Haa! Kekkasin että velliä voi tehdä ihan itse!!!
Siis nyt loppui valmisvvellien osto kokonaan. Ei vellin tekeminen itse ollutkaan mitenkään vaikeaa, kuumensin vain punaista maitoa ja vatkasin siihen sekaan ihan käsivaralla jauhoa. Ja kun käytin täysjyväohrajauhoa, tuli vellistä tosi hyvää.
Ajattelinpa jakaa täällä sekä vinkin että hyvän mieleni. Minä en olekaan mikään uusavuton ihminen.
Kommentit (20)
Eli syökö sitä punaiseen maitoon tehtyä velliä puolivuotias vaiko 2-vuotias?
Mutta jos jonkun ajan päästä on aloitus, jossa ihmetellään lapsen/vauvan vatsavaivoja, niin pitää muistaa kysyä mitä lapsi syö (syökö esim itsetehtyä velliä)
Eli syökö sitä punaiseen maitoon tehtyä velliä puolivuotias vaiko 2-vuotias?
Mutta jos jonkun ajan päästä on aloitus, jossa ihmetellään lapsen/vauvan vatsavaivoja, niin pitää muistaa kysyä mitä lapsi syö (syökö esim itsetehtyä velliä)
Mistäs tiedät, juoko ap sitä velliä vaikka itse välipalaksi?
ja harmi kun ketju saanut tällaisen käänteen.
Olen vilpittömästi iloinen kenen tahansa onnistumisesta keittöhommissa.
Ruoanlaitto ei ole vaikeaa, kaikki osaa jos vain tahtotila on riittävä.
keittiömestari
maitoa ja jauhoja. Varmaan tosi makoisaa...
Syötkö itse ap, vai onko tuo lapselle tarkoitettu? Muakin vähän huolestuttaa, jos lapselle, kun yleensä velli-ikäiset ei käytä vielä normimaitoa. Velliin laitetaan silloin esim. korviketta.
maitoa ja jauhoja. Varmaan tosi makoisaa...
No velli on maitoa ja jauhoja. Ja se on hyvää, varsinkin jos aikuisen annokseen laittaa vähän suolaakin ja jauho tosiaan on jotain muuta kuin valkoista vehnää.
onkohan sellaista puuropakettia olemassakaan missä ei olisi jopa ohjetta siihen kun laittaa nesteeseen vähempi puuroainesta siitä tulee velliä..
peruna porkkana vellenkin
Saatko yhteen sanaan vielä enemmän virheitä?
Repesin totaalisesti, loistavaa huumoria xD
oppii asioita kun käyttää päätään eikä jämähdä valmisruokien viidakkoon:)
Ollaanpas nyt huolissaan mahdollisen lapsen iästä, eihän ap. edes maininnut lapselle velliä tehneensä. Mutta jos ajatellaan että vellejä suositellaan puolesta vuodesta ylöspäin... niin ei se täysmaito myrkkyä ole sen ikäiselle vaikka kerran päivään siitä tehtyä velliä söisikin. Itse asiassa muistan kun minunkin pikkusiskolle tälläista velliä (ja mannasuurimoista) pulloon keitettiin. jotkut ihan tänä päivänäkin valmistaa äidinmaidon vastikkeen ns. tavallisesta maidosta vanhankansan opin mukaan. Olin kerran oman lapseni kanssa sairaalassa osostolla jossa samassa huoneessa oli vauva jolle vanhemmat toivat kotoa tälläista itse valmistettua vastiketta koska eivät halunneet tarjota teollisesti valmistettua, eivätkä hoitajatkaan sitä kyseenalaistaneet millään tapaa.
Ja juu, omat lapseni ovat juoneet ns. tavallista maitoa 10kk iästä asti ja siihen ovat loppuneet ihottumat ja mahavaivat joita tuttelit ja nannit aiheutti. Saa kivittää, sehän tästä seuraa kumminkin:)
tulee ja sanoo, että vellit ovat turhia. Sitä mantraa täällä on hoettu ainakin 8 vuotta.
Minä olen kuule ihan itse opetellut kaiken kodinhoitamisen, sen jälkeen kun muutettiin miehen kanssa yksiin. Mua ei ole opetettu tekemään mitään, siis mitään kotona. Hyvä jos tehtiin voileipiä, yleensä kuumitettiin vaan jotain mikrossa.
Jos tältä pohjalta oivallan, että a) jauhosta voi tehdä puuroa/velliä ja b) pystyn toteuttamaan sen heti ensimmäisellä kerralla kunnolla, on se ihan hyvä suoritus. Ei se tee musta fyysikkoa, mutta lähtökohtiini nähden oivellus oli melkoinen.
ap
Minä olen kuule ihan itse opetellut kaiken kodinhoitamisen, sen jälkeen kun muutettiin miehen kanssa yksiin. Mua ei ole opetettu tekemään mitään, siis mitään kotona. Hyvä jos tehtiin voileipiä, yleensä kuumitettiin vaan jotain mikrossa.
Oliskohan kannattanut kuunnella ihan oikeasti vaikka siellä koulun kotitaloustunnilla, niin ei tarvitsisi nyt todistaa täällä vellin keittämistä kuin maailman kahdeksatta ihmettä. Seuraavaksi voit koittaa perunoiden keittämistä - ilman kuoria - ja tehdä itse muussia. Lettutaikinankin voi tehdä itse, ja kun se onnistuu, voit siirtyä pullaan.
Mutta hieno juttu, että olet oivaltanut asian. Samalla vältyt kaikilta lisäaineilta. Onnea sinulle ja hyvää ruokahalua! Ruuanlaitto on rentouttavaa ja hauskaa ja tulee myös halvemmaksi. Samalla saa juuri sen makuista kuin haluaa.
minäkin keksein sen. ja en ostanut enkä osta, lapselleni valmis vellejä enkä muita kuin hedelmä pilttejä. kaikki ruokaisemmat piltit teen itse.
Siis nyt loppui valmisvvellien osto kokonaan. Ei vellin tekeminen itse ollutkaan mitenkään vaikeaa, kuumensin vain punaista maitoa ja vatkasin siihen sekaan ihan käsivaralla jauhoa. Ja kun käytin täysjyväohrajauhoa, tuli vellistä tosi hyvää.
Ajattelinpa jakaa täällä sekä vinkin että hyvän mieleni. Minä en olekaan mikään uusavuton ihminen.
Käytät kuitenkin ihan tavallista maitoa.
Ei ne kotona opeta ammattiakaan? Kai sulla työpaikka on? Vai keksitkö kohta että vois kouluttautua?
Onnea vellintekoon, ps. hanki ruuanlaittoon tarkoitettu kirja (tai hanki kirjastokortti ja lainaa kirjastosta).
peruna porkkana vellenkin
Saatko yhteen sanaan vielä enemmän virheitä?
tää oli pakko nostaa, on kyllä päivän hulvattomin ketju