Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kysymys soijasuikaleista

Vierailija

Tein lime-kookoskanan ohjeella ruokaa soijasuikaleista, jotka valmistin ohjeen mukaan (ensin suikaleiden keitto kasvisliemessä n. 10min, sitten siivilöinti nesteestä ja pannulle höyrystymään/paistumaan hetkeksi ennen kookosmaidon, currttahnan ym. lisäämistä pannulle).

Ruuan maku on superhyvä, mutta koostumus tuottaa aivoilleni ongelmia. Tuntuu kuin söisin hieman raa'aksi jäänyttä broileria. Miten saan aivoistani pois tämän ajatuksen? Maku on siis todella herkullinen, eikä soijasuikaleet ole sitkeitä vaan melko pehmoisia ja helposti purtavia. Mutta jokin siinä purutuntumassa saa epämieluisia ajatuksia puoliraa'asta kanasta. Miten tästä tunteesta pääsee eroon? Totuttautumalla? Haluan luopua kanan ja muun lihan syömisesta.

Kommentit (5)

Vierailija

Ensinnäkin tuo keittoaika on liian pitkä, puolet riittää. Sen jälkeen jäähdytät ja puristat niistä käsin mahdollisimman paljon vettä pois. Sitten ne pitää paistaa ihan kunnolla niin, että vettä haihtuu lisää ja pintakin hiukan ruskistuu.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Ensinnäkin tuo keittoaika on liian pitkä, puolet riittää. Sen jälkeen jäähdytät ja puristat niistä käsin mahdollisimman paljon vettä pois. Sitten ne pitää paistaa ihan kunnolla niin, että vettä haihtuu lisää ja pintakin hiukan ruskistuu.

Ok, kiitos tästä! Vaikuttaako tämä suikaleiden purutuntumaan tai johonkin muuhun? Minusta suikaleet vaikutti muuten kaikin puolen onnistuneilta, kunhan vain saisin ne naurettavat "apua, raaka broileri, salmonella!" -ajatukset tukahdutettua. Söin kyllä kaikki ja hyvää oli, kiitos kastikkeen maukkauden. :)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ensinnäkin tuo keittoaika on liian pitkä, puolet riittää. Sen jälkeen jäähdytät ja puristat niistä käsin mahdollisimman paljon vettä pois. Sitten ne pitää paistaa ihan kunnolla niin, että vettä haihtuu lisää ja pintakin hiukan ruskistuu.

Ok, kiitos tästä! Vaikuttaako tämä suikaleiden purutuntumaan tai johonkin muuhun? Minusta suikaleet vaikutti muuten kaikin puolen onnistuneilta, kunhan vain saisin ne naurettavat "apua, raaka broileri, salmonella!" -ajatukset tukahdutettua. Söin kyllä kaikki ja hyvää oli, kiitos kastikkeen maukkauden. :)

Nimenomaan juuri suutuntumaan tuo käsittely vaikuttaa. Mitä enemmän niistä saa vetisyyttä pois, sitä parempi.

Vierailija

Tein soijasuikaleita tuolla "lyhyehkö keittoaika, vesien puristus ja paisto" -ohjeella viime viikolla, mutta vaikka kuinka paistelin, mitään rapeutta en saanut aikaiseksi. Öljyssä keittämälläkö rakenne paranisi? :(

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat