi sanoa siitä kauheasti yllättyneenikään. Merkittävä syy on (kotimainen) lihantuotanto ja sen parissa työskentelevien ihmisten asenteet - ei vähiten se maatilallinen nainen, joka silloin lokakuun alussa syyllisti lihatonta viettäviä siitä, että "nyt ne eläimet sitten mätänevät niihin navetoihin ja se on kuulkaa teidän vika nih kun ette osta!!!! =)))". Vaikea keksiä muun alan yrittäjää, joka saisi yhtä suorasti syyllistää kuluttajaa siitä, että tämä tekee kaiken ihan väärin ja saisi vielä rispektiä asian suhteen. Vanhemmillani on erikoisliike enkä heidän suustaan kuulisi ikinä julkista kannanottoa, kuinka kuluttajat ovat ihan tyhmiä kun ostavat X:ää eivätkä Y:tä ja on suorastaan kuluttajan vika, jos jotain kurjaa Z tapahtuu. 

Ja sitten se, että kasvisruualla eläminen ei ole lainkaan niin vaikeaa kuin kuvittelin. Minä tosin syön maitotuotteita ja kananmunaa, mutta tämä on sujunut suorastaan pelottavan helposti ja rahaakin on säästynyt. Mitään negatiivisia vaikutuksia jaksamiseen, terveydentilaan tai esimerkiksi ihon kuntoon liittyen en ole havainnut. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Valivali uli uli. Kyllä sitä nyt yhtäkkiä parutaan. Tuotantoeläinten KOKO ELÄMÄ on surkeaa alusta loppuun, eikä siinä pitäisi olla mitään yllättävää. Tämä määrä ihmisiä, kun kuluttaa lihaa, sitä ei tuoteta ekologisesti ja luomusti kaikille. T. Vege jo monta vuotta

En ole syönyt sianlihaa enää vuosiin, nautaakin enää harvoin. Olen hyvin tietoinen epäkohdista. Lapsille olen tehnyt satunnaisesti luomunaudalihasta ruokaa. Joten ei tämä ole yht'äkkinen päätös kohdallani. Luulisi sinun olevan sitäpaitsi iloinen eläimien puolesta, eikä hyökkäävän meitä uusia heränneitä vastaan. Ap

Vierailija

Lihan jättäminen pois ruokavaliosta tarkoittaa sitä, että joudut aika lailla nykyistä enemmän miettimään proteiininlähteitä. Juusto, jugurtti jne. jäävät myös pois, koska niiden tuottamiseentarvitaan eläimiä, jotka lopulta teurastetaan. Geenimuunneltu soija on onneksi oiva apu ja kaiken lisäksi eettisesti tuotettu vaihtoehto.

Vierailija

aina kun näitä kohuja tulee ihmiset huutavat lähiruoan jne. puolesta ja, että ovat valmiita maksamaan paremmasta (vastuullisesti tuotetusta). 
Totuus kuitenkin on, että suomalainen lihatiski Prismassa on 35 metriä pitkä ja sieltä saa, joko hunajamarinoitua tai grillimaustettua. Sitä ihmiset kai sitten haluavat. Kaikki laajemmat yritykset paremman ruokaketjun luomiseen kaatuu kannattamattomuuteen. Ennen kuin volyymi on kohtuullinen hinnat ovat väkisin aika kovat, ja niitä ihmisiä, jotka oikeasti ovat valmiita maksamaan ja näkemään vaivaa on kovasti vähän - puheista huolimatta.

Lihantuotantoketju on Suomessa EU:n myötä keskittynyt radikaalisti. Kaikki pienteurastamot ajettiin alas isoille helpommin omaksuttavien tiukentuneiden sääntöjen myötä. Kuka muistaa kuinka ennen vuotta 95 kaikki sairasteli likaisen lihan vuoksi? en minäkään. Silti tilateurastaminen ja pienet yksiköt tehtiin käytännössä mahdottomiksi. 

En ole kohuvideota katsonut. Ei vaan tee mieli. Jos kyse on oikeasta kaltoinkohtelusta toivon että siitä seuraa jotain hyvää. Toisaalta koko eläintenhyvinvointikeskustelu on aivan pihalla. Tuottajia ei saa edes kuulla asiassa, vaikka oikeasti heillä on avainasema ja tietysti kaikki käytännön näkemys mahdollisten parannusten toteuttamisesta. 

Niin tai näin, ei eläinten kanssa toimiessa aina pysty toimimaan niin, ettei eläin joskus saattaisi pelätä, olla hämillään tai jopa joutua kivulle altistetuksi pahemman hädän estämiseksi. Tällä on iso ero välinpitämättömyyden, laiskuuden tai muun sellaisen aikaansaamaan tarpeettomaan julmuuteen tai voimankäyttöön.

Kaikessa pitäisi olla järki ja kokonaiskuva yhdistettynä päämäärään eläinten kunnioittamisesta. mitä isompiin yksiköihin mennään sitä vähemmän henkilökohtainen suhde eläinten käsittelijöillä on eläimiin. 

 

Vierailija

8, aion käyttää luomumaitoa, -juustoa, -jogurttia ja -kananmunia.

Keväällä lääkärikäynnillä juttelimme laboratoriotuloksistani lääkärin kanssa. Hän kysyi olenko kasvisyöjä. Koska kolesteroliarvoni ym. olivat huippuluokkaa. Hän oli todennut työssään oikeanlaisen kasvisyönnin positiiviset vaikutukset terveyteen. Ap

Vierailija

9 jatkaa. 

En ole eläinten tuottaja, mutta minulla on maita joilla on naapurin lihakarjaa laitumella. 

kujraa koko elämän. Höpö höpö. Broilerien ja sikojen kohdalla tehdasmaiset olosuhteet ovat valitettavasti aika totta. Mutta, se ei todellakaan tarkoita, että asioita ei voitaisi tehdä toisin - ja jo laajasti tehtäisi. 

Esim. suomalaista lampaanlihaa voi syödä hyvällä omallatunnolla. Sama pätee suurimpaan osaa ns. pihvikarjasta. Esim minun maillani laiduntavat viettävät lähes koko elämänsä taivasalla ja pääsevät liikkumaan reilusti. Peuhaavat ja mussuttavat juurikin lajityypillisesti. Ilottelu ei jää vasikoiden yksinoikeudeksi. Lampaiden kasvatuksessa kunnollinen laiduntaminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. 

valitettavasti suomessa lammasta syödään lähinnä pääsiäisenä. 

olen teiniä huolehtinut yli 100 lampaan katraasta monella eri tapaa eikä siinä kyllä ollut eettisiä ongelmia. Ruokinnan jälkeen kun 20 karistaa ravaa, leikkii hippaa ja pukittelee, on näky aika mainio. 
Onko se sitten kauheaa, että syksyn tullen järven rannassa vietetyn kesän jälkeen päätyy teuraaksi? minusta ei. Ymmärrän että näkemyksissä on tässä kohtaa radikaaleja eroja. 
 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

- ei vähiten se maatilallinen nainen, joka silloin lokakuun alussa syyllisti lihatonta viettäviä siitä, että "nyt ne eläimet sitten mätänevät niihin navetoihin ja se on kuulkaa teidän vika nih kun ette osta!!!! =)))".


kannattaa muistaa että tämä on vauvapalsta. Ja, että täällä esitetyt näkemykset eivät ole usein alkuunkaan hyvä edustus tosimaailmasta. Kirjoittaja voi olla joko a) idiootti b) idiotti, joka ei ole ollut lähelläkään tuotantoeläimiä. 

 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Valivali uli uli. Kyllä sitä nyt yhtäkkiä parutaan. Tuotantoeläinten KOKO ELÄMÄ on surkeaa alusta loppuun, eikä siinä pitäisi olla mitään yllättävää. Tämä määrä ihmisiä, kun kuluttaa lihaa, sitä ei tuoteta ekologisesti ja luomusti kaikille. T. Vege jo monta vuotta


Ei vastaa kysymykseen miksi eläimiä pitää hakata ja miksi tainnutus epäonnistuu. Kyse on huonosta työmoraalista ei mistään muusta

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

8, aion käyttää luomumaitoa, -juustoa, -jogurttia ja -kananmunia.

Keväällä lääkärikäynnillä juttelimme laboratoriotuloksistani lääkärin kanssa. Hän kysyi olenko kasvisyöjä. Koska kolesteroliarvoni ym. olivat huippuluokkaa. Hän oli todennut työssään oikeanlaisen kasvisyönnin positiiviset vaikutukset terveyteen. Ap

Miksi ihmeessä? Vai oikeastiko oletat, että luomueläin luomuteurastetaan tai saa peräti luonnonmukaisesti kuolla vanhuuttaan? Ei se luomu merkitse mitään muuta kuin tiettyjen säädösten noudattamista, ei suinkaan sitä, että eläin saisi luomun ansiosta paremman elämän. Paremman hinnan luomusta kyllä saa, joten siksi siitä kannattaa maksaa, koska jää tuottajallekin muutama sentti enemmän rahaa, mutta muuten perusteluillasi ei ole mitään reaalipohjaa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat