Käristätte jauhelihaa pannussa, valutatteko rasvan pois ?
Itse valutan. Puolisosta en tiedä. Varsinkin kun lopetin tupakan polton ja on pientä mahan alkua, niin hirvittää ihan tuo rasva.
Ällöttää rasva ja jotenkin oma minä kun pitää niin syödä :(
Loppujenkin lopuksi tämä sianliha niin mihin ihmeseen sen rasvakin oikein tungetaan. Siassa on varmaan rasvaa 30%.
Syöttekö "kokonaista" sianlihaa. Näin syksyllä sitä saa halvalla mutta onko lopultakin myrkyllistä elimistölle ja pistää ennenaikaiseen hautaan :(
Verisuonet menee tukkoon.
Kommentit (23)
Meillä syödään vain naudan jauhelihaa ja yleensä sitä 10% lihaa, mutta kyllä paistan oikeassa voissa maun vuoksi. Sika-nauta ei minun makuun ole. Rasva ei monien tutkimusten mukaan lihota eikä tuki verisuonia.
En syö sianlihaa, nautaakin erittäin harvoin.
En käristä jauhelihaa, vaan ruskistan sen. Mukaan laitan tilkan rypsi- tai oliiviöljyä. Kun jauheliha on ruskistunut lisään mukaan mausteet, sipulit, juurekset, mitä kulloinenkin ruoka kaipaa. Lihasta irronnut lihasneste ja rasva on osa haudutuslientä, maustaa sitä.
Jos haluan päästä esim. pekoninrasvasta eroon, kaadan sen pannulta johonkin kippoon tai kuppiin. Kun se on jäähtynyt ja jähmettynyt, kaavin sen biojätepussiin. Helppoa. Viemäriin ei rasvaa pidä kaataa.
Tavallisin jauheliha meillä on se arkisin mahdollinen sikanauta. Lisäksi syömme sekä possun ulko- että sisäfilettä, kyljyksiä, kassleria ja paistia eli kinkkua. Kukin lihanpala valmistetaan tavalla, joka tekee juuri siitä herkullisen.
Pienestä mahasta pääset eroon kun et korvaa tupakkaa syömisellä, vaan syöt kohtuudella ja nautit siitä ruuasta mitä syöt. Ei ole possun syy jos sinä lihot. Muista lautasmnalli ja vähintään 500 g tuoreita kasviksia ja hedelmiä/ pvä.
Meillä syödään joko sika-nautaa tai nautaa, eikä siellä kyllä mitään ylimääräistä rasvaa ole paistettaessa.
Sika-nautajauheliha ei tarvitse rasvaa paistamiseen ja paistinpannun tulee olla tirisevän kuuma kun lihan siihen laitat.
Naudan jauhelihalle voita tai öljyä vain pikkuisen ja älyttömän kuuma pannu sillekin.
Ei rasva tirise.
Vierailija kirjoitti:
Itse valutan. Puolisosta en tiedä. Varsinkin kun lopetin tupakan polton ja on pientä mahan alkua, niin hirvittää ihan tuo rasva.
Ällöttää rasva ja jotenkin oma minä kun pitää niin syödä :(
Loppujenkin lopuksi tämä sianliha niin mihin ihmeseen sen rasvakin oikein tungetaan. Siassa on varmaan rasvaa 30%.
Syöttekö "kokonaista" sianlihaa. Näin syksyllä sitä saa halvalla mutta onko lopultakin myrkyllistä elimistölle ja pistää ennenaikaiseen hautaan :(
Verisuonet menee tukkoon.
Urpo
Ostan vähärasvaista. Juuri ostin firmaa mainostamatta 7% naudan jauhelihaa. Aivan yhtä hyvää, kuin paistijauheliha. Mies
Vierailija kirjoitti:
Mistäköhän ihmeen rasvasta mahdat puhua? Omaa possua kun syö, niin ei jauhelihassa ole samaa määrää rasvaa kuin kaupan halpalihoissa. Joten ei, en huuhtele rasvoja pois.
Oli se omaa tai mitä niin sianlihassa on paljon rasvaisia ruhon osia. Siis sitä valkoista läskiä ja tätä on siassa melkoisesti. Se kun jämähtää verisuoniin niin on melkoista tuketta.
ja ei se rasva mitään makua ruokaan anna, joten kun jauhelihan ruskistaa pannussa niin sitä rasvaa lilluu pannussa vaikka kuinka paljon.
Tämä eläinrasva on hätähuto jos mikä HUHUUU HUHUUU , vai vielä voita paistamiseen ...ei hyvää päivää....
ap.
Eihän possussa ole enää aikoihin ollut paljon rasvaa.
Lihaa ei kai ylipäätään pitäisi syödä määrättömästi, mutta possu taitaa olla terveelisempää kuin nauta.
Vierailija kirjoitti:
ja ei se rasva mitään makua ruokaan anna, joten kun jauhelihan ruskistaa pannussa niin sitä rasvaa lilluu pannussa vaikka kuinka paljon.
Ostat halpaa rasvaista jauhelihaa ja kaadat rasvan pois... toivottavasti et ainakaan viemäriin, sillä se tukkii ne. Jauhelihasi kilohinta nousee, kun et käytä siitä kaikkea. Taitaisi tulla vähärasvainen halvemmaksi, kun sen voi syödä kokonaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
ja ei se rasva mitään makua ruokaan anna, joten kun jauhelihan ruskistaa pannussa niin sitä rasvaa lilluu pannussa vaikka kuinka paljon.
Ostat halpaa rasvaista jauhelihaa ja kaadat rasvan pois... toivottavasti et ainakaan viemäriin, sillä se tukkii ne. Jauhelihasi kilohinta nousee, kun et käytä siitä kaikkea. Taitaisi tulla vähärasvainen halvemmaksi, kun sen voi syödä kokonaan.
Voi sen niinkin sanoa että tyhmää ostaa halpaa lihaa kun siinä on niin paljon rasvaa jota ei saisi edes syödä.
ap.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
ja ei se rasva mitään makua ruokaan anna, joten kun jauhelihan ruskistaa pannussa niin sitä rasvaa lilluu pannussa vaikka kuinka paljon.
Ostat halpaa rasvaista jauhelihaa ja kaadat rasvan pois... toivottavasti et ainakaan viemäriin, sillä se tukkii ne. Jauhelihasi kilohinta nousee, kun et käytä siitä kaikkea. Taitaisi tulla vähärasvainen halvemmaksi, kun sen voi syödä kokonaan.
Rasva tukkii viemarit mutta ei verisuonia? Hmmm.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
ja ei se rasva mitään makua ruokaan anna, joten kun jauhelihan ruskistaa pannussa niin sitä rasvaa lilluu pannussa vaikka kuinka paljon.
Ostat halpaa rasvaista jauhelihaa ja kaadat rasvan pois... toivottavasti et ainakaan viemäriin, sillä se tukkii ne. Jauhelihasi kilohinta nousee, kun et käytä siitä kaikkea. Taitaisi tulla vähärasvainen halvemmaksi, kun sen voi syödä kokonaan.
Rasva tukkii viemarit mutta ei verisuonia? Hmmm.
Miten ihmeessä viemärissä oleva rasva voisi tukkia verisuonia?
Parempi jättää rasvat ostamatta, jos aikoo kaataa ne viemäriin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistäköhän ihmeen rasvasta mahdat puhua? Omaa possua kun syö, niin ei jauhelihassa ole samaa määrää rasvaa kuin kaupan halpalihoissa. Joten ei, en huuhtele rasvoja pois.
Oli se omaa tai mitä niin sianlihassa on paljon rasvaisia ruhon osia. Siis sitä valkoista läskiä ja tätä on siassa melkoisesti. Se kun jämähtää verisuoniin niin on melkoista tuketta.
ja ei se rasva mitään makua ruokaan anna, joten kun jauhelihan ruskistaa pannussa niin sitä rasvaa lilluu pannussa vaikka kuinka paljon.
Tämä eläinrasva on hätähuto jos mikä HUHUUU HUHUUU , vai vielä voita paistamiseen ...ei hyvää päivää....
ap.
Tiedätkö, että sianrasva on terveellistä rasvaa. Siinä on myös suuri osa ns.pehmeää rasvaa.
Kerrotko muuten, miten se rasva siihen suoneen jämähtää?
Sianrasvassa on ravintoaineita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
ja ei se rasva mitään makua ruokaan anna, joten kun jauhelihan ruskistaa pannussa niin sitä rasvaa lilluu pannussa vaikka kuinka paljon.
Ostat halpaa rasvaista jauhelihaa ja kaadat rasvan pois... toivottavasti et ainakaan viemäriin, sillä se tukkii ne. Jauhelihasi kilohinta nousee, kun et käytä siitä kaikkea. Taitaisi tulla vähärasvainen halvemmaksi, kun sen voi syödä kokonaan.
Voi sen niinkin sanoa että tyhmää ostaa halpaa lihaa kun siinä on niin paljon rasvaa jota ei saisi edes syödä.
ap.
Nimenomaan kannattaa ostaa sitä halpaa ja rasvaista lihaa, jos haluaa syödä hyvää ravintoa.
Ja muuten, kuka sulta kieltää rasvan syömisen?
Ei nykyiset siat ole kovin rasvaisia. Sen sijaan se halvin nautajauheliha on rasvaisempaa, tarkistapa paketin tiedoista!
Vastaus kysymykseen: en valuta pois vaan valitsen jo kaupassa sellaista lihaa, jossa on alle 10% rasvaa, ja itse tehdyssä hirvijauhelihassa sitä on vielä vähemmän.
En todellakaan kaada rasvaa pois. Siinä kuullottuu sipulitkin hyvin. Naudan tai hirven jauhelihaa paistettaessa käytän voita, kun on niin vähärasvaista.
En osta rasvajauhelihaa. Mitä järkeä ostaa halvinta rasvasotkua ja kaataa puolet pois? Ei ole halpaa sen jälkeen. Mieluummin kunnollista.
Käytetään omaa navetasta suoraa teurastettua nautaa, joten en tiedä rasvaprosentteja. Nyt tosin hiehoa syödään, joten on vähän rasvaisempi kuin sonnit.
Kuitenkin oli jauheliha kumpaako tahansa, en käytä ruskistukseen rasvoja, vaan lätkäisen lihan suoraa kuumalle pannulle. Lihasta irtoaa rasvaa ja nestettä, joka imeytyy lopulta lihaan. Joten mitään ei kaadeta pois.
Mistäköhän ihmeen rasvasta mahdat puhua? Omaa possua kun syö, niin ei jauhelihassa ole samaa määrää rasvaa kuin kaupan halpalihoissa. Joten ei, en huuhtele rasvoja pois.