Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Millä ehdoilla päästäisit lapsen matkustamaan mummun kanssa ulkomaille?

Vierailija

Meillä on hieman vaikeuksia määrittää toisaalta turvallisia ja järkeviä rajoja, ja toisaalta taas olla rajoittamatta liikaa. On ihanaa, että mummu tahtoisi lapsia viedä, mutta erinäisistä syistä epäilyttää todella paljon päästää lapsia. Siksi tahtoisinkin kuulla muiden perheiden ajatuksia asiasta; minkä ehtojen teillä pitää täyttyä, jotta lapsi saa lähteä mummun mukaan?

Mainitaan nyt esimerkkeinä vaikka lapsen ikä, lapsen luonne, mummun ikä ja vointi, kasvatusperiaatteet, sääntöjen noudattaminen, matkustupaikka ja aika, kustannusten jakaminen, turvallisuusnäkökulmat, ongelmatapaukset jne. muut huomioonotettavat asiat.

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Kyllä pitäisi olla kouluikäinen lapsi kyseessä jos pidemmälle reissulle lähtevät, mummon iällä ei niin suuresti väliä kunhan pelaa kroppa ja järki. Mummun pitää saada myös pidettyä kuri lapselle/lapsen oltava semmoinen luonne ettei enää mitään hirmupömeleitä vetele. 

Ajallisesti ehkä max viikko olisi passeli, kohteella ei niin väliä, tietty pitkä lentomatka on tympeä kummallekin. 

Meillä ei kovin suuresti ole rahaa laittaa kovin kalliiseen reissuun joten mummun taskusta menisi ainakin lentoliput ja majoitus, me annettais käyttörahaa mukaan.

Vierailija

Täh? Lapsi saa käyttäytyä samalla tavalla kuin muutenkin. Jos on niin huonokäytöksinen, että moisesta seuraisi ongelmia, niin ei matkusta ollenkaan.

Vierailija

Heh, meillä on juuri 12 vee lähdössä mummon ja serkun kanssa reissuun syyslomalla. Mummolla ikää 57 ja on oikein hyvässä kunnossa. Ovat aiemmin reissailleet kolmestaan kotimaassa, oikein hyvin on mennyt. Kummatkin muksut ovat oikein leppoisia luonteita (ainakin mummon seurassa :D) eikä ole ongelmia ollut. 

Kohteena on Lontoo ja ovat reissussa 3 yötä, 4 päivää, passeli aika minun mielestä. 

Mummo maksoi matkat ja hotellin tyttöjen synttärilahjana, me annetaan mukaan ruoka- ja ostosrahaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Täh? Lapsi saa käyttäytyä samalla tavalla kuin muutenkin. Jos on niin huonokäytöksinen, että moisesta seuraisi ongelmia, niin ei matkusta ollenkaan.

Nyt et ehkä ihan ymmärtänyt mitä ajettiin takaa..?

Kysymys oli kai siitä, että mitä ehtoja mummun pitäisi täyttää, jotta lapsen uskaltaisi antaa hänelle mukaan, eikä siitä, mitä lapsen pitäisi tehdä ansaitakseen reissun?

Vierailija

Mummu erossa viinaksista. Ei edes kaljaa ja viiniä. Pitäisi olla näyttöä tästä jo ennen matkaa, ei vain suunnitelma ettei kohteessa juo!

Vierailija

Kiitos jo tulleista vastauksista!

Meillä tosiaan on pohdinnassa se, että uskaltaako lapsia (tai yhtä lasta kerrallaan) antaa ylipäätään mummulle mukaan. Mummu olisi mielellään viemässä ja lapset tietysti aivan innoissaan (mummu fiksusti kysyi heiltä ensin...), mutta muutamakin asia vaivaa.

Mummu ei ole aina ollut kaikista luotettavin, sovitut asiat tuppaavat unohtumaan. Hän on myös aika huoleton ja murheeton. Myös rajat ja ikätason huomioiminen ovat välillä vaikeita asioita (lapsille sopimattomia ohjelmia, lapsen jättäminen yksin pihalle, vastahakoisen lapsen laittaminen kulkemaan yksin tuntemattomassa paikassa, omien reseptilääkkeiden tarjoaminen lapsille yms.). Mummu ei myöskään ole koskaan ollut lasten kanssa yksin edes 48h, joten epäilyttää myös, miten hän jaksaisi ja pärjäisi viikon etelässä. Lapset ovat alakoulussa, mummu on hieman vajaa 70v. mutta ihan virkeä.

Toisaalta taas meillä ei ole itsellämme varaa matkustella ja lapset ovat kyllä luotettavia. Tuntuu väärältä kieltää heiltä mahdollisuus hienoon kokemukseen, kun kuitenkin pääasiassa mummun kanssa on aina mennyt hyvin. Mutta sitten taas, jos jotain sattuukin...

AP

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Mummu erossa viinaksista. Ei edes kaljaa ja viiniä. Pitäisi olla näyttöä tästä jo ennen matkaa, ei vain suunnitelma ettei kohteessa juo!

Hyvä huomio, en edes tajunnut ajatella tätä, kun itselle tämä on itsestäänselvää!

AP

Vierailija

Kuopusta en päästäisi ollenkaan, epäilen kyllä ettei mummo matkaan mukaan ilman vanhempia haluaisi. Muutenkin luotan kyllä mummon omaan arvioon minkä ikäisen kanssa hän pärjäisi ja tuskin turvallisuus näkökohdat jäisi vähemmälle huomiolle kuin itselläni.

Vierailija

Ja lisäkysymys, miten olette saaneet puhuttua aiheesta mummun kanssa, ilman valtavaa riitaa ja välien katkeamista?

AP

Vierailija

Mun pitäisi olla tosissaan sekaisin jos päästäisin lapseni mummon kanssa reissuun. Mummo kun meni ja heitti lusikan nurkkaan viime vuonna.

Vierailija

Mulla olisi vaatimus, että mummo ei jättäisi lasta sekunniksikaan yksin minnekään ulkomailla.

Toinen huolenaihe olisi, jos mummo sairastuukin matkalla. Siis vaikka saa ekan sydärindä tai aivoinfarktinsa lentomatkan seurauksena tai rasituksesta. Kun toista tuttua aikuista ei ole mukana, ovat lapset pulassa.

mknnjum

No riippuu ihan mummosta. Oman äitini kanssa olisin päästänyt lapset vaikka vauvoina minne vaan. Luotin äitiin sataprosenttisesti ja hän rakasti lapsia ehdoitta ja olisi hoitanut heitä missä vaan loistavasti. Anoppi nyt ei edes ottaisi lapsia minnekään mukaan. Hyvä kun vartin jaksaa värityskirjaan lapsen kanssa keskittyä. Muutoin istuttaa netin vieressä tai sysää naapurin lapsen kanssa leikkimään jos lapsemme on mummolasssa hetken hoidossa.

Summa summarum; Itse tunnet ap mummon ja lapsen, ei tähän mitään yleispätevää vastausta voi antaa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat