Omakotitaloasujat, joilla leivinuuni!!!!
Paistatteko kinkun leivinuunissa? Vinkkejä miten sen saisi onnistumaan!
Yöksi ei varmaan kannata jättää sinne uuniin, vaan ehkä kannattaa päivällä paistaa..?
Kommentit (9)
mutta suosittelen ostamaan mittarin joka laitetaan arinalle, kertoo tarkan lämmön. siten onnistui meillä.. olisi ollut hyvä kapistus muuhunkin esim. leivontaan. mutta unohdin ottaa sen pois ja tein tulet, niiin sinne se suli.. :( mutta täksi jouluksi hommasin uuden, maksaa noin 3¿
Montako astetta uunissa, kun laitat sen kinkun sisään?
ap
mä paistan noin120 asteesaa, laskee kuitenkin hieman kun viilee kinkku sinne heitetään. tai siis pitäähän sen olla huoneen lämmössä, mutta silti viileä.
Hyvä olisi, jos saat kinkun jonkun ritilän päälle, vaikka tavallisen uunin ritilä väärin päin käännettynä. Sitten vaan odottelet, että uuni on suunnilleen sen 100-120 astetta - tai paistat kahdessa osassa, ensin työnnät kinkun kuumempaan uunin vähäksi aikaa, sitten auot luukut ja pellit ja koetat jäähdyttää uunin reiluun sataan asteeseen, ja paistelet tunti per kilo.
Kuuman knkun saaminen ulos uunista voi olla temppu c, mieti etukäteen, miten toimit.
Eikös sen kinkun voi laittaa ihan tavalliselle uunipellille johon laitettu se uuniritilä?
Varolta, jos vuotaa sitä rasvaa paistopussista huolimatta.
ap
... mahdolliset roiskeet kyllä lähtee seuraavassa lämmityksessä...
5 kg:n kinkku on kyllä aika pieni, jos meinaat koko yöksi jättää uuniin, niin voipi olla pieni musta hiilikasa aamulla kinkun tilalla
Eli jos varsinkin reilumpaa kinkkua paistaa, niin pitää useampana päivänä lämmittää pesällinen päivässä, niin sitten paiston ajaksi varmasti riittää lämpö uunissa.
Riippuu siitä minkäkokoinen kinkku sinulla on?
Ja onhan sinulla uunin sisälämpömittari?