MITEN ruskeen kastin voi muka tehä ilman rasvaa? :O
Eiks ruskee kastike nimenomaan ole niin tehty, että jauhot ja rasva käristetään? Sit jos tekee jotenki muuten, se ei oo enää ruskeeta kastia?
Kommentit (6)
Minä teen jauhelihakastikkeeseen niin, että paistan ja maustan jauhelihan ja ripottelen sen päälle jauhot, sitten vettä päälle.
Voit myös suurustaa lihaliemen laittamalla pieneen määrään vettä vehnäjauhot. Helppoa!
määritelmän mukaan ruskeita kastikkeita! Niin!
Noi on pelkkiä lihakastikkeita, jotka meikataan jollain oikeemman väriseks.
Jauhot voi ruskistaa kuivana. Onnistuu ainakin valurautapannussa, mutta siinä pitää olla kärsivällisyyttä ja huolellisuutta, ettei pala.
Sitten vaan lisätään vesi ja mausteet.
Mulla on sellaisia valmiina purkissa, että voin valmistaa pikakastikkeen kun ei ole aikaa alkaa ruskistamaan.
Eihän se soosi rasvattomana millekään maistu, mutta muuten ulkonäön puolesta ruskeakastikkeena menee.
uusissa kotitalouskirjoissa opeteta.
t. ko-ope
Sheesh.
Ootko muuten Hämeestä/Nokian suunnalta, ap? Mun isä sanoo "kasti"... ;)
hetkeksi, lisää vettä ja suurusta.
Juuri niin köyhää kuin ruskean kastikkeen kuuluukin...
Minä teen jauhelihakastikkeeseen niin, että paistan ja maustan jauhelihan ja ripottelen sen päälle jauhot, sitten vettä päälle.
Voit myös suurustaa lihaliemen laittamalla pieneen määrään vettä vehnäjauhot. Helppoa!