Kiitos terveyskeskuksen mokan pojalla ei sitten ole rokotesuojaa..

Vierailija

..hinkuyskälle seur 5-6vuoteen.

Eli kävi niin että 8-luokkalainen kaatui elokuussa sen verran pahasti että sai polvensa vuoksi jäykkäkouristusvahvistuspiikin koska edellisestä oli 7v ja yli 5v jälk sitä suositellaan uusittavaksi jos astuu naulan päälle, on isohko haavauma ihossa tms. Muuten hyvä mutta kys piikin olisi pitänytkin olla sitä sorttia missä myös hinkuyskä mukana, koska sellainen olisi ollut rokoteohjelmassa nyt 9-luokallakin ja sitä ei siis voidakaan nyt pojalle ensivuonna sitten antaa kun sai tämän tetanusvahvistuksen pari kuukautta sitten. Tulisi liian vahvat rokotevaikutukset jos antaisi jo ensivuonna taas rokotteen missä tetanus, joku toinen ja tuo hinkuyskä.

Ja hinkuyskärokotetta ei ole yksistään olemassa.

Eli nyt poika on sitten armeijaan asti ilman hinkuyskäsuojaa.

Kommentit (15)

Vierailija

Sille pojalle voi hyvin antaa boostrixin, jossa on myös tet-d mukana.  Mitään haittaa siitä että saa tetanuksen tuplana ei ole. Paikallinen rokotusreaktio (kipu,punoitus,turvotus pistokohdassa) voi ollasuurempi,mutta muutoin ei haittavaikutuksia.

terkka

Vierailija

Rokotteilla ei ole yliannostuksen vaaraa samalla tavoin kuin lääkkeillä. Vahingossa tai tarkoituksella annettu ylimääräinen annos ei lisää haittavaikutusten riskiä.

Jos on epävarma onko rokotetta annettu vai ei - rokotetaan. Ei tarvitse ottaa esimerkiksi vasta-ainemäärityksiä etukäteen.
Tätä sääntöä voi soveltaa myös tilanteisiin, jos ei ole varmaa, onko sairastettu tautia, jota vastaan rokotetaan. Jos on epävarmuutta suojasta - rokotetaan.

Vierailija

Mä sain tuon tetanuksen viime kesänä, kun koira puri. Työterveyshuolto oli kesälaitumella eikä terveyskeskuksessa (tai mulla) ollut rokotetietoja. Sanoivat, että laitetaan joka tapauksessa, ei siitä haittaakaan ole. Eikä tuosta mitään tullut, vaikka jälkikäteen selvisi, että mulla oli voimassaoleva tetanus.

Vierailija

Sain juuri tuhkarokkoon rokotteen (mpr-rokote). Mulla oli muut tuosta rokotteesta, muttei tuhkarokkoa. Terkkari sanoi, ettei haittaa vaikka muut rokotteet on jo. En tiedä onko lapsella sitten eri juttu. Niin ja lähdössä matkalle, jonne tuo tuhkarokkorokotus tarvittiin, enkä ole sitä sairastanut.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Sille pojalle voi hyvin antaa boostrixin, jossa on myös tet-d mukana.  Mitään haittaa siitä että saa tetanuksen tuplana ei ole. Paikallinen rokotusreaktio (kipu,punoitus,turvotus pistokohdassa) voi ollasuurempi,mutta muutoin ei haittavaikutuksia.

terkka

Niin.

Juttelin kyllä tästä kouluterkan kanssa ja hän oli ottanut yhteyttä kuulema terveyskeskuksen johonkin rokoteasiantuntijaan ja sieltä oli sanottu että ei oikein voisi ottaa tuota rokotesarjaa nyt sitten ensivuonna kuten 9-luokalla pitäisi ohjelman mukaan ottaa, koska tästä tehostetetanuksesta (ja mitä muuta siinä nyt olikaan paitsi tuo hinkuyskä) on silloin kulunut vain n.1v. Ja sitä aiemmasta kys rokotepaketista 8v.

ap

Vierailija

Tämä hinkuyskärokotehan on annettu 9. luokalla vasta parin vuoden ajan. Omista lapsistani kukaan ei ole saanut hinkuyskärokotetta tuossa iässä, koska se ei aikaisemmin kuulunut rokoteohjelmaan muilla kuin pikkulapsilla. Ei tuosta mitään olennaista vaaraa ole. Lähinnä vanhemmat lapset rokotetaan nykyisin hinkuyskää vastaan, jotta he eivät levittäisi sitä pikkuvauvoihin, jotka eivät ole vielä saaneet rokotusta.

Terkka

Vierailija kirjoitti:

Pienillä lapsilla hinkuyskä on vaarallisin, eikä lapsesi ole enää pieni. Toki ikävä tauti missä iässä tahansa.

Juuri pienten suojaamista varten hinkuyskäkomponentti on mukana tuossa rokotteessa, kun isommat siitä kyllä selviää mutta levittävät tautia elinympäristön imeväisiin. Ei ap:n pojalla hätää ole ja jos välttämättä haluaa pistää sen puuttuvan rokotteen niin antaa mennä vaan....

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat