Jauhelihassa päiväys eilen, söisitkö?
Kommentit (11)
Mutta valmista ruokaa en montaa päivää säilyttäisi.
mä söisin samana päivänä
jauheliha on herkimmin pilaantuvia elintarvikkeita. Jauhelihassa on paljon pilaantuvaa pinta-alaa. Usein se myös säilytetään kotijääkaapeissa liian lämpimässä.
Eilen tein ruokaa jauhelihasta, jossa oli perjantaina päiväys. Syötiin loppuun tänään, ei mitään ongelmia.
viime viikollakin syötiin vanhalla päiväyksellä ollutta. Ei ongelmia. Lihahan useimmiten on suojakaasussa, ellei sitä osta jostain tiskiltä irtomyynnistä. Sellainen liha varmaan pilaantuisikin nopeasti, jos olisi vaan paperiin kääritty.
jauheliha on herkimmin pilaantuvia elintarvikkeita. Jauhelihassa on paljon pilaantuvaa pinta-alaa. Usein se myös säilytetään kotijääkaapeissa liian lämpimässä.
Jauheliha todellakin pilaantuu helposti, joskus jopa ENNEN viimeistä käyttöpäiväänsä (jos kylmäketju katkennut edes hetkeksi).
Varuillani olisin ja haistaisin sitä (kunhan suojakaasu, jos sitä on, on haihtunut) ja jos haisee vain lievästi makealle, saattaisin käyttää, mutta kypsentäisin kunnolla ja vielä mikroon varuuksi. Jos haisee edes vähän enemmän, pois vain.
Enkä ole vielä kuollut, en saanut ruokamyrkytystä eikä mitään muutakaan :)
Että jauhelihavalmistajat lisäävät juhlapyhinä päiväyksia jauheli ja muihin lihatuotteisiin. ihan hyvin olisit voinut vielä syödä lihaasi :D hähähä
Niin nälkä ei ole ja ahne en ole, että pitäisi riskeerata oman ja perheen terveyden kanssa.
En käytä mitään tuotetta, jos päivämäärä on mennyt ohi.
Mutta BON APPETIT teille muille vain..;)) Jotkuthan jopa hakee roskiksistakin ruokaa ja popsii hyvällä halulla; meitä on niin moneen junaan, kuka mitenkin tykkää tehdä !
Mutta valmista ruokaa en montaa päivää säilyttäisi.