Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onkohan ihan ok tehdä rajua treeniä, jos on ottanut monta särkylääkettä samana päivänä menkkakipuihin? Ettei ne lääkkeet turruta myös mahdollista lihas/nivelkipua myös pois? On vähän huono olo ollut koko päivän, niin nyt kun on parempi olo olisi kiva mennä treenaamaan. Uimahalliinkaan en viitsi menkkojen aikaan mennä, jotenkin ällöttää uida tamponin kanssa.

Kommentit (8)

Vierailija

Oletko katsonut pakkausselostetta? Netistäkin voi katsoa. En usko, että parasetamoli on niin tuhti aine, ettet tuntisi kipua, joka johtuu loukkaantumisesta. Voithan kuitenkin tehdä jonkun vähemmän rankan treeninkin.

Vierailija

Parasetamoli on tietyn annoksen jälkeen haitallinen, voi aiheuttaa ruoansulatuskanavan verenvuotoa ja voi aiheuttaa maksavaurion vähän suuremmilla annoksilla. Nämä tietysti viittavaat pitkäaikaiseen käyttöön liittyviin ongelmiin. Suomessakin kuolee vuosittain potilaita parasetamoliin. Silti, jos jotain muuta lääkitystä/vaivaa on, niin eipä kannattaisi riskeerata.

Sinuna nyt miettisin kuitenkin järkevästi sitä, että menkkojen aikaan et välttämättä ole parhaimmillasi ja kun olet jo kumminkin ottanut kohtuusuuren annoksen, eikö olisi fiksumpaa antaa kehon levätä ja käydä kevyellä kävelyretkellä luonnossa, eikä lähteä typerästi rääkkäämään itseään.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Joo, en vaan löytänyt aiheesta mitään tietoa. On vanha urheiluvamma, niin sen takia mietin.

Googlaa valmisteen nimi ja pakkausseloste ja lue se läpi. Jos pelkäät urheiluvammasi puolesta ja haluat olla varovainen, tee vähemmän rankka treeni.

Vierailija

Olen kyllä tietoinen parasetamolin haitoista. Tulehduskipulääkkeitä en voi käyttää.

Uimahallissa on ihana käydä kun mihinkään niveliin ei satu, mutta menkkojen aikaan tosiaan ei viiti mennä... Säännöllinen liikunta olisi kuitenkin tuon vamman kuntoutuksessa hyvin olennaista, että tulee liikettä niveleen ja voimaa lihaksiin lisää.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat