maidottomat, munattomat, soijattomat ja viljattomat reseptit
Hei,
Onko olemassa mitään maidottomia, munattomia, soijattomia ja vehnä-ohra-rukiittomisa kivoja pipariohjeita tai muita joululeivoksia?
Entä sitten ihan muita tavallisia ohjeita?
Tuntuu myös, että mitään eineksiä ei löydy mulle, kun oon imetysdieetillä (maidoton, soijaton, munaton ja itsellä vielä päälle sinappiallergia + mausteista mm. inkivääri). Onko kellään samanlaista listaa ja mitä ootte löytäneet eineksiä syötäväksi? Pitäis tietty olla myös terveellistä, kuitupitoista, suht rasvatonta yms, ettei verensokrut heittele.
Kommentit (3)
http://www.allergia.com/index.phtml?menu_id=711&lang=1
tuolta löytyy ainakin jouluisia juttuja, samoin jotain löytyy keliakialiiton sivuilta :)
Piparit
100g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
0,75dl siirappia
0,5 dl vettä
0,5 tl soodaa
2 dl maissi tai tattarijauhoja
2 dl riisijauhoja
1,5rkl maizenaa
(1 tl kanelia, 0,5 tl inkivääriä, 1 tl kardemummaa)
Kiehauta rasva, siirappi, sokeri, vesi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos. Lisää jauhot sekä jauhoihin sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna kovettua jääkaapissa yön yli. Kaaviloi taikina pienissä erissä n. 0,5 cm paksuisiksi levyiksi, ota muotilla pipareita.
Paista 200 asteessa n. 7min. Koristele vesitomusokeriseoksella.
Yks toinenkin pipari ohje löytyy osoitteesta www.pirkanmaanallergia.fi
" voin" voi ohjeissa korvata maidottomalla margariinilla (sunnuntai tms)
LUSIKKAKEKSIT
(n. 30 kpl)
200 g voita
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
n. 4 dl Semper gluteenitonta jauhoseosta
Väliin:
Vadelmahilloa tai omenasosetta, päälle sokeria
Kiehauta voi miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt seos tasaiseksi ja lisää jauho-leivinjauhoseos. Painele taikinaa syväpesäisen teelusikan pesään ja irrota se leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia. Jäähdytä kakut ja pane kaksi pikkuleipää vastakkain ja täytä vadelmahillolla tai omenasoseella.
TYTIN PULLA
3 pellillistä pikkupullia
½ l vettä
2 dl sokeria
½ dl siirappia
1 tl kardemummaa
2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
200 g laktoositonta margariinia
n 15-16 dl Semper luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
Sekoita lämpimään veteen (n. 45°) kuivahiiva, sokeri, siirappi, kardemumma ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen, paloiteltu margariini. Tee taikinasta vehnätaikinan paksuista ja leivo korvapuusteja, pikkupullia tai bostonkakkua
KARJALAN PIIRAKAT
noin 12 kpl.
Taikina:
1,25 dl vettä
2,5 dl Semper luontaisesti gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
Täyte:
1,25 dl puuroriisiä
4,5 dl vettä
½ tl suolaa
Voiteluun margariinia
Sekoita keskenään jauhot ja vesi. Taikina saa olla melko kiinteää. Tee siitä tanko ja jaa se 12 osaan. Kauli palaset ohuiksi pyörylöiksi. Lisää jokaisen pyörylän keskelle keitettyä riisiä ja rypyttele reunat vedellä kostutetuin sormin. Paista piirakat 250°C:ssa 7-8 min. Voitele piirakat paistamisen jälkeen sulatetulla margariinilla. Peitä piirakat huolellisesti ettei ne kovetu.
PORKKANASÄMPYLÄT
noin 20 kpl
4 dl vettä
½ dl öljyä
50 g hiivaa
2 dl hienoa porkkanaraastetta
2 dl tattarijauhoja
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 pkt Semper luontaisesti gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
Lämmitä vesi-öljyseos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä hieman löysähköksi. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. 30 min. Jaa taikina n. 20 osaan, nosta leivinpaperilla peitetylle levylle ja muotoile sämpylöiksi. Kohota sämpylät peitettynä vielä noin 10 min. Paista 250C:ssa n. 10 minuuttia.
Lisää löytyy ainakin Finnfoodin sivuilta:
http://www.finfood.fi/