Riisitäyte tortilloihin - reseptejä, vinkkejä?
Haluaisin tehdä tänään vähän täyttävämpiä tortilloja. Netistä yritin googlata riisitäytteen tekemistä mutta en löytänyt pelkkää riisiä koskevia reseptejä yhtään, lähinnä kala-riisitäytettä jossa pääasiassa maun tuo se kala.
Paistan lihat kuitenkin erikseen, en sekoita niitä riisiin koska kaikki eivät tykkää, eli tarvitsisin ohjeita miten saan riisistä tex mex-tyylisesti maistuvaa. Tai ihan mikä nyt vaan sopisikaan noihin tortilloihin. :) Sen verran tiedän että syöjiä ei ole jos laitan riisin joukkoon papuja. Kasvikset pilkon erikseen ja jokainen saa siitä ottaa mitä tykkää, eli pelkkää liha-riisitäytettä ei ole luvassa.
Miten siis maustan riisin? Laitanko joukkoon jotain muutakin kuin maustetta? Saa olla vähän tulistakin, kunhan ei makeaa kuten kerran kun heitin riisin sekaan herne-maissi-paprikapussin tortilloja tehdessäni.
Kommentit (15)
Keitä riisi kasvisliemessä ja silppua valmiin riisin joukkoon tuore chilinpalko ja iso tukku korianteria.
Vierailija kirjoitti:
Minusta riisi ei niihin oikein edes sovi, jotenkin se tortillan maissi + riisi on paha yhdistelmä, vaikka esim. työpaikkaruokaloissa usein riisiä tarjotaankin tortillojen kanssa.
Minusta paljon parempi tehdä erilaisista kasviksista (+ haluttaessa lihasta tai kalasta) se täyte, ja jättää riisit pois. Tosin ei oikein toimi teillä kun tuntuu olevan supernirsoja syöjiä ja oikein mikään ei kaikille kelpaa. Oma vakioni on tomaattikastikepohjaan kesäkurpitsaa, maissia, paprikaa, kidneypapuja, jalapenoja.
Minä paistan broilersuikaleet ja jauhelihan ja maustan ne burritomausteella (valmismauste), kasviksina on paprikaa, kurkkua, salaattia, punasipulia ja tomaattia yleensä. Lisäksi salsaa ja majoneesia voi laittaa jos tykkää. Ongelmana vain se että kohta on jo uudestaan nälkä, siksi riisitäytettä mietin. Ei tässä oikeastaan ole muita rajoituksia, kuin että ei papuja eikä lihaa riisin joukkoon.
t. Ap
Vierailija kirjoitti:
Keitä riisi kasvisliemessä ja silppua valmiin riisin joukkoon tuore chilinpalko ja iso tukku korianteria.
Kelpaako jauhettu korianteri? Olisi pussillinen sellaista maustekaapissa. Chilipaprikaa voisinkin pilkkoa mukaan, muuten taitaisi tulla liian tulista. Paljonko korianteria suhteessa riisin määrään? Laitan riisinjyviä varmaan noin desin, kun en tiedä miten hyvin se menee kaupaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keitä riisi kasvisliemessä ja silppua valmiin riisin joukkoon tuore chilinpalko ja iso tukku korianteria.
Kelpaako jauhettu korianteri? Olisi pussillinen sellaista maustekaapissa. Chilipaprikaa voisinkin pilkkoa mukaan, muuten taitaisi tulla liian tulista. Paljonko korianteria suhteessa riisin määrään? Laitan riisinjyviä varmaan noin desin, kun en tiedä miten hyvin se menee kaupaksi.
Kuivatut korianterinsiemenet ovat ihan eri asia kuin tuoreet korianterinlehdet. Desiin riisiä laittaisin varmaan 1/3 punttia tuoretta korianteria.
Ei se riisi kyllä niistä "tukevampia" tee, päinvastoin, enemmän hiilaria, enemmän insuliinin eritystä, sokerit kattoon ja kohta on taas nälkä. Lisää vaikka normi lihatäytteiden lisäksi raejuustoa, fetaa tms, niin pysyy nälkä loitolla.
Minunkaan mielestäni riisi ei kuulu tuohon täytteeseen mutta tuli mieleen että tässä voisi hyödyntää pakkaseen jäänyttä jauhelihakastikkeen, palapaistin tai karjalanpaistin tms jämiä - keitä riisi (puuroriisi tms tahmea) lihaliemessä, kuumenna kastike ja silppua murea liha ihan pieneksi, kuullota paprikaa ja sipulia mukaan. Mausta "meksikolaisittain" ja lisää riisi kastikkeen joukkoon. Tätä pöperöä sitten letun sisään.
No mistään hinnasta jotai raejuustoa sotketa pilaamaan tortilloja. Ihmiset pilaa sillä jo salaatit jne. Mut kasviksia itse laitan riisin sijaan tai enemmän lihaa
Nyt on kyllä ap niin kujalla kuin vain voi olla mitä täyttävyyteen tulee. Kyllä se liha - mitä sitten onkaan - on sitä täyttävää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minusta riisi ei niihin oikein edes sovi, jotenkin se tortillan maissi + riisi on paha yhdistelmä, vaikka esim. työpaikkaruokaloissa usein riisiä tarjotaankin tortillojen kanssa.
Minusta paljon parempi tehdä erilaisista kasviksista (+ haluttaessa lihasta tai kalasta) se täyte, ja jättää riisit pois. Tosin ei oikein toimi teillä kun tuntuu olevan supernirsoja syöjiä ja oikein mikään ei kaikille kelpaa. Oma vakioni on tomaattikastikepohjaan kesäkurpitsaa, maissia, paprikaa, kidneypapuja, jalapenoja.Minä paistan broilersuikaleet ja jauhelihan ja maustan ne burritomausteella (valmismauste), kasviksina on paprikaa, kurkkua, salaattia, punasipulia ja tomaattia yleensä. Lisäksi salsaa ja majoneesia voi laittaa jos tykkää. Ongelmana vain se että kohta on jo uudestaan nälkä, siksi riisitäytettä mietin. Ei tässä oikeastaan ole muita rajoituksia, kuin että ei papuja eikä lihaa riisin joukkoon.
t. Ap
Siis riisi ei pidä nälkää, se on energialisä. Oroteiini pitää nälkää, koska se pilkooutuminen kestää kauemmin, kuin riisin. Täysjyväriisi pitää nälkää kauemmin.
Googlaa Mexican rice tai Spanish rice. Harmi etteivät pavut ole kaikkien mieleen, sillä ne pitäisivät paremmin nälkää kuin riisi.
Vierailija kirjoitti:
Nyt on kyllä ap niin kujalla kuin vain voi olla mitä täyttävyyteen tulee. Kyllä se liha - mitä sitten onkaan - on sitä täyttävää.
Ei liha, vaan PROTEIINI, joka voi olla myös kasviproteiini.
Ensinnäkin kannattaa valita vaikka basmatiriisi , joka keitetään niin kypsäksi että sitä voi vaikka syödä sormin ( kuten Intiassa ja Aasiassa on tapana)
Jos sulla on jo valmiiksi hyvin maustettu jauheliha ja broileri niin riisiin ei välttämättä mitään sen kummempaa maustetta tarvitse laittaa, kuin suolaa.
Tomaattikastikkeen teen usein itse (esim hyvin maustetun jauhelihan joukkoon mutti tomaattimurskaa,valkosipulia, chiliä, paprikaa)
En tiedä mitä makua oikein kaipaat erikseen vielä riisin joukkoon. Paras neuvoni on se, että riisissä on tarpeeksi suolaa ja se on keitetty niin että ns. pysyy kasassa.
Tuosta jauheliha-tomaattokastikkeesta maku imeytyy hyvin riisiin.
Tarjolle vaan kurkku/paorika/tomaattisilppua, punasipulia, juustoraastetta. Jalapenoja?
Meillä tykätään myös cremefraiche/kermaviilikastikkeesta guacamolen/juustodipin/salsan lisäksi.
Minusta riisi ei niihin oikein edes sovi, jotenkin se tortillan maissi + riisi on paha yhdistelmä, vaikka esim. työpaikkaruokaloissa usein riisiä tarjotaankin tortillojen kanssa.
Minusta paljon parempi tehdä erilaisista kasviksista (+ haluttaessa lihasta tai kalasta) se täyte, ja jättää riisit pois. Tosin ei oikein toimi teillä kun tuntuu olevan supernirsoja syöjiä ja oikein mikään ei kaikille kelpaa. Oma vakioni on tomaattikastikepohjaan kesäkurpitsaa, maissia, paprikaa, kidneypapuja, jalapenoja.