Fazerin sinisen kuivakakun ohje?
Taas hukassa ja on niin hyvää. Muita suklaakakku ohjeita?? Kiitos!
Kommentit (5)
Se sininen ohje on just ny vaan paperilla ja se jossain hukassa...tämmöiset oli tässä käden ulottuvilla ja ovat tosiaan vähintäänkin yhtähyviä kuin tuo kysymäsi kakku
APPELSIINI-SUKLAAKAKKU
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl rouhittua tummaa suklaata
1 appelsiinin raastettu kuori
½ dl appelsiinimehua
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita vaahtoon vaniljasokeri-leivinjauhe-jauhoseos.
Lisää suklaarouhe, appelsiininkuori ja mehu.
Paista kakkuvuoassa 175 asteessa n. 60 min
SUKLAINEN KUIVAKAKKU
4 munaa
3 dl sokeria
200 g pehmeää voita
2 dl perunajauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniliinisokeria
n.2,5 tl leivinjauhetta
0,5dl kaakaojauhetta
rouhittua suklaata
Kaikki sekaisin ja vatkataan 7min. Paistetaan korppujauhotetussa kakkuvuoassa. 175asteessa n.1h.
jääkaapissa vanhetessaan... säilyy melkeen kaksikin viikkoa =) Eli:
SININEN UNELMA
4 dl vehnäjauhoja
5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhe
3rkl kaakaojauhe
2dl vettä
225 gr voita
3 munaa
170gr levy Fazerin Sinistä suklaata
Keihauta vesi ja lisää voi sulamaan joukkoon.
Lisää munat ja sekoittaen kunnolla.
Sekoita kuivat aineet ja lisää neste niihin.
Taikinan kuuluu olla löysää.
Kaada korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.
Paista 175 asteessa 1 tunti uunin alaosassa.
Kun kakku on kypsä, kumoa se välittömästi ja paloittele suklaa pinnalle sulamaan n. 10nä palana
Levittele sulanut suklaa muutaman minuutin kuluttua tasaiseksi.
Parasta parin päivän päästä.
Savo-Laiskan suklaakakku
(Lähde: Vauva-palsta, 12.12.2001)
Kakun herkullinen idea on siinä, että suklaa jää suussasulaviksi sattumoiksi. Kannattaa siis olla tarkkana, ettei leikkaa suklaata liian pieniksi palasiksi, jolloin suklaa sulaa ja sekoittuu tasaisesti koko taikinaan.
Valmistusaineet:
200g voita tai margariinia
2dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3rkl kaakaota (sokeroimatonta)
0.5dl maitoa
100g Fazerin sinistä suklaata
¿Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe) keskenään.
¿Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen vaahtoon.
¿Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen muna-voi-sokeri- vaahtoon pienissä erissä. Sekoita varovasti, ettei taikina sitkisty.
¿Paloittele suklaa taikinan joukkoon. Palat kannattaa jättää suurehkoiksi (noin 0.5 cm * 0.5 cm). Kätevintä on leikata taloussaksilla levystä sopivat palaset. Sekoita.
¿Paista kakkua voidellussa ja korppujauhotetussa rengasvuoassa 175 asteessa 35-50 minuuttia. Kokeile loppuvaiheessa kakun kypsyyttä, ettet paista sitä vahingossa ylikypsäksi (ja samalla kuivaksi).
Fazerin suklaakakku
200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta (sitä perinteistä, van Houten tms.)
0,5 dl maitoa
½ levyä Fazerin sinistä (eli n. 100 g)
1. Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, huoneenlämpöiset kananmunat vatkataan yksitellen vaahtoon.
2. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään.
3. Sekoitetaan taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
4. Tässä vaiheessa taikinaa ei saa vaivata, vaan varovasti sekoitellaan.
5. Fazerin sininen paloitellaan taloussaksilla suurehkoiksi paloiksi (0,5cm*0,5 cm) ja sekoitetaan taikinaan.
6. Minä otan vain levyn päästä kiinni ja alan leikata suklaalevyä kulhon päällä.
7. Palojen koosta ei ole niin kauhean tarkkaa.
8. Kakun ideana on, ettei suklaa kokonaan huku kakkuun, vaan sinne jää sattumia suklaapalasista.
9. Paistetaan voidellussa ja korppujauhotetussa rengasvuoassa 175 astetta n. 45 min-1 h. Uunin mukaan.
10. Tulitikulla voi kokeilla loppuvaiheessa kypsyyttä
Suklaakakku
10 henkilölle
Pohja:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
¾ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl Fazer kaakaojauhetta
2 tl Fazer leivinjauhetta
2 tl Fazer vanilliinisokeria
200 g tummaa Fazer Blocksuklaata
1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka.
2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
3. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
5. Lisää maito ja kuivat aineet vähitellen ja lopuksi rouhittu suklaa.
6. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 50-60 minuuttia.
Kostutukseen:
1 dl omenamehua
(2 rkl tummaa rommia)
Täytteet:
Valkosuklaamousse:
100 g valkoista Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa
Maitosuklaamousse:
100 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa
Valmista täytteet.
1. Sulata suklaa.
2. Anna hetken jäähtyä.
3. Vaahdota kerma.
4. Sekoita joukkoon suklaa.
5. Anna jähmettyä hetki viileässä.
6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
7. Kostuta pohjat omenamehulla, jonka voit halutessasi maustaa rommilla.
8. Levitä alimmaiseen kerrokseen maitosuklaamoussea ja ylimpään valkosuklaamoussea.
9. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Kuorrute:
150 g tummaa Fazer Blocksuklaata
150 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
2 dl kuohukermaa
30 g (2 rkl) voita
Valmista kuorrute.
10. Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa.
11. Lisää voi ja anna kuorrutteen jähmettyä viileässä, kunnes se on tarpeeksi paksua levitettäväksi.
12. Levitä kuorrute kakun päälle lastan avulla.
13. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit tarvittaessa lämmittää sitä liedellä varovasti uudelleen.
14. Siivilöi kakun pinnalle ohut kerros kaakaojauhetta.
15. Koristele kakku vaaleasta ja tummasta Minutblockista pursotetuilla suklaajuovilla.
16. Saat juovista kaarevia, kun jähmetät ne leivinpaperilla päällystetyn kaulimen päällä.
Muuta!
Sulatuksen jälkeen Block- suklaan tulee antaa jäähtyä noin 30-asteiseksi ennen kuin sitä levitetään leivonnaisten päälle. Muutoin pinnasta saattaa tulla matta ja harmaa.
Banaani-suklaakakku
(kaksi kakkua)
Pohja:
4 munaa
1 3/4 dl sokeria
1/4 dl perunajauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1. Vatkaa munat, sokeri ja perunajauhot vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään vehnä-, peruna- ja kaakaojauhot.
3. Lisää jauhoseos siivilän läpi varovasti sekoittaen munavaahtoon.
4. Kaada seos yhteen korkeareunaiseen, halkaisijaltaan noin 20 cm olevaan kakkuvuokaan.
5. Paista 160 asteessa noin 40 - 50 minuuttia.
Täyte:
4 dl kuohukermaa
6 munaa
3 1/2 dl sokeria
1 dl vanilliinisokeria
6 kpl liivatelehtiä
200 g suklaata Fazerin
4 banaania
4 tl sitruunamehua
1 litra kuohukermaa
1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
2. Mittaa kerma, munat ja sokerit paksupohjaiseen kattilaan.
3. Lämmitä seosta sähkölevyllä koko ajan käsin tai sähkövatkaimella (asento 2) vatkaten lähes kiehumispisteeseen.
4. Älä anna seoksen kiehua, sillä silloin munat alkavat hyytyä. Jos näin tapahtuu, siivilöi seos tasaiseksi.
5. Nosta kattila levyltä.
6. Purista liotetut liivatelehdet kuiviksi ja lisää seokseen hyvin sekoittaen.
7. Lisää palasiksi pilkottu suklaa seokseen ja sekoita tasaiseksi.
8. Soseuta banaanit ja sitruunamehu tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
9. Lisää täytteeseen.
10. Vaahdota kerma ja lisää lopuksi täytteeseen.
Kokoaminen:
1. Halkaise kakkupohja kahteen osaan.
2. Aseta pohjat kahteen irtoreunaiseen, noin 5 cm korkuiseen vuokaan tai halkaisijaltaan noin 25 cm oleviin kakkurenkaisiin.
3. Voit myös vuorata kiinteäreunaisen vuoan tuorekelmulla, jonka avulla saat nostettua kakun vuoasta.
Kostuta pohjat mehulla, esim. ananasmehulla.
4. Kaada täyte kakkupohjien päälle.
5. Anna kakkujen hyytyä noin vuorokausi kylmä- tai jääkaapissa.
6. Koristele kakut ennen tarjoilua.
Israelilainen suklaakakku
150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata esim. fazerin
140 g unikonsiemeniä
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl konjakkia
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
kuorrutus.
100 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
1. Sulata rasva ja suklaa.
2. Sekoita joukkoon unikonsiemenet ja anna jäähtyä.
3. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
4. Lisää joukkoon konjakki, suklaa-rasvaseos ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, mielellään irtopohjaiseen, pyöreään kakkuvuokaan.
6. Paista 150 asteessa noin 1 tunti.
7. Anna kakun jäähtyä ja irrota kakun pinnasta kelmumainen kuori. (lähtee itsekseen)
8. Sulata suklaa kerman joukkoon ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.
9. Jäähdytä seosta jääkaapissa, kunnes se on sopivan haaleaa vatkattavaksi kuohkeaksi.
10. Levitä kuorrutus kakun päälle.
11. Anna kakun maustua kylmässä kuvulla peitettynä vähintään 12 tuntia
Mehevä suklaakakku
4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
100(-170) g taloussuklaata tai maitosuklaata Fazerin
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sulata voi ja lisää suklaa joukkoon sulamaan.
3. Lisää vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauho-leivinjauheseosta.
4. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun tasapohjaiseen 3 l vuokaan.
5. Paista 175 asteessa reilu 1 tunti.
6. Kumoa hiukan jäähtyneenä.
7. Leikkaa kakku aivan jäähtyneenä kolmeen osaan ja levitä väleihin marmeladia.
8. Kokoa kakku.
Kuorrutus:
100 g talous- tai maitosuklaata
1 tl voita
½ dl kevytkermaa
1. Sulata kuorrutuksen voi ja suklaa.
2. Lisää kerma.
3. Kaada kakun päälle ja koristele.
4. Kakku säilyy erittäin hyvin jääkaapissa peitettynä monta päivää.
5. Voit tarjota kakun sellaisenaan tai Hovi Appelsiinituorejuustolla maustetun kermavaahdon kera
Koristeluun:
pääsiäiskaramelleja, suklaarusinoita, suklaakaramelleja tai pähkinärouhetta
Vastustamaton suklaakakku
(14 annosta)
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeri
1 dl Flora Culinessea
1 kpl kananmunaa
1. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa.
2. Sekoita joukkoon Flora Culinesse ja kananmuna.
3. Painele taikina korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
4. Laita vuoka kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte:
1,5 dl Flora Culinessea
50 g taloussuklaata
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 kpl kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl kahvia
5. Keitä vahvaa kahvia (2 mittaa/kuppi) ja jäähdytä.
6. Kuumenna Flora Culinesse kattilassa.
7. Sulata joukkoon suklaa ja lisää kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
8. Sekoita seos tasaiseksi ja siirrä jäähtymään.
9. Vaahdota munat ja sokeri.
10. Sekoita suklaaseos ja kahvi muna-sokerivaahtoon.
11. Kaada täyte piirakkavuokaan.
12. Paista 175 °C:n lämpötilassa 35 minuuttia.
13. Kakun pinnan tulee olla rapea ja sisuksen kostea.
14. Anna kakun jäähtyä.
Tarjoiluun:
2,5 dl Flora Vispiä
2 tl appelsiinin raastettua kuorta
0,5 tl inkivääriä
2 rkl siirappia
15. Vaahdota Flora Vispi ja mausta se appelsiinin kuorella ja inkiväärillä.
16. Raidoita vaahto siirapilla ja tarjoa kakun kanssa.
Tästä pinosta löytyy molemmat versiot eli se Jossa Fazerin sininen sulee päälle ja se jossa tulee sisälle.. NAM