Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kauanko teillä on kestänyt muuttaminen?

Vierailija

Eli ollaan muuttamassa 70 neliöisestä kolmiosta 80 neliöiseen. Kuinka pitkäksi ajaksi muuttoauto kannattaa varata muuttopäiväksi? Tavarat olisi tarkoitus olla tuossa vaiheessa jo pakattuna, eli aikaa menisi auton lastaamiseen ja purkamiseen.

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Sehän riippuu että mistä muutatte ja minne, ja paljonko teillä on siinä muuttoapua. Montako kilometriä asuntojen välillä on? Onko muuttoauto siis yksityiseltä firmalta?

Vierailija

Vähän kiinni siitä, mahtuuko kaikki tavarat yhteen autolliseen vai ajetaanko edestakaisin ja montako kilometriä.

Vierailija

Kerros AP nyt seuraavat tiedot:

- millaisesta talosta muutatte (kerros-, rivi- vai ok-talo)

- jos kerrotalo, niin monesko kerros? Ja onko hissi?

- kuinka monta apulaista on tulossa?

- mikä on asuntojen välimatka?

- onko tavarat pakattu pahvilaatikkoon, vai oikeisiin muuttolaatikoihin?

Vierailija

- kerrostalo 2.krs, ei hissiä

- apulaisia 4 (mun ja miehen lisäksi siis)

- asuntojen välimatka n.10km

- tavarat pääasiassa oikeissa muuttolaatikoissa, osa vaatteista pahvilaatikoissa

- pakettiauto saadaan tutulta lainaan, sisältää hihnat ja nokkakärryn

- tavarat tuskin menevät yhdellä kertaa, eniten tilaa vievät sänky (lev.160), kirjahylly (korkeus 2m, leveys 5m, sic!) ja varmaan ne perhanan kirjat

- lapset ja kissat on kärrättynä muuton ajaksi mummolaan :)

Kiitos jo vastanneille! Ap

Vierailija

160 m2 talosta isompaan 4h.

Pakkasin yksin lasten kanssa jo edellisellä viikolla hankitut muuttolaatikot kun mies oli raksalla vielä viimeisiä tekemässä. Aamulla klo  10 tuli muuttoauto ja ajoi 2-3 kuormaa (matkaa vain 5km) muistaakseni. Arimmat tavarat vein pikkuautolla. Toisessa päässä mies + 1 apuri purkamassa kuormaa.

Vierailija

Ottaisin pakun koko päiväksi.

Meillä meni kerrostalokolmiosta (3. kerros, ei hissiä) rivarikolmioon (2 kerrosta) koko päivä kuorma-autolla ja kolmella apurilla. Hyvin pakatut tavarat ja kymmenkunta kilsaa ajomatkaa. Teillä on yksi apuri enemmän ja vähän vähemän kantomatkaa, toisaalta vain paku eli useampi reissu. Nämä varmaan kompensoivat toisensa.

Vierailija

Ihanan (verrattain) helpon kuuloista muuttoa...

Mua hirvittää muistella edes hätäisesti meidän viimeisintä muuttoa. Muutettiin rivitalosta omakotitaloon 15 kilometrin päähän. Pakettiauto oli käytössä yli kaksi viikkoa ja joka päivä siirrettiin tavaraa kahden tai kolmen ihmisen voimin.

Vierailija

Oleellista on se paljonko teillä on tavaraa.

Ihmiset ovat erilaisia, jo kärjistetään niin toisilla on esim. 4 haarukkaa, lasia ja lautasta, toisilla taas on 4kpl täydellisiä ruoka-astiastoja 12 hengelle, sanomattakin selvää että jo tuollainen "pieni yksittäinen ero" tarkoittaa muuttaessa ajallisesti ISOA eroa.

Ja saman voi kertoa ns. koko asunnon tavaroilla: jollakin on yksi lipasto ja vaatekaappi, toisella molempia viisi, joillakin kausivaatteita yksi pussillinen, toisella kymmenen jne. jne. jne.

Samoin se vaikuttaa millaisia huonekalut ovat, suht pienet huonekalut (esim. kevyt nojatuoli) on helpompi muuttaa mitä isommat (iso yhtenäinen ja painava sohva)

Vierailija

Riippuu varmaan kuinka hyvin on pakannut.
Yhdessä muutossa (kolmiosta neliöön, matka 15km) meni vaan kaksi tuntia!
Olin pakannut kaikki valmiiksi, siis ihan kaikki ja tavarat sekä huonekalut vaan kannettiin autoon. Oli iso muuttoauto joten kaikki mahtui kerralla kyytiin. Aikuisia oli 6 kantamassa ja hissi löytyi.
Muuttomiehetkin oli ihmeissään että tässäkö se oli :D
Seuraavana päivänä kaikki oli valmiina paikoillaan uudessa kodissa.
Hävitin kaiken turhan tavaran pakkausvaiheessa.
Muut muutot ei olekaan sujunut ihan noin nopeaa ;)
Päivän varmaan varaisin muuttoon, siis itse tavaroiden kantamiseen. Tietenkin riippuu siitäkin paljonko on tavaraa.

viestin 7/10 lähettäjä

Tavaran määrä kyllä tosiaan vaikuttaa. 

Meillä oli paljon tavaraa. Suorastaan niin paljon, että uuteen asuntoon saapuessamme naapurin kakara auton lavalle kurkattuaan totesi "liikaa tavaraa" :) Oikeassahan se oli.

Vierailija

Ei mennyt kuin ehkä tunteroinen, matkaa viitisenkymmentä kilsaa. Ja kaikki meni h-autolla. Sitähän sää kysyit :)

Vierailija

Me muutettiin juuri 77m2 neliöstä samankokoiseen kolmioon. Kerrostalot, toisessa hissi. Kaksi muuttomiestä ja kaksi muuta kantajaa, aikaa meni yhteensä kolme tuntia. Tavaraa meillä on 30 kuutiota.

Vierailija

Minäkin varaisin pakettiauton koko päiväksi. 

 Yhteen pakettiautoon ei kummoisia mahdu, vaikka toisin luulisi. Jos teillä on turvallista säilytystilaa kuomulliselle peräkärrylle yöksi tai pariksi, vuokraisin sellaisen ja ajaisin sillä isoimmat kalusteet. Isoon kuomuperäkärryyn mahtuu paljon tavaraa, ne on huomattavasti helpompi pakata sinne kuin pakettiautoon, ja isotkin kaapit saa sinne pystyyn, eli eivät niin helposti kolhiinnu. Minä myös olen kokenut niin, että se helpottaa muutenkin sitä pakkaamista, eli pakettiautoon pahvilaatikot ja muut laatikot, ja kaikki muut sitten peräkärryyn. Apumiehet voivat sitten purkaa pakettiautosta ne laatikot ripeästi ja jäädä purkamaan peräkärrystä tavaraa kaikessa rauhassa, kun paku lähtee jo hakemaan uutta kuormaa.

Vaikka apumiehiä olisi kuinka paljon, niin kuitenkin siihen kantamiseen ja autoon pakkaamiseen menee se tietty aika, eikä se nopeudu siitä vaikka siinä ois kymmenen ihmistä seisoskelemassa ja katselemassa "apuna".  

Ja muistakaa kunnon tauko, noutopitsat, kahvia ja kokista ja pullaa teille ja apumiehille jo ENNEN kuin kaikki on ihan sippi ja vittuuntuneita. On ihan hyvä suunnitelma ajaa kuorma tai pari, pitää kunnon tauko ja katsoa että miten menee ja miettiä vähän minne mitäkin laatikkoa ja säkkiä viedään. 

Vierailija

Kiitos kaikille vastanneille! Arvelin, että tulisi enemmänkin kommentointia tyyliin "riippuu kuule ihan paljonko teillä sitä rojua on" tms, kun kaikki varmaan ymmärtää, että juu, siitähän se pitkälti riippuu. Eli kiitokset erityisesti noista esimerkeistä, mitään absoluuttisia arvioita en toivonutkaan niukkojen esitietojen perusteella, en osaa arvioida tavaroidemme kuutiomäärää, mutta paljon sitä on :D

Pyydetään nyt siis koko päiväksi tuo auto käyttöön, viedään ekana isoimmat tavarat, ja jos tuo päiväkään ei riitä, niin niitä pieniä voi sitten viedä vaikka henkilöautolla :) 

Aiemmissa muutoissa olen aina hämmästellyt miten nopeasti kaikki sitten lopulta menikään, nyt vaan tuntuu, että tavara on viime vuosien aikana lisääntynyt lasten myötä räjähdysmäisesti, niin ajattelin täältä vähän kysellä :)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat