Auttaisitteko ruokamäärien arvioinnissa?
Ruokailijoita tulee lauantaina meille 18 hlöä (4 lasta, 14 aikuista).
Ruuaksi ajattelin tehdä hirvipyöryköitä, perunasosetta, kermaista sienikastiketta. Lisäksi on salaattia (leipäjuustolla), graavisiikaa ja saaristolaisleipää. Varuiksi ajattelin vielä aamulla heittää savustimeen lohen, enemmän kuitenkin lisukkeeksi kuin pääruuaksi.
Määrien arviointi on vaikeaa, mietin, että jos teen pyöryköitä vaikka neljästä kilosta, olisi niitä ruokailijaa kohden n. 220g. Onkohan se ok määrä, kun lisukkeitakin on? Entä sitten muussi, olisiko jotain nyrkkisääntöä, montako perunaa ruokailijaa kohden soseeseen kuuluisi varata, kolmeko?
Mua aina kauhistuttaa jos ruoka meinaa loppua kesken, yleensä tulee varattua vähän liiankin paljon. Miltä teistä tuo määrä tuntuu, vaikuttaako vähältä, sopivalta vai ylimitoitetulta?
Kiitos avustanne!
Kommentit (4)
220g per nuppi kyllä riittää vaikka olisi raavaita miehiäkin syömässä. Perunaa olen varannut 3 kananmunan kokoista tai 2 isompaa per nuppi (lapset kun syö yhden potun edestä).
Tarjoa lohi mielummin siian kanssa alkuun kuin lihapullien kanssa! Alkuruoka on sen verran runsas että pääruoka varmasti riittää!
ps meillä samaa ruokaa viikonloppuna;) Teen ihania hirvipullia pekonin kanssa ja kanttiskastiketta....
Ajattelin itsekin, että ehkä vähempikin lihamäärä riittäisi. Hirvittää hieman se sadan pullan paistaminen...
Ja seisovaan pöytään aion kattaa kaiken kerralla, ottakoon kukin sitten kalaa joko alkuun tai vaikka pääruuaksi jos hirvi ei maistu.
Eihän sulla olisi antaa ohjetta niille ihanille hirvipullillesi?
Ap
Ei se lihapullien teko niin työlästä ole. Lusikallinen lihapullataikinaa kuppiin, muutama pyöräytys ja pulla on valmis. Kuppiin jauhoja, niin tartu kiinni ja pullat jauhottuu samalla, kai se onnistuu oljytyssäkin kupissa, varmaan parhaiten pyöreäpohjaisessa.
http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/ruoka/kodin_juhlat/paljonko_varataan…