Käytätlö leivontaan voita vai margariinia?
Kommentit (20)
Leivon sen verran harvoin ja haluan että lopputulos maistuu mieluummin voilta kuin margariinilta.
Ei kai kukaan enää käytä mitään transrasvamargariineja?
tietysti jos haluaa pahan makuisia ja epäterveellisiä leivonnaisia, niin mikä ettei.
No ei taida oliiviöljy ihan kaikkeen leivontaan sopia
Sitä on käytetty Välimeren maissa niin makeisiin kuin suolaisiin leivonnaisiin vuosituhansia.
Mä en kyllä tee juuri mitään perinteisiä suomalaisia juttuja joten en tiedä sopisiko niiden makuun, mutta sellaisiin leivonnaisiin mitä itse teen sopii hyvin. Leipiin, suolaisiin piirakoihin, makeisiin ja suolaisiin filotaikinaleivonnaisiin, kahvikekseihin jne.
Kakkuun, pullaan? Oliiviöljyn maku tunkee läpi leipätaikinassakin, eivätkä kaikki pidä siitä. Kokeile vaikka rypsiöljyä sen sijaan.
Kakkuun, pullaan? Oliiviöljyn maku tunkee läpi leipätaikinassakin, eivätkä kaikki pidä siitä. Kokeile vaikka rypsiöljyä sen sijaan.
ja on oikein toivottua että se öljyn maku maistuu, esim. varsinainen öljykakku on herkullinen leivonnainen :) Ei toki pidä käyttää mitään huonoja happoisia oliiviöljyjä (moni Suomessa myytävä on yököttävän happoista) tai erityisen vahvanmakuisia Robusto-laatuja mutta esim. Knossos-oliiviöljy on oikein hyvää leivontaan.
Meillä ei ole onneksi koskaan käynyt vieraita jotka ei pidä oliiviöljystä, minä kun käytän sitä sekä ruoanlaitossa että leivonnassa paljon :)
Myös joidenkin ruokien valmistukseen ihan maun takia. Muuten juoksevaa Floraa sen terveellisen koostumuksen takia.
leivontaan ja ruanlaitossa. Meillä ei kukaan käytä leivänpäällä rasvaa niin voi on se mitä meiltä löytyy kaapista.
Ei kai kukaan enää käytä mitään transrasvamargariineja?
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=30617&lang=fi Margariinissa 0,3 g
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=500&lang=fi Voissa 2,0 g.
Taas näitä Antti Heikkilä -lahkon uskovaisia...
Margariini maistuu paremmalta. Voin ja maitotuotteiden käyttö on lisäksi järjettömän epäeettistä, koska nautojen pitäminen vangittuina koneina on orjuuteen ja fasismiin rinnastettavaa barbarismia, jonka toivoisi jäävän pian jo historiaan.
pizzataikinaan öljyä.
Rasvan valinta riippuu tuotteesta ja sen valmistustekniikasta. Leivon monipuolisesti ja öljy ei todellakaan sovi kaikkeen leivontaan.
leipuri-kondiittori
http://www.aitoterveys.fi/Maito-ja-margariini.php
Mitä kauemmas luonnosta ihminen menee, sen sairaammaksi me tulemme.
aina. Myös leivälle....