Kumpi ensin? Keitetään iso kaali ja pilkotaan vai pilkotaan ja keitetään pilkottu?
Joka asiasta hirveä vääntö. Oltaisiin tekemässä kaalilaatikkoa.
Kommentit (8)
Mutta kaalilaatikkoon ei tarvitse keittää. Vaan pilkot, ruskistat/pehmennät hieman paistinoannulla ja sillen uuniin kypsymään.
Eka pilkon kaalin ja sipulin ja sit freesailen öyjyssä kattilassa, että jonkin verran pehmenee.
Isoa kaaliahan saa kokonaisena keittää ikuisuuden, pilkottuna kypsyy paljon nopeammin. Ja pilkottunahan se siihen ruokaan tulee, joten en käsitä miksi se pitäisi kokonaisena keittää? Helpompi se on ensin pilkkoa ja sitten keittää.
Jos teet kääryleitä niin silloin ei tarvitse kuin "porata" kanta/keskiosa pois ja sen jälkeen keittäessä irrotella aina päällimmäiset lehdet.
kumpikaan, unohda koko keittäminen, se ei kuulu kaalilaatikon tekoon.
Kokonainen kaali keitetään vain kaalikääryleitä tehdessä, siinäkin niitä lehtiä poistetaan sitä mukaa kun pehmenevät, niin keittäminen ei kestä kauan.
Itse teen näin:
- 3 dl vettä ja kasvis-tai lihaliemikuutio
- kun vesi kiehuu lisään 1,5 dl tummaa riisiä
- sitten lisään (keittämättömän) kaalisilpun
- haudutan n 20 min että kaali pehmenee
- suolaa ja pippuria
Ruskistan jauhelihan ja maustan
Yhdistän em, lisään siirappia. Laitan vuokaan ja päälle vielä siirappia. Haudutan pitkään ja hartaasti.
muuten saat keittää vuorokauden sitä : )