Pakaste seiti palat, mitä valmistaa niistä ja miten?
mitä mahtais tulla jos laittas vuuassa uunissa.
Eli laittas ekaks pohjalle pakaste vihanneksia ja päälle kalan palat ja kaatas viel kermaa niitten päälle??
Mahtaisko siitä tulla mitään?
Maustais tietty kalat vähän.
Kommentit (10)
Viipaloi hivenen sulaneet pakastekalan palat ohuemmiksi, noin parin kolmen sentin paloiksi (jos sulla on sellainen neljän seitikalapalan pakkaus, pistä jokainen pala vielä kolmeen tai neljään osaan). Sitten pyörittele näitä paloja lautasella jossa on sekoitettuna vehnäjauhoja ja suolaa (noin desi jauhoja ja pari tl suolaa). Kalanpalat saavat tästä uunissa maukkaan ja rapean pinnan. Aseta jauhotetut kalanpalat voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle halutessasi vähän valko- tai sitruunapippuria tai paprikajauhetta (ei tarvitse, riippuu siitä pidättekö mausteista). Kaada vuokaan 2 dl kuohukermaa (=yksi purkki) ja päälle yksi pussillinen juustoraastetta. Pistä uuniin noin kahteensataan asteeseen vajaaksi tunniksi. On ihan älyttömän hyvää ja helppoa arkiruokanakin. Perunamuussin tai riisin kanssa, eikä maksa paljon.
Neljän ihmisen annokseen tarvitset siis:
-yksi paketti (400g) pakasteseitä
-yksi pussi juustoraastetta (mieluusti Emmental punaleima)
-2 dl kermaa
lisäksi jauhoja, suolaa, valko- tai sitruunapippuria tai paprikajauhetta
Ensin paistat seitin kunnolla pienessä tilkassa öljyä pannulla, " murenna" seiti ihan pieneksi. Lisää purjoa lohkoina, pehmennä niitäkin öljyssä. Lisää suolaa+sitruunapippuria. Lisää kermaa+smetanaa, anna jonkin aikaa hautua. Tarjoa esim. riisin kera.
Sei-paloja, mausta molemmin puolin suolalla, valkopippurilla, currylla ja paprikajauheella. Laita uunivuokaan, päälle reilusti sipulisilppua, tomaattipaloja, juustoraastetta ja pari purkkia kermaa. Uunissa lähes sulannut kala 200 asteessa n. 45 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Vierailija:
mitä mahtais tulla jos laittas vuuassa uunissa.
Eli laittas ekaks pohjalle pakaste vihanneksia ja päälle kalan palat ja kaatas viel kermaa niitten päälle??Mahtaisko siitä tulla mitään?
Maustais tietty kalat vähän.
Mahtaako noi pakastevihannekset kypsyä siel uunissa paljon kauemmin kuin se kala?? Heittäis sen kerman sinne joukkoon vaan...
400 g seitiä
1 sipuli
2-3 tomaattia
3/4 tl suolaa
mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl currya
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta (esim. emmental)
vuokaan öljyä tai margariinia
- Leikkaa vähän sulanut kala viipaleiksi, pane voideltuun uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit ja viipaloi tomaatit.
- Ripottele kalan päälle mausteet ja sipulit, aseta päällimmäiseksi tomaattiviipaleet.
- Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasossa 35-40 min. Kaada kypsentämisen puolessa välissä kalojen päälle kerma ja peitä ruoka juustoraasteella.
- Tarjoa perunasoseen kanssa.
Kalakastiketta varten ruskistan kalapalat ja teen valkokastikkeen. Gratiiniin tulee vuokaan kala ja juustokastike. Ja keittohan on vain keitto; kalalientä, maito+suurus, keittovihannekset, perunat.
Ohjeita on varmaan netti pullollaan.
Taitaa olla helpompi googlata, kun jäädä täältä odottelemaan ohjeita = )
Voideltuun vuokaan silputtua tilliä, viipaloidut seitipalat ja päälle suolaa ja valkopippuria sekä hiukkasen sulatettua margariinia että korppujauhoa. Uuniin puoleksi tunniksi.
Tällä välin paahdan paistinpannulla mantelilastuja. Sitten vielä kermaa ja ne mantelilastut päälle ja takasin hetkeksi uuniin...maistuu oikein hyvin perunoitten ja salaatin kera.
Arkiruokaa, ja jokaisen ohjeessa on kermaa ja juustoa! Ei kasviksia, pannulla vaan rasvassa paistetaan, kermassa uitetaan ja sitten juustokuorrutus päälle. Huhhuh.
Valmista ensin kattilassa kuivapussista sinihomejuustokastike, kaada se kalapalojen päälle vuokaan ja paista uunissa noi puoli tuntia. Tarjoa perunan tai riisin kera.
Toinen vaihtoehto on maustaa ensin seitipaloja suolalla ja pippurilla. Heittää päälle silputtua sipulia, herkkusieniviipaleita ja tomaattimursapurkki. Uuniin puoleksi tunniksi. Kaada päälle vielä purkki-kaksi kermaa ja takaisin uuniin toiseksi puoleksi tunniksi.
Tosi hyvää riisin kanssa.
kertokaas nyt, voiko noin tehä miten kysyin, vai tuleekohan ihan kummaa safkaa??
mitä te yleensäki valmistatte pakaste seistä?