keittosuolaliuoksen teko-ohje, miten vesi/suola-suhde????
7-kuukautinen on jo viisi vuorokautta karmivassa räkä/yskätaudissa. ehkä nyt pikkaisen kuumettakin.
ilmeisesti adeno-virus jyllää meillä päin, kun soittelin päivystävälle sairaanhoitajalle ja kerroin tilanteesta.
tissihommat on vaikeita, kun nenä tukkeutuu. olen ensin liottanut nenää keittosuolalioksella. se on sikakallista apteekissa, ja apteekkiin on meiltä melkoinen matka, lieneekö enää aukikaan.
kotikemistit huomio, pullon kyljessä lukee 9 mg/ml
eli keitetään vettä, laitetaanko karkeaa suolaa vai hienoa?
jos on yksi desilitra vettä, paljonko suolaa=montako teelusikkaa suolaa vai ruokalusikallisia???
Kommentit (3)
Tjaa...tuli nyt mieleen että ehkä olis parempi käyttää karkeaa suolaa, siinä kun ei kai ole mitään lisättyjä aineita (kuten jodia tai muuta). Sitten 1 tl karkeaa suolaa tulisi 5,5 dl:aan vettä...
Löysin netistä tällaisen ohjeen (linkki alla):
0,5 dl haaleaa vettä (keitä ensin ja anna jäähtyä), 1/2 tl suolaa ja hyppysellinen ruokasoodaa.
http://personal.inet.fi/koti/savijarvi/janna/vauvanhoito.htm
Mikähän tuon soodan tarkoitus on...
KTL:n ruokamittoja-julkaisussa on seuraavat painot suolalle:
Karkea suola 1 tl = 5g / 1rkl = 15 g
Pöytäsuola 1 tl = 6,5g / 1 rkl = 20 g
Ja jos pitoisuus on 9 mg/ml niin desiin tulee 0,9 g.
Eli esim. vähän reilut 6,5 dl vettä ja siihen 1 tl hienoa suolaa (alle teelusikan määriä lienee mahdoton mitata kotikonsteilla...)