"En ole X! Osa parhaista ystävistäni on Y"

Vierailija

Mitä mieltä olette, kun joku heittää keskusteluun esim. "En ole rasisti! Osa parhaista ystävistäni on tummaihoisia", tai "En ole läskivihaaja, paras ystäväni on ylipainoinen"? Omasta mielestäni tuo on maailman ontuvin perustelu, koska ihminen voi hyvin olla yleisellä tasolla rasistinen, vaikka joku ystävä olisikin tummempi hipiältään. Samoin ihminen voi vihata läskejä ja pitää heitä laiskoina ja ällöttävinä, vaikka nauttisikin pullean parhaan ystävänsä seurasta. Omiin korviini nuo lauseet kuulostavat aina yhtä järkeviltä kuin lause "En ole sarjamurhaaja, osa parhaista ystävistäni on vielä elossa".

Kommentit (3)

Vierailija

Riippuu kyseessä olevasta asiasta. Esimerkiksi perusteet valita kumppani ovat täysin eri kun valittaessa ystäviä. Minusta läskiys on yököttävää seksuaalisessa mielessä, mutta ystävyyssuhteissa asialla ei ole väliä koska suhde on platoninen.

Sen sijaan joku voi olla sovinisti vaikka olisi parisuhteessa naisen kanssa. Jne.

Vierailija

Rasistinen ihminen ei todennäköisesti näe mitään syytä olla tummaihoisen ystävä, koska ajattelee, että tummaihoinen on ihonvärinsä vuoksi häntä huonompi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Rasistinen ihminen ei todennäköisesti näe mitään syytä olla tummaihoisen ystävä, koska ajattelee, että tummaihoinen on ihonvärinsä vuoksi häntä huonompi.


Stereotyyppisesti ajateltuna ei, mutta hyvin harvalla rasistilla toiminta on ns. skinhead-arjalaisuus-tason rasismia. Moni voi heitellä näitä "ne on kaikki työttömiä sossupummeja"-tyyppisiä juttuja, tai yleistää maahanmuuttajia raiskaajiksi ilman, että ottavat lukuun sitä ystävää tai tuttua, jonka ovat tunteneet jo koulusta asti. Harvemmin nimittäin ystäviä oikeasti sen kummemmin kategorisoi mielessään, ainakaan ennen kuin joku kyseenalaistaa asiaa. Ystävästä voi "unohtaa" tummaihoisuuden tai sen, että kyseessä itseasiassa on maahanmuuttaja, jos asiaa ei tietoisesti ajattele. Tämä ei tarkoita, etteikö henkilö voisi silti olla rasisti tai hyväksyä toisten rasistisia ajatuksia.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat