Toskakakku ohjetta kaipailen
Pitäis löytää oikein mehevän(ei kuivan) kakun ohje missä olis oikein paksu kerros toskaa päällä. Tulee vähän niinku jälkkäriksi ja nautitaan liköörin ja kahvin kera.
Voiko sitä pohjaa esim kostuttaa Kahvilla, liköörillä ?
Auttakee! =)
Kommentit (4)
laittamalla toscakerroksen alle omenaa tai raparperia, mullakin on jokunen tollanen ohje, mutten ole itse kokeillut. Hedelmäthän mehevöittävät taikinaa. Jos jostain tällaisesta kiinnostuit, kysele, voin jossain välissä naputella sulle ohjeen.
-Lintu75
Laita vaan ohjetta tulemaan niin koetan vkoloppuna tuleeko hyvää.
Kiitokset vastanneille ja ohjeita voi edelleen laittaa jos joltain löytyy.
ei nyt ihan varsinaisesti ole toscakakku, mutta jotain sinnepäin....
Raparperi-mantelipiiras
2 munaa
1,5dl fariinisokeria
3/4dl kuohukermaa
100g sulat margariinia
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Päälle:
5-6dl raparperipaloja tai marjoja
Pinnalle:
0,5dl fariinisokeria
0,5dl mantelirouhetta tai kookoshiutaleita
0,5dl kuohukermaa
1 muna
Vatkaa munat ja sokeri kevyesti.
Lisää kerma, jäähtynyt rasvasula sekä vehnäjauho-leivinjauheseos, sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan, ripottele päälle raparperipalat.
Sekoita päälle tulevat ainekset keskenään ja kaada ohuena nauhana raparperipalojen päälle.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 25-30 minuuttia.
Tarjoa lisänä halutessasi vaniljakastiketta.
Sehän se " tosca" paistetaan pohjan päälle, niin voi olla hankale kostuttaa...
Laita googleen hakusanaksi toscakakku, löytyy varmaan monia eri versioita.
Tässä ois yksi ohje, en ole tosin ite kokeillu.
Irjan toscakakku (10 annosta) - Nopeat
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää voi ja appelsiinin mehu. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n.25cm). Paista 180°C uunissa 15-20 minuuttia.
Valmista kuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen kunnes kuorrutus on kiehunut kokoon ja saanut kauniin värin. Muista sekoitella koko ajan. Levitä kuorrutus paistetun kakkupohjan päälle. Kuorruta 225°C uunissa 5-10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Ainekset
Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1-2 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin mehu
100 g sulatettua voita
Kuorrutus:
140 g mantelilastuja
140 g sokeria
140 g voita
1,5 dl kermaa
1 rkl siirappia