Terapeuttien luomat valemuistot

Vierailija

Lukekaa sunnuntain HESARISSA Maria Petterssonin kattava artikkeli erittäin mielenkiintoisesta ja äärimmäisen tärkeästä asiasta : valemuiston luomisesta,

"Näin helposti valemuiston voi istuttaa kertoo huippututkija".

Yksi esimerkki oli että esim terapiaan mennessä ihmisillä ei ollut aavistustakaan että heillä oli menneisyydessään hyvin rankkoja kokemuksia jotka terapian aikana tulivat julki . Perheet hajosivat kun esimerkiksi "hyväksikäyttöjä" tuli ilmi. Loftus alkoi tutkia asiaa ja huomasi että kaikki olivat käyneet läpi samanlaisen terapian.

Traumaattisia todellisuudessa tapahtuneita muistoja ei mieli sulje pois Loftuksen mukaan, mutta terapeutit voivat ohjailla potilasta ja luoda heille valemuistoja asioista joista ei koskaan ole tapahtunut.

Lukekaa ihmeessä todennäköisesti yksi tämän vuoden tärkeimmistä ja mielenkiintoisimmista artikkeleista. Mielipiteitä?

Kommentit (4)

Äiti Hesasta

Luin artikkelin, totesin että lastani tutkineet HYKS oikeuspsykiatrisen osaamiskeskuksen asiantuntijat ovat varmasti olleet tässä opissa. Minua, äitiä, syytettiin manipuloinnista lastani kohtaan. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan kauhuissani syksyllä -14 kuuntelin 5v lapseni kertomaa, jonka sitten kerroin edelleen poliisille. Eli tässä muisto/valemuistoasiassa voidaan mennä myös aika syvälle suohon, kun on näitä teorioita ja hypoteeseja. Em. asiantuntijat kyllä myönsivät että eivät aina onnistu tehtävässään. Syyttäjän näkökulmasta heidän (virheellinen) lausuntonsa oli kuitenkin merkityksellisin seikka asian syyttämättäjättämispäätöksen tekemiseksi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat