Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Maistuuko pirkka kevytmaito teistä oudolle?

Vierailija

Ostin tänään pitkästä aikaa pirkka maitoa kun en yleensä käy k marketissa. Nyt join sitten sitä ton jäälatte jauhon kanssa ja maistuu tosi hassulta. Ei pilaantuneelta mutta oudolta. Kukaan muu huomannut samaa? Muutenkin olen kyllä jo ajatellut siirtymistä pähkinä tai kookosmaitoihin..

Kommentit (13)

Vierailija

En ole huomannut eroa mutta en kyllä käytä kuin kahvissa, eivätkä lapsetkaan ole valittaneet mausta tai koostumuksesta. Ostan säännöllisesti Pirkkaa, Rainbowta tai Lidlin. Valioon ei ole varaa :(

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

En ole huomannut eroa mutta en kyllä käytä kuin kahvissa, eivätkä lapsetkaan ole valittaneet mausta tai koostumuksesta. Ostan säännöllisesti Pirkkaa, Rainbowta tai Lidlin. Valioon ei ole varaa :(

Minä ostan normisti sitä "kotimaista ässän joku merkki. Halvempaa kuin valio

Vierailija

Hei,
eilen kaupasta ostettiin Pirkka kevytmaitoa ja se maistuu aivan vesimaidolle. Luulin että olin kaatanut maitoa vesilasiini ja selittäisi maun, mutta ei -uudelleen maitoa kaataessa lasiin, oli maito yhtä mautonta. Maidosta puuttuu pehmeä, täyteläinen maku - sellainen rasvaisuus. Vaikka kuinka yrittää, ei tätä maitoa juomalla saa makunautintoa millään. Todellinen pettymys! Onko kyseessä asiakkaan harhaanjohtamista, vai mikä kumma selittää maidon todella laimean maun? Ei tätä maitoa enää... Täytyykö koittaa Pirkan täysmaitoa, vastaako se muiden maitomerkkien kevytmaitoa?

Vierailija

No mille se  maistuu ilman jäälattejauhoa?

Kannattaa nykyään maidoistakin tarkistaa tuoteseloste ja se, missä se on valmistettu. Tai siis valmistuspaikkahan on navetassa ja lehmässä, mutta käsittely- ja pakkauspaikkaa tarkoitin. Ei ainkaan H-pakkauspaikan maidossa ollut mitään vikaa, kävin tarkistamassa.

Vierailija

En ole huomannut, mutta laitetaan nyt lapset makutestiin. Eli samanlaisista laseista maistelevat tietämättä mikä on mikä. 

Näin on moni asia selvinnyt. Eli ostan Valion, S-ketjun koti-maitoa ja Pirkka-maitoa. Maito onkin vähissä, joten tämä sopii hyvin. Pakko vain käydä kahdessa eri kaupassa, mutta ne ovat ihan vierekkäin, joten ei suuri vaiva. 

Käytetään siis tätä kevytmaitoa yleensä, vaihdellen eri merkkejä, missä sattuu ostoksilla olemaan. 

Vierailija

Jos pirkkatuotteissa yleisesti on sivumakuja, se voi tulla omien korvien välistä eikä tuotannosta. Pirkkapurkissa kuin voi olla täsmälleen samaa tavaraa kuin siinä vieressä toisen merkkisessä. 

Katsokaa niistä valmistuspaikat ja verratkaa muiden maitotuotteitten valmistuspaikkoihin. Esim FI 60132 on Riihimäellä, FI 60130 Porin ja FI60311 Toholammin meijeri. Onko jossakin paikassa valmistettu tuote jotenkin huonompaa?

Vierailija

Niiden jalostusprosessissa on sellainen ero, että pastörointi tehdään kuumemmassa. Tämä venyttää säilyvyysaikaa ja saattaa tietysti vaikuttaa makuunkin. Minusta Pirkka luomu kevyt on kyllä ihan kelpo maitoa. Kaikkein mieluiten kuitenkin juon kyytön maitoa luomuna, parhaimmillaan niin pian lypsyn jälkeen että on ehtinyt kylmäksi.

Vierailija

En oo maussa huomannut mitään, mutta yks päivä tein tuohon kalakeiton ja siitä tuli sellaista ihmeen rakeista jota ei oo ennen tapahtunut. Päiväystä oli jäljellä reilusti. Tais jäädä tuon maidon osto.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat