Vierailija

Kun se naispappi häntä kastoi niin vähemmästäkin suuttuu. Sitä paitsi ihan turhaa pelleilyä vauvan kaste, kun on jo taivaskelpoinen. Syntiset kehtaa sanoa viattomalle vauvalle että tarvitsee kastaa pelastuakseen. Leonorekin vaistosi pahuuden.

Kommentit (9)

Vierailija

Kyllikki kirjoitti:

Missä vaiheessa se kaste sitten pitäisi ottaa? Jos vauva on taivaskelpoinen, niin minkä ikäisenä ihminen sitten ei enää sitä ole?

Raamatun mukaanhan ensin uskotaan ja sitten otetaan kaste. Jos otetaan. Eikös kaste ole sellainen uskonosoitus. Ei kuitenkaan mikään taivaaseen pääsyn tae tai edellytys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

On eettisesti väärin kastaa lapsi joka ei voi sanoa haluaako tulla kastettavaksi vai ei. Kaste pitäisi ottaa vasta aikuisena, pitkän harkinnan jälkeen. Mut tietenkään sitä kukaan ei silloin ottaisi ja luterilaisen kirkon jäsenmäärä tipahtaisi ja sehän ei kirkolle sovi.

Itseäni ihmetytti, että eikö se pappi ois voinut vähän paremmin tukea sen lapsen päätä. Eihän noin pientä saa tuolla lailla nostella kuin palkintopokaalia, sehän tuntuu niistä turvattomalta.

Mut kuvitelkaa, että siellä se isosiko viipotti tutti suussa. Kyllä on ruotsalaiset rentoa porukkaa. Jos Suomessa julkisuudessa näkyisi yli puolen vuoden vanha lapsi tutti suussa, saisimme lukea välittömästi lööppilehdistä anonyymien hammashoitajien avautumisia laiskoista vanhemmista jotka antaa lapselleen tutin ja anonyymin puheterapeutin huolipuhetta siitä että oppiikohan tommonen lapsi nyt ollenkaan puhumaan. Ja lisäksi noin satatuhatta palstamammaa aloittaisi ketjuja siitä, että tutti on saatanasta, tissi korvaa kyllä kaiken. Että ois tuossakin tilanteessa vaan lätkäisty tissi molempien ipanoiden suuhun, niitähän on passelisti kaksi, niin ois lopettanut molemmat sen levottoman ähinän ja keskittyneet lutkutukseen. 

Että saas nähdä mitä noista tuttisuista kasvaa. Onko koko monarkia vaakalaudalla kun selvästi ei olla ihan kaikkia kasvatusoppaita luettu tuossakaan perheessä.

Vierailija

Näkee aika selvästi kuinka Victoria on hyvä ja läsnä oleva äiti ja Maddella hommat ei ole ollenkaan hallussa. Miksi se väkisin meni hymyilemään kansalle just kun vauva karju täysillä?

Martta

Prinsessa Leonore on aikamoinen vipeltäjä. Olen miettinyt, voisiko sekä isä, että tytär olla jonkin sortin adhd tapaus. Vaikka luonnollisesta uteliaisuudelta ja toimeliaisuudelta kyllä vaikuttaa. Paljon toimeliaampi on kuin Vickanin lapsi.

Vierailija

Kyllikki kirjoitti:

Missä vaiheessa se kaste sitten pitäisi ottaa? Jos vauva on taivaskelpoinen, niin minkä ikäisenä ihminen sitten ei enää sitä ole?

Sitten kun osaa suullaan tunnustaa Jeesuksen Herraksi ja ymmärtää mistä on kyse. On Raamatun vastaista väittää että pieni vauva olisi saatanan oma syntyessään ja siksi pitäisi kastaa ettei hän joudu kadotukseen.

Selvästi sanotaan että lasten kaltaisten on taivasten valtakunta ja jos te ette käänny ja tule lasten kaltaisiksi ette näe Jumalan valtakuntaa.

Lapsikaste myös johtaa harhaan siinä, että moni lapsena kastettu luulee olevansa matkalla taivaaseen pelkästään kasteen armon tähden. Ei se niin ole vaan usko Jeesukseen ja uudestisyntyminen pelastaa syntisen. Vauva ei ole vielä edes voinut tehdä syntiä.

Vierailija

Mulle on jäänyt sellainen muistikuva joltain uskonnon tai historian tunnilta että joskus vanhoina aikoina uskottiin syntyneen lapsen kantavan äitinsä syntejä. Kasteella lapsi vapautui niistä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat