Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kerätäänkö leivonnan helmet?

22.01.2006 |

Laitettaisko pinoon suosikkiohjeitamme makeista leivonnaisista? Vaikka selkeyden vuoksi yksi ohje kerrallaan, omia hyviksi havaittuja, joista on tullut kiitosta muiltakin? Kuka aloittaa?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
23.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muhkeat Suklaaneliöt



(uunipellillinen)



pohja:

4 kananmunaa

4dl sokeria



6½dl vehnäjauhoja

2½tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

4rkl tummaa kaakaojauhetta



200g voita

2dl kahvia



kuorrutus:



1pkt tomusokeria

1 keltuainen

2½ rkl tummaa kaakaojauhetta

1½ tl kanelia

6rkl voita sulana

3rkl kahvia



Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen voisula-kahviseoksen kanssa varovasti sekoittaen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskiosassa 200 astetta n. 25 min.



Valmista kuorrutus sekoittaen ainekset keskenään ja levitä paistetun,

hieman jäähtyneen pohjan päälle. Pinnan voit koristella nonparelleilla tai kookoshiutaleilla välittömästi kuorrutuksen päälle.





Vierailija
2/17 |
23.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vinkki!

Kokeilkaapas laittaa suklaapiirakan kuorrutuksen päälle salmiakki hippuja (maustehyllyltä löytyy). Ne antaa todella hyvän maun piirakalle.Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
24.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

pohja:

1pkt (175g) kaurakeksejä

50g voita

täyte:

200g tummaa suklaata

200g maustamatonta tuorejuustoa

150g sokeria (riittää 100g!)

1tl vaniljasokeria

2 munaa

2,5dl kuohukermaa



Murenna keksit. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Sulata suklaa. Sekoita juusto ja puolet sokerista. Lisää vaniljasokeri. Erottele kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt suklaa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi Lisää loput sokerista ja vatkaa vielä hetki. Yhdistä seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää seokseen.



Kaada täyte murupohjan päälle ja anna sen olla yön yli pakastimessa. Ota kakku pakastimesta noin tunti ennen tarjoilua. Koristele kaakaojauheella tai suklaarouheella.

Itse olen laittanut päälle koristeeksi vielä persikkaviipaleita...



Ja tää on sitten liian hyvää!!!

Vierailija
4/17 |
25.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

pohja:

100g voita

3/4dl sokeria

2 1/2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1/2dl (kuohu)kermaa

päällinen:

1prk ranskankermaa

2dl kuohukermaa

3/4dl sokeria

1tl vaniljasokeria

mustikoita hyytelösokerikuorrutus



Vatkaa voi ja sokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauhe-seos.Lisää kerma viimeiseksi. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle irtopohjalliseen kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa n.20min. Jäähdytä pohja.

Vatkaa kuohukerma paksuksi, muttei ihan vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokerit ja ranskankerma. Kaada jäähtyneen pohjan päälle kermaseos ja ripottele sen päälle kerros mustikoita. Tee vielä hyytelösokerista kuorrutus paketin ohjeen mukaan ja levitä mustikoiden päälle. Anna tortun levätä jääkaapissa muutama tunti tai vaikka yön yli.



Itse teen tortun tavalliseen piirakkavuokaan, enkä laita leivinpaperia pohjalle. Mutta silloin pitää vuoka voidella hyvin!

Vierailija
5/17 |
07.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä sattui syntymään vahingossa, niinkuin nuo helmet yleensä, ainakin minulla :)



Murokakun pohjaainekset eli,

200g margariinia

1 1/2 dl sokeria

3 kananmunaa

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl perunajauhoja

1 1/2 dl vehnäjauhoja



Näiden lisäksi:



1 dl siirappia

1 dl kookoshiutaleita

1/2 sitruunan mehu ja kokonaisen kuori raastettuna

1 porkkana raastettuna

1 dl kaakaojuomajauhetta



Nämä kaikki vaan sekaisin, aloittaen margariinista ja sokerista, lisäten siihen munat ja sen jälkeen kuivat ainekset sekä porkkana ja sitruunan mehu&kuori. Suklaahippusetkin käyvät sekaan oikein mainiosti ;)



Itse olen huono noudattelemaan mitään järjestyksiä leivonnassa, paitsi tietysti aloitan margariinin ja sokerin ja munien kanssa, mutta sen jälkeen heittelen yleensä muut ainekset sekaan sen mukaan kuin ovat ulottuvilla. Enkä vielä ole mitään pilannut tällä tyylillä ;)



Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasossa (200 astetta) n. 40-45min.



Tulee varsin hienostuneen makuinen kakku.

(voitele ja jauhota rengasvuoka)

Vierailija
6/17 |
08.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä on joskus ollut Pirkka-lehden kilpailuvoittaja tai kakkonen tai kolmonen...



Helppo, hyvä, muheva, mehevä, MAUKAS ja onnistuu aina!



Kakku:



3dl sokeria

3 munaa

150g margariinia

0,75dl maitoa

1dl vadelmahilloa

3dl vehnäjahoja

2tl levinjauhetta

2rkl tummaa kaakaojauhetta

0,75dl kiehuvaa vettä



Kuorrutus:

75g tummaa suklaata

0,5dl sulatettua margariinia

0,5dl vadelmahilloa



Koristelu:



Kermavaahtoa ja raastettua suklaata



1.vatkaa kevyesti munat ja sokeri.

2.Lisää sulatettu marg., maito ja hillo. Sekoita.

3.Sekoita kuivat aineet keskenään, sitten muun taikinan joukkoon. Lisää lopuksi kiehuva vesi ja sekoita.

4.Jauhotettuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja uuniin 175 astetta noin 45 min.



Ohjeet kuorrutukseen (VAIN kakun PINNALLE)...sekoitetaan vain kaikki aineet kattilssa ja sitten vähän jäähtyneenä kaadetaan kakun päälle. Koristele kaukun reunat kermavaahdolla ja pinta raastetulla suklaalla!



Esim SYDÄNvuuassa tulee tosi nätti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
10.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mangopersikkainen juustokakku (jumalaista myös suklaaversiona)



Pohja: 13kpl digestive-kekesejä ja 50g margariinia tai voita



Täyte: 3kpl liivatetta

2rkl vettä

3dl kermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa esim Philadelphia

2prk mangososetta

1½dl sokeria

1tl vaniljaa

Persikan viipaleita



1. Hienonna keksit ja lisää rasva+painele irtopohjavuoan pohjalle jossa leivinpaperia

2. Laita liivatteet likoamaan n.1l kylmää vettä

3. Vatkaa kerma vaahdoksi

4. Sekoita tuorejuusto, mangosose ja sokeri keskenään

5. Kuumenna vesi (n.2rkl) kiehuvaksi

6. Liuota liivatteet vesitilkkaan

7. Sekoita liivateseos ohuena nauhana juustomangojne seokseen

8. Sekoita joukkoon kermavaahto

9. Kaada seos keksipohjan päälle

10. Viipaloi persikat ohuiksi viipaleiksi

11. Asettele viipaleet kakun pinnalle

12. Laita kakku pakkaseen vetäytymään muutaman tunnin ajaksi ja nosta huoneenlämpöön n.1h ennen tarjoilua.



Vaikea oli valinta kun noita herkullisten suklaajuttujenkin ohjeita on kymmeniä:o)



Vierailija
8/17 |
11.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voihan niitä suosikki-herkkuja laittaa vaikka kymmenen! Omat suosikkini on jo ohjeina blogeissani, siksi en niitä viitsi kopsailla tänne, ellei joku pyydä, mutta ajattelin, että voisi olla kiva, että on aloitus aiheesta, jos jonkun tekee mieli jotain hyvää, muttei keksi mitä. Ohjeitahan on maailma väärällään, mutta kaikki eivät oikeasti ole toimivia. Tällaisessa ketjussa ne on varmasti jo moneen kertaan tehtyjä ja hyviksi havaittuja. Siksi pyysin teitä listaamaan toimivia ohjeita=)

Ehkä olisi kuitenkin selvempää, että joka ohjeelle on oma kohtansa, pitkiä ohjerimpsuja en ainakaan minä jaksa lukea...tulee vähän sama fiilis kuin superhypermegamarketin karkkihyllyllä...jos on liikaa vaihtoehtoja, hermostun, enkä ehkä osta mitään. Pienemmästä valikoimasta on helpompi valita;)



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
11.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koitan muistella ohjeen, hölmönä kun en ole talteen tätä huippuohjettani kirjoittanut:



Eli muropohja, joka " rikastettu" porkkanaraasteella (1 iso porkkana) ja siirapilla.



Täytteeksi:



Vaniljajogurtti (pikkupurkki 2dl:kö ne nyt ovat)

kananmuna

omenasosepurkki (bona/piltti)

omenaa pikku kuutioina

Kanelia

sokeria (1/2 dl noin, maistelemallahan tuo selviää, tarkoitus on ettei ole ihan äklö makeaa)



Eli nuo täytekamat sekaisin ja piirakkavuokaan, siis muropohjan päälle.



Näin muistelisin tuon bravuuri-omenapiirakkani valmistuvan. Ainakin tällä ohjeella tulee hyvää ;)

Keksin sen tuossa viime kesänä, enkä sitten itselleni laittanut ohjetta talteen, Kaksplussan sivuilla sen kerroin...

Vierailija
10/17 |
11.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

MARJAPIIRAS



pohja:



2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kauraleseitä

1 1/2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

2 dl Valio piimää

75 g Valio Oivariinia tai Valio voita



päälle:



marjoja esim. mustikoita, puolukoita, vadelmia



täyte:



1 prk kermaviiliä

1 kananmuna

1 tl vaniljasokeria



Yhdistä kuivat aineet. Lisää piimä ja sulatettu Oivariini tai voi, sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina uunivuoan (halkaisija 30 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele pinnalle reilusti marjoja. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.





MUSTIKKACLAFOUTI



1 dl sokeria

3 munaa

2 dl maustamatonta jogurttia

1 dl kuohukermaa

2 tl vaniljasokeria

2 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

noin 300g mustikoita



Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti ja kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle mustikat. Paista 200 asteessa noin 30 minuutti, kunnes piirakka on keskeltä hyytynyt ja pinnalta kevyesti ruskistunut. Tarjoa sellaisenaan tai esim. vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Mustikat voi myös korvata muilla marjoilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
13.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pohja:

100 g voita

3/4 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja



Täyte:

2 tölkkiä maitorahkaa

2 dl kermaa

2 munaa

1½ dl sokeria

½ sitruunan mehu

1 tl vaniljasokeria



Päälle:

2-3 omenaa

kanelia



Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja vehnäjauhot. Painele taikina kakku/irtopohjavuoan pohjalle ja n. 3cm sen reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Lisää omenaviipaleet ja kaneli. Paista 175 C noin 1 tunti.



Tämä on hyvää!



Vierailija
12/17 |
14.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

marenki pohja:



3 munan valkuiasta

2 dl sokeria

1 dl manteli rouhetta



vatkaa munan valkuiaset ja sokeri kovaksi valkoiseksi vaahdoksi,lisää manteli rouhe

paista 100 asteessa tunti, tehdään piirasvuokaan jossa on reunaa ehkä 3-4 cm,piirrä ympyrän mallisen vuoan pohjan koko leivin paperille ja levitä marenki sen päälle paistumaan...



täyte:

4 dl kermaa

1 dl sokeria

3 munan keltuaista

1 tupla daim



vatkaa kerma,vatkaa keltuaise,t, ja sokeri vaahdoksi,yhdistä.

lisää murskattu daim.



laita marenki pohja vuoan pohjalle, ja täyte päälle ja pakastimeen.

koristele suklaa lastuilla tai mitä mieleen tulee!



aivan uskomattoman herkullisya=)

helppo tehdä,,jäätyy parissa tunnissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
15.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


PITSIKAKKU



4 munaa

3 dl sokeria

2 dl maitoa

150 g margariinia

4 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta



Kuorrutus:

2 rkl margariinia

2 dl kuohukermaa

1 dl sokeria



Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta maito ja margariini kattilassa. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää muna-sokeri vaahtoon varovasti jauhot ja hieman jäähtynyt maito-margariiniseos.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa puolikypsäksi n.10 min.

Vatkaa kuorrutusaineet vaahdoksi. Levitä seos puolikypsän kakun päälle ja jatka paistamista kunnes kakun pinta on saanut kauniin värin.

Vierailija
14/17 |
16.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä on aina kehuja saanut resepti ja oma suosikkini...



pohja

1 pkt (175 g) kaurakeksejä

75 g margariinia



Täyte:

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)

5 dl maustamatonta jogurttia

150 g appelsiinimarmeladia

1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

8 liivatelehteä

½ dl appelsiinimehua



Päälle:

2-3 banaania

2 dl appelsiinimehua

1 dl hyytelösokeria



1. Murskaa keksit. Lisää sulatettu margariini keksimurujen joukkoon. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin ja painele seos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.



2. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtti, appelsiinimarmelaadi, sokeri ja vanilliinisokeri. Vaahdota vaniillikastike ja sekoita varovasti täytteen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sekoita joukkoon puristetut liivatelehdet. Anna liivate-mehuseoksen jäähtyä hieman ja sekoita se täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Annan kakun hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.



3. Leikkaa banaanit vinoviipaleiksi koristelua varten. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi, lisää siihen hyytelösokeri ja kiehauta.



4. Asettele banaaniviipaleet kakun pinnalle ulkoreunasta lähtien renkaiksi niin, että viipaleet menevät hiukan päällekäin. Valuta liemi tasaisesti banaaniviipaleiden pinnalle. Siirrä jääkaappiin, kunnes kakun pinta on hyytynyt. Irrota banaaniaurinko vuoasta tarjoiluvadille ja revi sen alta leivinpaperi pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
16.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos mielesi tekee jotain todella raikasta, se on siinä!

Vierailija
16/17 |
16.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

TÄÄ ON MAKEAN-SUOLAINEN JA AINA KEHUTTU!



8dl maitoa

3 munaa

4dl vehnäj.

2 tl leivinjauhetta

2tl suolaa

2rkl sokeria

100-150g margariinia



uunipellille 200 astetta ja puolituntia.

nam!

tarjoa jäätelön ja omenahillon kanssa.





Vierailija
17/17 |
16.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

nopea ja hyvää!!



1 pakettirivi murskattuja dominoja

1maitorahka

2dl vatkattu kuohukerma

1dl sokeria

100g rouhittua suklaata



vatkaa kerma,lisää rahka,sokeri ja suklaa rouhe.Asettele kulhoon kerroksittain domino muruja ja rahkaseos.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kahdeksan kolme