Hyi h**to, että oli Cittarin salaattitiskistä ostettu "cesarsalaatti"
kamalaa. Ei kyllä ollu tietoakaan cesarsalaatista, järkky.
Kommentit (27)
on kyllä herkun tiskistäkin ostettu. Ja Delistä.
Ihan hirveää, en tajua miksi niin moni tykkää.
Alle oli piilotettu sellanen nyrkinkokoinen salaattiklimppi, jota ei saanut rikki eli sitä "juurta" tai mikä nyt onkaan ja peräti 2 pientä siivua sitä itse paistia. Oli tasan viimeinen kerta, kun ostan sieltä yhtikäs mitään.
Kastike oli jotain keltaista hunajakastiketta, koko salaatti lillui vetisessä soosissa. Kanapalat taisivat olla hunajamarinoituja paistisuikaleita ja se kertookin niistä kaiken. Salaatissa kaikki kovat osat mukana.
HYI
ne stockan versiot ei oikeasti edes muistuta cesar-salaattia, koska se kastike ei ole oikeaa. se on varmasti pakko tehdä miedoksi että mahdollisimman moni ostaa sitä, mutta ei se kyllä cesar-kastiketta edes muistuta.
Ainakin siellä saa ihan ala-arvoista cesarsalaattia :(
- salaattipohja oli ok, mm. romaine-salaattia
- kana oli ok
- kastike oli semi-ok, tosin ei ihan oikealla reseptillä tehty
- krutonkejakin oli
- juusto oli jotain pehmeää kumimaista mautonta juustoa
Pahin caesar-salaatti, minkä olen ostanut, on ollut kuitenkin Chico'sissa. Joo, käytiin tiimin kanssa syömässä ja jotain piti ottaa. Jäi rapuvarras syömättä, kun oli varmaan 25 vuotta sitten pakastettu ja sitten sulatettu.
Siis broileria tungettu caesariin?! Kas kun ei lenkkimakkaraa ja ananasta. Nyt en enää Suomessa hämmästy mistään.
Siis broileria tungettu caesariin?! Kas kun ei lenkkimakkaraa ja ananasta. Nyt en enää Suomessa hämmästy mistään.
Caesarsalaatti on yksinkertainen salaatti, joka sisältää romainesalaatin lehtiä, paahdettuja tai valkosipuli-öljy-sekoituksessa paistettuja leipäkuutioita eli krutonkeja ja parmesaanijuustoa kastikkeessa, joka valmistetaan kananmunankeltuaisesta, oliiviöljystä, sitruunamehusta, worcesterkastikkeesta tai anjovismurskasta, valkosipulista, sinapista ja mustapippurista. Salaatista tehdään usein ruokaisampi lisäämällä siihen esimerkiksi kypsennettyä kanaa, rapeaa pekonia tai katkarapuja.
Historiaa
Caesar-salaatin kehitti ravintoloitsija Caesar Cardini, italialaissiirtolainen joka työskenteli ravintoloissa Meksikossa ja Yhdysvalloissa. [2] Cardini asui San Diegossa Kaliforniassa, mutta työskenteli rajan takana Tijuanassa kieltolain aikana. Hänen tyttärensä Rosa (1928–2003) muisteli että Cardini keksi salaatin 4. heinäkuuta 1924, kun Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän juhlinta oli tyhjentänyt keittiön raaka-aineista. Oli käytettävä mitä sattui olemaan, ja Cardini keksi myös mennä sekoittamaan salaatin kastikkeen asiakkaiden pöydän ääreen.
Valmistus
Caesarsalaatista ja etenkin sen kastikkeesta on lukemattomia reseptejä. Alun perin kastike valmistettiin raa'asta munankeltuaisesta, mutta salmonellavaaran vuoksi keltuainen voidaan joidenkin reseptien mukaan kuumentaa ja hyydyttää varovasti hyvin miedolla lämmöllä ja koko ajan vatkaten, ettei siitä tule kokkareista. Sitten sen annetaan jäähtyä ennen muiden aineiden lisäämistä.
Joissakin resepteissä parmesaani laitetaan kastikkeeseen eikä lastuina tai raasteina itse salaattiin. Vahvanmakuisen anjovismurskan sijasta kastikkeeseen suositellaan worcesterkastiketta, jonka yksi päämausteista on anjovis.
(lähde:Wikipedia)
Prisman tiskiltä.
Salaatti oli tosi kuivaa. Siina oli eniten "pullapaloja", joiden ilmeisesti piti esittää krutonkeja.
Itse teen todella paljon parempaa ceasarsalaattia.
ceasarsalaattia naturellina, pekonilla, broilerilla ja lohella. Olen myös nähnyt listalla rapu- ja paisticeasarsalaattia.
Lohiceasarsalaatti oli todella hyvää, vaikka en lohta yleensä syökään.
Siis broileria tungettu caesariin?! Kas kun ei lenkkimakkaraa ja ananasta. Nyt en enää Suomessa hämmästy mistään.
kana-caesar-salaatteina? Siis caesar-salaatin muunnoksina?
Siis broileria tungettu caesariin?! Kas kun ei lenkkimakkaraa ja ananasta. Nyt en enää Suomessa hämmästy mistään.
kaamein tietämäni on wienerschnitzelin päälle laitettu anjovis tai mikä lie sillin pala (?!).
t. wieniläinen
Siis broileria tungettu caesariin?! Kas kun ei lenkkimakkaraa ja ananasta. Nyt en enää Suomessa hämmästy mistään.
Tuskin monikaan haluaisi lounaaksi pelkkää kahta vihannesta parin salaatinlehden päällä, ei ainakaan veisi minun nälkääni.
Vähän mielikuvitusta mukaan! Ei aina tarvitse orjallisesti seurata ohjeita..
ceasarsalaattia naturellina, pekonilla, broilerilla ja lohella. Olen myös nähnyt listalla rapu- ja paisticeasarsalaattia. Lohiceasarsalaatti oli todella hyvää, vaikka en lohta yleensä syökään.
Siis broileria tungettu caesariin?! Kas kun ei lenkkimakkaraa ja ananasta. Nyt en enää Suomessa hämmästy mistään.
Täällä on nakkeja bortsissa, ananasta waldorfissa, pekonia caesarissa jne. Ranskalainen sipulikeitto salamilla lienee vielä suunnittelupöydällä, mutta hyvää kannattaa odottaa.
Tietysti caesariin voi laittaa vaikka kokonaisen joulukinkun, että nälkä lähtee, mutta sitten voisi sen verran kunnioittaa alkuperäistä, että muuttaisi myös salaatin nimen. Vaikka Härmän Jätkän Mega Magnum Bullet Revolver Texas -salaatti.
Tietysti caesariin voi laittaa vaikka kokonaisen joulukinkun, että nälkä lähtee, mutta sitten voisi sen verran kunnioittaa alkuperäistä, että muuttaisi myös salaatin nimen. Vaikka Härmän Jätkän Mega Magnum Bullet Revolver Texas -salaatti.
Kana-caesar sisältää kanaa (tosin useimmin broileria, valitettavasti), lohi-caesar lohta ja niin edelleen.. Tuskin joku salaatti on kenellekään niin pyhä lehmä, ettei sitä saisi pienellä lisällä tuunata.
salaateissa aina sellaisen nimen ettei oel mitänä epäselvyyttä tullut, esim. kana-caesar, lohi-caesar jne. Kyllähän se antaa paljon nopeammin informaation siitä minkälainen salaatti on kyseessä kuin vaikka Kekkosen Kanasalaatti.
Tietysti caesariin voi laittaa vaikka kokonaisen joulukinkun, että nälkä lähtee, mutta sitten voisi sen verran kunnioittaa alkuperäistä, että muuttaisi myös salaatin nimen. Vaikka Härmän Jätkän Mega Magnum Bullet Revolver Texas -salaatti.
alkuperäisestä. Eu vois kieltää nimen käytön, kun ei kerran tehdä alkuperäisellä reseptillä ;-P Ihmisten huijaamista!!