Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pikaista apua kaipailen!

05.02.2006 |


Pumppasin eilen maitoa jääkaappiin ja nyt kun katsoin sitä, niin pinnalle on ilmestynyt pieniä " kokkareita" . Kokkare on huono sana kuvaamaan.. Pinnalla on siis ikään kuin hyhtymiä.



Onko normaalia ja voiko maitoa antaa?



Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
05.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisko siinä " kermat" päällä ?! Sekoita maito ja tarjoa vauvalle. Mulla oli sama juttu, mutta maito oli ihan ok ja kunnossa. Tissimaito säilyy kyllä jääkaapissa ainakin vuorokauden.

Vierailija
2/4 |
05.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli ihan hyvillä mielin voit antaa. Muistathan, että tissimaito säilyy 1vrk jääkaapissa, jonka jälkeen sitä ei voi antaa.

Eli lämmität vaan maidon ja sekoitat hyvin, niin toimii :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
05.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Ekaa kertaa pumppailin =)

Vierailija
4/4 |
05.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Imetystukilistalta saat oikeaa tietoa näistä asioista:



" Äidinmaidon säilytys

Äidinmaito pitäisi säilöä heti pumppauksen jälkeen joko jääkaappiin tai pakkaseen. Huomioitavaa on että jääkaappikylmään äidinmaitoon ei saa kaataa joukkoon lämmintä, juuri lypsettyä maitoa, vaan ne pitää säilöä erillään. Maito voidaan pakastaa erilaisissa pakasteastioissa tai pusseissa. Kaupan on myös pullopusseja, joita voidaan käyttää kertakäyttötuttipullossa.



Jääkaapissa maito kannattaa säilyttää tiiviissä kannellisessa astiassa. Huoneenlämmössä alle (25?C) maito ei säily pitkään, vain 6-10 tuntia. ( 1. s.129 ) Jääkaapissa ( 0-4?C) maito säilyy jopa 8 päivää (1. s.129). Kätevintä maito on säilyttää pakastimessa. Pakastinlokerossa maito säilyy 3-4kk. Arkkupakastimessa, jossa lämpötila on jatkuvasti alle -19?C maito säilyy puoli vuotta ja jopa pitempäänkin. Kun äidinmaitoa luovutetaan, ovat suositeltavat säilytysrajat tiukemmat, asiasta kannattaa kysellä lähimmästä äidinmaitokeskuksesta.



Kun maitoa otetaan käyttöön pakkasesta, sitä ei saisi jättää huoneenlämpöön sulamaan. Parhaiten maidon saa sulatettua siten, että pakastettu maitopussi laitetaan juoksevan veden alle, jota lämmitetään pikkuhiljaa. Maitoa ei saisi keittää eikä sulattaa mikroaaltouunissa. Kerran sulatettua maitoa ei saa uudelleen pakastaa.



Pakastetun ja säilötyn maidon haju on usein erilainen kuin tuoreessa maidossa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että maito olisi pilalla."



LINKKI: http://www.imetystukilista.net/