Millaista on asua Vieremällä? Onko ketään siellä asuvaa/asunutta paikalla?

Vierailija

Mies saisi sieltä töitä, itse olen vielä kotona lasten kanssa, toinen kehitysvammainen. Joten myös vammaispalvelujen ja erityisopetuksen tilanteesta ottaisin mielelläni tietoa vastaan!

Kommentit (6)

Vierailija

Pieni kyläpahanen täynnä alkoholisoituneita peräkammarin poikia ja mummoja. Aika paljon Ponssen työntekijöistä Iisalmelaisia, käyvät sieltä töissä kun ei tuolla jaksa asua erkkikään.
T. Iisalmelainen

Tervetuloa

Muuttakaa ennemmin Iisalmeen, vieremälle lyhyt työ matka n. 20 min. Jos toinen lapsesi vammainen hae hänellä kuntoutus hoitopaikkaa päiväkodista. Vaikka olet kotona. Kuntoutuspaikka ei maksa. Tai ei saa maksaa. Voi olla myös esim. 6 h päivässä. Avustajan kera tietysti koska hänelle on diagnoosi.
Iisalmessa hyvin ohjelmaa kerhoja mll kerhoja, seurakunnan jne. Lapselle joka äidin kanssa kotona.

Vierailija

Samat sanat multa. Kasvoin Iisalmessa ja kavereita Vieremältä. Ei siellä jaksa terve nuori ihminen asua, eri asia jos oot kasvanut siellä ja on perhettä yms mutta siltikin kasvava väki siirtyy pois... Iisalmi on varmaan viisi kertaa isompi kuin Vieremä (ja silti pieni) joten kivempi valinta. Mun nuoruudessa oli erityislapsille omat koulut, on pk:t, kahvilat, uimahallit, varmaan jotain kerhojakin. Ja se matka Iisalmesta Vieremälle on oikeasti lyhyt ja ruuhkatonkin.

Vierailija

Varmaan aika kamalaa! Asuin Iisalmessa lapsuuteni ja nuoruuteni, isovanhemmat asuivat Vieremällä ja oli jo silloin 15 vuotta sitten todella tylsä paikka. Ei varmaan oma pää kestäisi kahta viikkoa pidempään, muuttakaa sinne Iisalmeen (vaikka ankeaa sielläkin on, etenkin jos on tottunut isompaan kaupunkiin).

M50

Jos olet tottunut asumaan isommissa kaupungeissa, suosittelen minäkin että aluksi etsitte asunnon Iisalmesta. Miehesi työmatka on kohtuullisen lyhyt ja kimppakyyteihin saattaa olla mahdollisuus. Mainitsemiasi palveluita saa varmaan Vieremältäkin mutta muut seikat puoltaisivat Iisalmea. Asuntoja on hyvin saatavilla molemmilla paikkakunnilla, ja jos ette löydä niin puolityhjä naapurikaupunki Kiuruvesi tarjoaa lisää. 

Harrastusmahdollisuudet myös Iisalmessa moninverroin runsaammat, kuten muutkin palvelut ja jos erikoisliikkeitä ei löydy, on Oulu tai Kuopio kohtuullisen lähellä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat