Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Suhteessa väkivaltaa, nyt tuli piste

Viimeinen kerta

Mies on jo pitkään riitojen yhteydessä läpsinyt tai töninyt minua. Puristanut kasvoista tai hieronut rystysillään kipeästi päätäni. Repinyt hiuksista ja kerran hän kuristi huivilla kaulaani. Olemme jo pitkään yrittäneet parantaa suhdettamme mutta kun mies ei lähde terapiaan niin en tiedä, voiko tämä onnistua. Olimme taas kerran päättäneet, ettei hän enää koske minuun. Tuli riitatilanne, jossa hän menetti taas malttinsa. Hän potkaisi minua takapuoleen kun olin menossa ovesta ulos. Hän itse yleensä lähtee ennen minua mutta päätin nyt yrittää rauhoittaa tilannetta lähtemällä itse. Mittari on nyt täynnä. En enää jaksa. En usko, että hän muuttuu tai lopettaa. Syyllistän tietysti itseäni, että jos vain osaisin olla hiljaa niin hän ei tekisi enää mitään. Mutta en voi enää jäädä odottamaan, mihin pisteeseen tilanne pahenee. Sanokaa jotakin, että jaksan tehdä päätöksen ja lähteä.

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Itsehän sen sanoit. Tuo on menossa pahempaan suuntaan. Kohta sinut piestään kunnolla. Nyt irti tuollaisesta.

Vierailija

Olisit lähtenyt jo... Ensimmäisestä kerrasta kun tekee jotain tuollaiseen liittyvää niin pitäis älytä lähteä. Eka kerta ei jää viimeiseksi ikinä

Vierailija

Älä enää jatka tuollaista suhdetta. Mies on täysi idiootti joka ei sinua kunnioita. Kyllä varmasti löydät paremman miehen itsellesi joka sinusta oikeasti välittää :)

Vierailija

Mun mies on kerran tässä 27 vuoden aikana käyttäytynyt väkivaltaisesti. Sai jostain tarpeekseen ja mottasi paikalle sattunutta liikennemerkkiä. 

Vierailija

Tiedät itsekkin, ettei tuo asia tule koskaan muuttumaan. Nyt on se hetki, kun voi kääntää suunnan elämässä parempaan. Olet varmasti ennenkin eronnut. Pystyt siihen nytkin. Kuukauden päästä tuo on vaan vanha painajainen.

Vierailija

Sun pitää uskaltaa haluta itsellesi hyvää ja suoda itsellesi mahdollisuus.

sun syyllisyyden tulee jostain kaukaa ja toi väkivaltainen mies sitten tuo sen sun sairaan syyllisyyden jotenkin painetaan.Jos järkeilee, niin miten kummassa se jonkun väkivalta voi olla kohteen vika tai syy?

sussa on kaikki voima rohkeus, kun sä vaan otat sen esiin. Sä vaan lähdet. Väkivaltainen mies oletettavasti jonkun aikaa sua syyllistää ja saattaa juhdata. Mutta kun sä olet selkeä ja yksioikoinen ja ihan rauhallinen pääsi sisällä ja käytökselläsi osoitat sen rauhan, niin se homma hoituu.

ajattele, että miten sä käyttäytyisit, jos lasta hakattaisiin. Kai sä sitä suojelisit? Mä ainakin suojelisin. Enkä yhtään häpeäisi enkä ottaisi kuuleviin korviini sen väkivaltaisen tyypin selittelyjä tai itkuja. Aikuinen kyllä valitsee hyvän, jos haluaa. Tolla ukolla on ollut mahdollisuus. Se ei sitä käyttänyt. 

Ei se ei todellakaan ole sun vika tai sun syy.

Suhde opettaa. Toi suhde opetti jotain sulle itsestäsi ja muista. Nyt on se katsottu. Nyt sä etenet elämässäsi uusiin suuntiin. Mene. 

Vierailija

Vain sinä itse voit pelastaa itsesi!

Voit jäädä hakattavaksi tai sitten voit elää onnellisen elämän ilman tuota väkivaltaista miestä.

Muista ettei mies enää tuosta paremmaksi muuttu vaikka kuinka pyytelisi anteeksi, lupaisi ettei enää lyö tai itkien vakuuttaisi rakastavansa...tilanne vaan pahenee! Mies ei rakasta sinua, ei kunnioita ja pitää sinua itsestäänselvyytenä ja paskasankona.

Hae apua jos vähänkin tuntuu ettet pärjää yksin tai mies uhkailee/on väkivaltainen.

Vierailija

Lähde pois, ja jätä miehelle tämä viestini pöydälle, kun lähdet. Jos hän ei hae apua itselleen, hän jonain päivänä kuristaa jonkun hengiltä tai tönäisee jonkun pään seinään kallonmurtumaseurauksin, tai sitä rataa, ja siinä sitten ollaan. Linnaa tulee ja jonkun naisen henki on ainiaaksi mennyt. Käytöksen pitää muuttua ja siihen pitää hakea apua. Vankilaanko hän haluaa?

Väkivaltaa perheessä tai lähisuhteessa?
Jussi-työ® on tarkoitettu miehille, jotka haluavat ehkäistä tai lopettaa väkivallan käytön lähisuhteissaan ja tarvitsevat apua kriisinsä selvittämisessä. Jussi-työn tavoitteena on tukea miehiä löytämään väkivallattomia ongelmanratkaisu-keinoja, sekä auttaa miehiä elämään turvallisesti itsensä ja läheistensä kanssa.

Jussi-toiminta on tukea miehiltä miehille perheväkivaltakierteen katkaisemiseksi.Turvakotien Jussi-työntekijöiltä saa:

Kriisiapua
Perheväkivaltatilanteessa myös mies tarvitsee apua selviytyäkseen.
Terapeuttista keskusteluapua
Mahdollisuus keskusteluun kahden kesken tai ryhmässä.
Neuvontaa ja ohjausta
Mistä muualta saa tukea ja apua.

Jussi-toimipisteet:

Helsinki
Lahti
Lappeenranta
Mikkeli
Oulu
Pori
Rovaniemi
Turku
Vaasa
Vantaa

Väkivaltaan voi saada apua ja väkivallasta voi puhua
Oma väkivallan käyttö ja huolestuminen käyttäytymisen hallinnan menettämisestä on suhteellisen yleistä. Silti asiasta puhuminen on vaikeaa. Jussi-työhön hakeutuminen onkin pyritty tekemään miehelle mahdollisimman helpoksi. Asiakkaaksi hakeutumiseen riittää oma yhteydenotto ja tapaamiset ovat asiakkaalle maksuttomia.

Väkivallan tunnistaminen on vaikeaa
Väkivaltaa on määritelty sen vaikutuksen ja tekotavan perusteella esimerkiksi fyysiseksi, henkiseksi, seksuaaliseksi ja taloudelliseksi väkivallaksi tai laiminlyönneiksi. Väkivallan tekijä ei aina ajattele käyttäytyvänsä väkivaltaisesti tilanteessa, jonka toinen perheenjäsen kokee väkivaltana.

Mies saattaa kokea väkivallankäyttönsä oikeutetuksi väkivallan ollessa molemminpuolista tai peittää sen osaksi lasten kasvatusta. Jussi-työssä tarkastellaan lähisuhteiden ongelmakohtia miehen oman taustan ja väkivaltaisen käyttäytymisen näkökulmasta. Väkivaltaa ja sen uhkaa opetellaan tunnistamaan ja välttämään.

Työskentely oman toiminnan muuttamiseksi kannattaa
Jussi-työssä käsitellään väkivaltaisen käyttäytymisen problematiikkaa ja puretaan uhkaaviin tilanteisiin johtavia stressitekijöitä.
Ensisijainen tavoite on vaaratilanteiden ennakointi ja väkivallan käytön loppuminen.

Läheisten pelon, miehen omien tunteiden ja väkivaltatilanteita edeltävän ilmapiirin tunnistaminen on myös tärkeää. Miestä tuetaan vastuulliseen vanhemmuuteen tarkastelemalla aikuisten riitoja ja väkivallankäyttöä lapsen näkökulmasta.

Työn onnistuessa:

väkivalta loppuu tai ei ala
mies löytää vaihtoehtoisia käyttäytymismalleja väkivallalle
mies muuttuu avoimemmaksi ja vuorovaikutus lähipiirissä vapautuu
lapset saavat turvallisemman kasvuympäristön

Väkivaltaisesta tai uhkaavasta käyttäytymisestä voi päästä irti!

Lisätietoja: www.jussityo.fi

Sinun pitää joka tapauksessa lähteä, sillä mies voi muuttua vain omasta halustaan, sinä et siihen pysty. Myöskään ilman apua siihen ei yleensä pysty, koska vika on miehen omien korvien välissä.

Vierailija

Ja itsessäsi ei ole taaskaan mitään vikaa?

Kumma kun oma osuutesi riidoista unohtuu kirjoituksessa?

Kuinka pahaa henkistä väkivaltaa harjoitat , että miehesi hiukan läpsäisee?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

...Syyllistän tietysti itseäni, että jos vain osaisin olla hiljaa niin hän ei tekisi enää mitään. Mutta en voi enää jäädä odottamaan, mihin pisteeseen tilanne pahenee. Sanokaa jotakin, että jaksan tehdä päätöksen ja lähteä.

Ei jumalauta mikä parisuhde. Jos sinun pitää pelätä sanomisiasia turpaan saamisen pelossa, niin silloin on jotain ja pahasti pielessä. Tuollainen naistaan hakkaava mies on ala-arvoisin tapaus mitä voi olla. Lähde heti pois, äläkä missään nimessä ota miestä enää takaisin. Rikosilmoituksenkin tekoa voisi harkita, jos sen kautta oppisi olemaan kunnolla.

M38

Selkeä tilanne

"Syyllistän tietysti itseäni, että jos vain osaisin olla hiljaa niin hän ei tekisi enää mitään."

Yksi asia on aivan selvä: riitoja syntyy kaikissa ihmissuhteissa, ja huutaminen ja verbaalinen riitely on sallittua. Mutta fyysinen väkivalta EI KOSKAAN ole sallittua.

Siinä menee raja. Huutaminen ei ole vaarallista kellekään, mutta fyysinen väkivalta on hengenvaarallista.

Toinen hälytysmerkki miehen persoonasta: Ei suostu terapiaan. Narsisti, kenties? Juustoplaneetan asukas? Kuvittelee pystyvänsä käymään sinuun käsiksi tasavälein ja "ei suostu terapiaan"?. Hänellä on ongelmia itsensä kanssa, ja niitä hänen pitää työstää yksin, ammattitaitoisten kanssa. Myöhemmin, jos hän on saanut tehtyä sen ehdottoman pohjatyön itsensä kanssa, ehkä hän kykenee pikkuhiljaa parisuhteeseen ja sitten tulee parisuhdeterapian aika.

Hänen täytyy oppia tämä: on olemassa rajoja, ja niiden rajojen yli ei mennä. Mutta vaikka tämä kuulostaisi simppeliltä, se ei välttämättä ole sitä, ja tässä tapauksessa ammattiapu (HÄN ON KURISTANUT SINUA!) on välttämätöntä.

Tee tämä itsesi kannalta, ja tietenkin, tämähän on samalla parasta mitä voit tehdä miehen puolesta.

Vastuu on nyt sinun; näyttää siltä että olet ainoa joka pystyy viheltämään vaarallisen pelin poikki. Ota siis vastuu!

Tellu

jos päätät jäädä odottamaan seuraavaa kertaa, ota vasara ja pamauta se pöytään niin kovaa että se halkeaa ja sano että nyt riitti. Mies luulee että olet täysin puolustuskyvytön avuton vauva jolle voi tehdä ihan mitä vain ja vielä hyväksyt sen. Ja niinhän oletkin jollet reagoi millään tavalla kun lailliset rajasi ylitetään.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat