Suklaakakku, neuvo!
En ole koskaan tehnyt suklaakakkua. Ajattelin pohjan ostaa valmiina ja laittaa sisälle ehkäpä kermavaahto/sulatettu sulkaa yhdistelmää sokerilla sekä jotain hilloi (vadelma? aprikoosi?).
Millä kostutan kakun ja mitä suklaata ostan ja kuinka paljon?
Miten saan suklaan levitettyä siististi koristelussa kaukun päälle?
Muita vinkkejä/ehdotuksia?
Kommentit (2)
päälle näin:
Sulata 100 g suklaata kattilassa, lisää sekaan 1 dl kermaa. Voit laittaa sekaan vielä nokareen voita. (Riittää juuri ja juuri 5 munan kakun päälle)Itse teen tummasta suklaasta.
Kuulemma sen voi jäähtyneenä vaahdottaa, itse en tosin ole kokeillyt.
Suosittelen tekemään myös kakkupohjan itse, tulee mehevämpi, kuin kaupan. Ja väliin laittaisin iste vadelmia tai vadelmahilloa, aprikoosikin kyllä toimii.
Tai sitten voi laittaa kahvitäytteen, toimii myös suklaakakun kanssa.
Itse olen käyttänyt tällaista:
250 g mascarponea
kahvia
25 g vaaleaa siirapia
tomusokeria
Sekoita aineet keskenään.
kostutukseen mitä käytät muihinkin kakkuihin, itse käytän maito, rommi. vaniljasokeri-sekoitusta. voit laittaa kakun päälle samaa moussea kun väliinkin, tai googlaa suklaakuorrutus, ohjeita löytyy.