Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kertoisiko joku ystävällinen raskausviikkojen 9-11 verikokeesta/virtsatestistä?

Vierailija

Sain viime viikolla neuvolasta ohjeeksi, että tällä viikolla pitäisi käydä, ja huomenna on käytännössä ainoa mahdollinen päivä, kun pääsen labraan. Kaivoin neuvolasta saamani paperit, joissa neuvotaan vain kotona tehtävän virtsatestin teko ja toimittaminen labraan. Neuvolan terveydenhoitaja mainitsi lisäksi, että labrassa pitää tehdä uusi virtsatesti, ja lisäksi on se verikoe. En kuitenkaan kysellyt tarkemmin asiasta, kun luulin papereista löytyvän ohjeita. Googlettamallakaan en löydä tietoa, pitääkö paastota, pitääkö mennä johonkin tiettyyn kellonaikaan verikokeeseen/virtsatestiin, jne.. :(

Kotona tehtävän purkkiin pissaamisen ohjeessa lukee, että pitää olla neljä tuntia käymättä vessassa ennen toimitusta. Pitääkö olla uudet neljä tuntia ennen labran pissatestiä? Hankalaa...

Jos joku ystävällinen sielu on lähiaikoina ollut vastaavassa testissä ja muistaa mitä piti tehdä ja milloin, niin olisin kiitollinen neuvoista!

Kommentit (4)

Vierailija

Ei mulla mitään virtsatestiä labrassa ollut. Verikoe vaan eikä tarvinnut paastota.
En kyllä ymmärrä mitä sillä virtsatestillä edes tekevät. Raskaus varmistetaan verestä kuitenkin.

Vierailija

Ei ollut minullakaan mitään pissatestiä. Labrassa otettiin jokunen pullo verta ja sinne sai mennä mihin aikaan vaan päivästä eikä tarvinnut olla syömättä tai juomatta ennen sitä.

Vierailija

Ei ole väliä mihin aikaan menet labraan, kunhan se on auki. Ei tarvitse olla syömättä. Ota mukaan paperilähetteet, jotka olet saanut verikokeita varten. Kotona otettavasta virtsatestistä tehdään bakteeriviljely ja testataan solutasot, ph ja protiini. Älä käy vessassa vähintään neljään tuntiin, tee huolelliset alapesut ja anna keskivirtsanäyte. Virtsanäyte, jonka annat laboratoriossa on klamydia näyte. Sitä varten sinun pitää olla virtsaamatta vähintään tunti. 

T: Laboratoriohoitaja ja antanut samat näytteet maanantaina itse :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat