Käristätte jauhelihaa pannussa, valutatteko rasvan pois ?

Vierailija

Itse valutan. Puolisosta en tiedä. Varsinkin kun lopetin tupakan polton ja on pientä mahan alkua, niin hirvittää ihan tuo rasva.

Ällöttää rasva ja jotenkin oma minä kun pitää niin syödä :(

Loppujenkin lopuksi tämä sianliha niin mihin ihmeseen sen rasvakin oikein tungetaan. Siassa on varmaan rasvaa 30%.

Syöttekö "kokonaista" sianlihaa. Näin syksyllä sitä saa halvalla mutta onko lopultakin myrkyllistä elimistölle ja pistää ennenaikaiseen  hautaan :( 

Verisuonet menee tukkoon.

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

Mistäköhän ihmeen rasvasta mahdat puhua? Omaa possua kun syö, niin ei jauhelihassa ole samaa määrää rasvaa kuin kaupan halpalihoissa. Joten ei, en huuhtele rasvoja pois.

Vierailija

Meillä syödään vain naudan jauhelihaa ja yleensä sitä 10% lihaa, mutta kyllä paistan oikeassa voissa maun vuoksi. Sika-nauta ei minun makuun ole. Rasva ei monien tutkimusten mukaan lihota eikä tuki verisuonia.

Vierailija

En käristä jauhelihaa, vaan ruskistan sen. Mukaan laitan tilkan rypsi- tai oliiviöljyä. Kun jauheliha on ruskistunut lisään mukaan mausteet, sipulit, juurekset, mitä kulloinenkin ruoka kaipaa. Lihasta irronnut lihasneste ja rasva on osa haudutuslientä, maustaa sitä. 

Jos haluan päästä esim. pekoninrasvasta eroon, kaadan sen pannulta johonkin kippoon tai kuppiin. Kun se on jäähtynyt ja jähmettynyt, kaavin sen biojätepussiin. Helppoa. Viemäriin ei rasvaa pidä kaataa. 

Tavallisin jauheliha meillä on se arkisin mahdollinen sikanauta. Lisäksi syömme sekä possun ulko- että sisäfilettä, kyljyksiä, kassleria ja paistia eli kinkkua. Kukin lihanpala valmistetaan tavalla, joka tekee juuri siitä herkullisen. 

Pienestä mahasta pääset eroon kun et korvaa tupakkaa syömisellä, vaan syöt kohtuudella ja nautit siitä ruuasta mitä syöt. Ei ole possun syy jos sinä lihot. Muista lautasmnalli ja vähintään 500 g tuoreita kasviksia ja hedelmiä/ pvä. 

ExoPol
Seuraa 
Liittynyt9.1.2015

Meillä syödään joko sika-nautaa tai nautaa, eikä siellä kyllä mitään ylimääräistä rasvaa ole paistettaessa.

Sika-nautajauheliha ei tarvitse rasvaa paistamiseen ja paistinpannun tulee olla tirisevän kuuma kun lihan siihen laitat. 

Naudan jauhelihalle voita tai öljyä vain pikkuisen ja älyttömän kuuma pannu sillekin.

Ei rasva tirise.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Itse valutan. Puolisosta en tiedä. Varsinkin kun lopetin tupakan polton ja on pientä mahan alkua, niin hirvittää ihan tuo rasva.

Ällöttää rasva ja jotenkin oma minä kun pitää niin syödä :(

Loppujenkin lopuksi tämä sianliha niin mihin ihmeseen sen rasvakin oikein tungetaan. Siassa on varmaan rasvaa 30%.

Syöttekö "kokonaista" sianlihaa. Näin syksyllä sitä saa halvalla mutta onko lopultakin myrkyllistä elimistölle ja pistää ennenaikaiseen  hautaan :( 

Verisuonet menee tukkoon.

Urpo

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Mistäköhän ihmeen rasvasta mahdat puhua? Omaa possua kun syö, niin ei jauhelihassa ole samaa määrää rasvaa kuin kaupan halpalihoissa. Joten ei, en huuhtele rasvoja pois.

Oli se omaa tai mitä niin sianlihassa on paljon rasvaisia ruhon osia. Siis sitä valkoista läskiä ja tätä on siassa melkoisesti. Se kun jämähtää verisuoniin niin on melkoista tuketta.

 ja ei se rasva mitään makua ruokaan anna, joten kun jauhelihan ruskistaa pannussa niin sitä rasvaa lilluu pannussa vaikka kuinka paljon.

Tämä eläinrasva on hätähuto jos mikä HUHUUU HUHUUU , vai vielä voita paistamiseen ...ei hyvää päivää....

ap.

Vierailija

Eihän possussa ole enää aikoihin ollut paljon rasvaa.

Lihaa ei kai ylipäätään pitäisi syödä määrättömästi, mutta possu taitaa olla terveelisempää kuin nauta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

 ja ei se rasva mitään makua ruokaan anna, joten kun jauhelihan ruskistaa pannussa niin sitä rasvaa lilluu pannussa vaikka kuinka paljon.

Ostat halpaa rasvaista jauhelihaa ja kaadat rasvan pois... toivottavasti et ainakaan viemäriin, sillä se tukkii ne. Jauhelihasi kilohinta nousee, kun et käytä siitä kaikkea. Taitaisi tulla vähärasvainen halvemmaksi, kun sen voi syödä kokonaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

 ja ei se rasva mitään makua ruokaan anna, joten kun jauhelihan ruskistaa pannussa niin sitä rasvaa lilluu pannussa vaikka kuinka paljon.

Ostat halpaa rasvaista jauhelihaa ja kaadat rasvan pois... toivottavasti et ainakaan viemäriin, sillä se tukkii ne. Jauhelihasi kilohinta nousee, kun et käytä siitä kaikkea. Taitaisi tulla vähärasvainen halvemmaksi, kun sen voi syödä kokonaan.

Voi sen niinkin sanoa että tyhmää ostaa halpaa lihaa kun siinä on niin paljon rasvaa jota ei saisi edes syödä.

ap.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

 ja ei se rasva mitään makua ruokaan anna, joten kun jauhelihan ruskistaa pannussa niin sitä rasvaa lilluu pannussa vaikka kuinka paljon.

Ostat halpaa rasvaista jauhelihaa ja kaadat rasvan pois... toivottavasti et ainakaan viemäriin, sillä se tukkii ne. Jauhelihasi kilohinta nousee, kun et käytä siitä kaikkea. Taitaisi tulla vähärasvainen halvemmaksi, kun sen voi syödä kokonaan.

Rasva tukkii viemarit mutta ei verisuonia? Hmmm.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

 ja ei se rasva mitään makua ruokaan anna, joten kun jauhelihan ruskistaa pannussa niin sitä rasvaa lilluu pannussa vaikka kuinka paljon.

Ostat halpaa rasvaista jauhelihaa ja kaadat rasvan pois... toivottavasti et ainakaan viemäriin, sillä se tukkii ne. Jauhelihasi kilohinta nousee, kun et käytä siitä kaikkea. Taitaisi tulla vähärasvainen halvemmaksi, kun sen voi syödä kokonaan.

Rasva tukkii viemarit mutta ei verisuonia? Hmmm.

Miten ihmeessä viemärissä oleva rasva voisi tukkia verisuonia?

Parempi jättää rasvat ostamatta, jos aikoo kaataa ne viemäriin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mistäköhän ihmeen rasvasta mahdat puhua? Omaa possua kun syö, niin ei jauhelihassa ole samaa määrää rasvaa kuin kaupan halpalihoissa. Joten ei, en huuhtele rasvoja pois.

Oli se omaa tai mitä niin sianlihassa on paljon rasvaisia ruhon osia. Siis sitä valkoista läskiä ja tätä on siassa melkoisesti. Se kun jämähtää verisuoniin niin on melkoista tuketta.

 ja ei se rasva mitään makua ruokaan anna, joten kun jauhelihan ruskistaa pannussa niin sitä rasvaa lilluu pannussa vaikka kuinka paljon.

Tämä eläinrasva on hätähuto jos mikä HUHUUU HUHUUU , vai vielä voita paistamiseen ...ei hyvää päivää....

ap.

Tiedätkö, että sianrasva on terveellistä rasvaa. Siinä on myös suuri osa ns.pehmeää rasvaa.

Kerrotko muuten, miten se rasva siihen suoneen jämähtää?

Sianrasvassa on ravintoaineita.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat