Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

tukiperhe

ap

Kuinka paljon on palkkio ja korvaus tukiperheille? Luulin perustuvan vapaaehtoisuuteen, mutta ilmeisesti jokin korvaus maksetaan?

Kommentit (4)

Vierailija

Olisiko sinulla termit hukassa?! Tukiperhe, jossa lapsi käy asuessaan kotona niin  ei saa korvausta. Mutta jos on kyse tukiperhehoidosta, jossa lapsi asuu perheessä niin silloin perhe saa kulukorvauksen todellisten kulujen mukaan vähintää reilu 400€/kk.

Vierailija

Yleensä tukiperheelle (lasu) maksetaan kulukorvaus ja palkkio kultakin alkavalta vuorokaudelta. Jos lapsi on perheessä pe-su, on kyseessä siis 3 vuorokautta. Palkkio n. 25-30€vrk ja kulukorvaus suurinpiirtein saman. Riippuu kunnassa. Erityisen haastavista lapsista voi palkkio olla kaksinkertainenkin. Lisäksi maksetaan matkakulut yms. Yhdestä lapsesta viikonloppu noin150€-180€. Ei ole vapaaehtoistyötä vaan toimeksiantosopimukseen perustuvaa hoitotyötä.

Vierailija

Tarkoitatko tilapäishoitoa, joka tapahtuu perheessä (esim. yksi vkl kuussa)? Jos, niin korvausten määrä riippuu paikkakunnasta.

Vierailija

Kiitos vastauksista. Tarkoitin juuri tuota, jossa lapsi käy esim. 1vkl/kk tukiperheessä. Hienoa, että siitä saa edes tuollaisen korvauksen.
Kovin pieneltä puolestaan kuulostaa 400e, jos lapsi asuu pysyvästi sijaiskodissa. Jostain joskus luin, että korvaukset olisivat paljonkin korkeammat...

Tuo tukiperheasia kiinnostaa kyllä sen verran, että täytyy ottaa lisää asiasta selvää. Jos jollain kokemuksia, niin mielelläni kuulisin :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat