Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko refluksista kyse?

Seuraa 
Liittynyt25.10.2015

Moikka.

Eli meillä on nuori herra muutaman päivän päästä 7 viikkoinen, ja refluksi on alkanut mietittyttämään. Oireita ovat nieleskely (kohtuu usein/useita kertoja tunnissa), "raskas hengitys"/Tuntuu, kuin olisi nenässä räkää tai limaa, mutta ei saada suolaliuoksella tai nenäpumpulla hirveästi muutosta, sekä ajoittain lähtee vääntämään päätä peppuaan kohden (ikään kuin "silta -asentoon". Voiko olla sandeferin oire, tai vastaava?). Vauva kuitenkin pulauttelee vähän, korkeintaan muutaman kerran viikossa, jos edes sitä. Oksennus on tullu kerran, mutta siinäkin kyse ilmeisesti liiasta korvikkeen syönnin määrästä. Vauva nukkuu hyvin ja kohtuu pitkiä yöunia, max 6-7h kerralla, yleensä 4,5-6h. Hikkaa on päivittäin 1-4 kertaa.

Painoa ja pituutta tulee kovaa vauhtia, 6 viikon ikäisenä neuvolassa ja pituutta tullut 7,5cm ja painoa noussut lähes 800g syntymäpainosta.

Välillä vatsa menee kivikovaksi, samoin vauva myöskin jäykistyy ja kova itku alkaa.

Vielä ei olla kertaakaan ylimääräisissä lääkäreissä käyty ja neuvolastakaan ei osanneet sanoa mitään muuta, kuin että "tarkkailkaa tilannetta"

Olisiko aika mennä tutkituttamaan, vai kannattaako vieläkin vain tarkkailla tilannetta.

Kommentit (1)

Vierailija

Refluksi voi olla myös silent-muotoa, jolloin vauva ei oksenna tai pulauttele, vaan maito seilaa ruokatorvessa ja vauva nieleskelee maidon takaisin. Itse arvioisin lääkäriin menoa miettimällä, onko vauva kuinka kipeä. Nukkuu ilmeisesti aika hyvin? Voiko vauvalla olla allergiaa?
Kotikonsteja refluksi-vauvan hoitoon on sängynpäädyn korottaminen, vauvan pitäminen pystyasennossa syöttämisen jälkeen ja hyvä röyhtäytys. Katso netistä refluksilasten sivut, sieltä löydät hyvin tietoa refluksista ja sen hoitamisesta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat