Millä opiskelija (18v) elää kesän?

Vierailija

Jos ei saa kesätöitä. Saako mistään mitään tukia, kun opintorahaa ym. ei makseta kesältä? Netistä yritin katsoa, mutta en löytänyt mitään missä olisi siitä puhuttu mitään. Saako työttömyyskorvausta kun on työttömänä vaan kesän, ja muuten täysipäiväinen opiskelija? Saako sossusta?

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

Itse stressaan myös ensi kesää, kun on vielä vähän tavallista pidempi "loma" tulossa.. Jollei töitä löydy niin alan nostaa opintolainaa ja lopetan syömisen.Jos olet jokaisen sentin jota olet oikeutettu nostamaan opintolainaa nostanut jo, niin sossusta saattaa olla apua. Ainakin meillä sanoivat, että kun on näyttöä että koko opintolaina on nostettu eikä vieläkään riitä, voivat tulla vastaan.

Vierailija

On vuokrannut asunnon vapailta markkinoilta, ja pärjäisi muuten lainan turvin ok, mutta ei uskalla nyt käyttää opintolainaa kun pelkää että kesällä ei saa mistään mitään. Viime vuonna muutti kesäksi kotiin kun asui vielä surkeassa solukämpässä, sinne ei voinut mennä takaisin, joten hommasi kunnon asunnon. Tottakai yrittää päästä töihin, kun nyt vihdoin on ikääkin esim. kioskimyyjäksi. Mutta jos ei satu saamaankaan, tässä kaupungissa on yli 2000 työtöntä muutenkin.

ap

Vierailija

Lainaus:

suorittaa kolmoistutkintoa, eli ei ole vielä yliopistossa.
itsekin olen työtön, joten en pysty vuokraa maksamaan tytölle, syömään toki pääsee aina kotiin.

ap

Vierailija

Jos sun tytär väittää ettei saa töitä se valehtelee. Heti tammikuussa kun aloittaa hakemisen myös kaikkiin siivous ja lehtien jako firmoihin niin ihan varmasti saa töitä.

Vierailija

Itsekään en päässyt edes Salen kassalle, vaikka on koulutus, ja olen pyörittänyt omaaa liikettäkin. Täällä on jokaiseen paskahommaankin kyllä kymmeniä jos ei satoja hakijoita.

Ennen siinä oli sekä Siwa että Sale, nyt ei enää ole kuin se Sale.

Kyllä tytär on hakenut viime vuonnakin kaikkiin mahdollisiin paikkoihin kaupungista alkaen. Jotkut luokkakavereista sai töitä, jotkut ei. Suhteilla kai parhaiten pääsee, jopa kaupungille, vaikka siellä pitäisi olla arvonta jonka mukaan otetaan kesätöihin. Tytär on keväällä menossa työharjoitteluun, olikohan se kuukausi vai kaksi, toivottavasti pääsisi samaan paikkaan sitten kesätöihin.

Viime kesänä oli tuloja vaan seurakunnan leireiltä kun oli isosena, nyt kuulemma voi jo päästä apuohjaajaksi kun täytti 18 ja on kauan ollut mukana toiminnassa, kaipa se palkkakin olisi vähän isompi. Niitäkään hommia ei vaan saa kovin paljon yksi ihminen kun sinnekin on paljon tarjokkaita.

ap

Vierailija

tyttö on nostanyt täyden opintolainan, niin sen jälkeen saa sossustakin toimeentulotukea.Jos laina on nostamatta, niin se pitää nostaa kesää varten tai toimeentulotukea ei tipu.

Vierailija

Toimeentulotukea saa, jos ei ole töitä eikä oikeutta opintoetuuksiin EIKÄ liioin rahaa säästössä. Joten jos sitä lainaa nostaa, niin kannattaa käyttää se myös pois. :)

Vierailija

nostaa ne rahat nyt ennen kesää tililtä, mielellään jo hyvissä ajoin ja erissä ja pitää käteisenä kotona jos edes jotenkin pärjää ilman sitä lainarahaa. Nimittäin se summa minkä mahdollisesti sossusta saa, on tosi pieni eikä välttämättä riitä. Erissä siksi, ettei sossussakaan tyhmiä olla ja voidaan kysellä jos toukokuussa nostanut koko lainan verran tililtä että mihinkäs ne rahat meni...

Lainaus:

Toimeentulotukea saa, jos ei ole töitä eikä oikeutta opintoetuuksiin EIKÄ liioin rahaa säästössä. Joten jos sitä lainaa nostaa, niin kannattaa käyttää se myös pois. :)


Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat