Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten saa parasta kahvia?

Vierailija
13.07.2012 |

Keittimellä, pannulla, perkolaattorilla? Mitä maitoa? Vaahdotettuna vai purkista?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
13.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

joka jauhaa kokonaiset pavut. Mutterikeittimellä tulee myös hyvää, mutta ilman cremaa.



Surkein kahvi tulee tavallisella suodatinkeittimellä.

Vierailija
2/10 |
13.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

koska siihen tuntemukseen vaikuttaa niin monet henkilökohtaiset tottumukset kokemukset ja mieltymykset, mutta usein kahvi maistuu todella hyvältä, kun viikon tauon jälkeen saa vaelluksella nokipannulla keitetyt sumpit.



Toinen hyvä tilanne kahville on kiireetön sunnuntaiaamu ja kahviin laitetaan silloin poikkeuksellisesti sokeria ja vähintään kulutusmaitoa ellei jopa kermaa. Ihan keittimellä tehtyä.



Tero

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
13.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

sinänsä, mutta moccamasterimme vetelee viimeisiään ja kahvissa on joku metallinen sivumaku, puhdistuksista yms. huolimatta. Siirryin siis toistaiseksi keittämään pannukahvia, ja harkinnassa on myös uusi kahvinkeitin. Mieheni ihastui keittimeen, joka jauhaa itse pavut ja jolla käsittääkseni voi keittää myös normaaleista puruista kahvia. Oli aika kallis joten jätettiin vielä kauppaan. Kannattaako tuollaista hommata? Olemme kumpikin kovia kahvinjuojia joten tuskin menisi hukkaan, mietin lähinnä tuota pavunjauhanta-asiaa että onko sen arvoista (maistuuko maussa)?



Komppaan ehdottomasti tuota nokipannusumppia, kotioloissa jää vain harvemmalle. ;) Liekö sitten siinäkin se taika.



Paras kahvielämykseni on ollut ulkomailla Ranskassa, kun aamupalalla tilasimme "black coffee with milk" ja tulos oli täydellisintä kahvia ikinä. Ehkä jotain tuollaista tavoittelisin. :)



ap

Vierailija
4/10 |
13.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja kunnon kahvimylly. Hyvää tulee.



Älä ainakaan osta kahviautomaattia, vaan mylly ja keitin sitten erikseen.

Vierailija
5/10 |
13.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Moccamaster ja kahvi ranskalaisella paahdolla. Parasta makeuttamattoman soijamaidon kanssa.

Vierailija
6/10 |
13.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Moccamaster ja kahvi ranskalaisella paahdolla. Parasta makeuttamattoman soijamaidon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
13.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

varsinkin Rancilion Silva ja Gaggia Classic ovat olleet suosittuja ja myllyksi sitten Rocky Grinder tai i-mini vastaava hyvän maineen saavuttanut mylly.



Huutonetistä löytyy joskus sopivaan hintaan noitakin vähänkäytettynä, varsinkin Rancilion Silviaa.



www.ristretto.fi , tuolta löytyy aloittelijoillekin oma osionsa.



Tero

Vierailija
8/10 |
13.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
13.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parasta tulee, kun ottaa siitä tavallisen kahvin kuumalla maidolla, nam!

Vierailija
10/10 |
14.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja lisääkin saa antaa. Tuo foorumi oli kyllä aivan uusi tuttavuus, pitääpä perehtyä. (Tämän aamuinen pannukahvi maistui kyllä jo tosi hyvältä kun vertasin vanhan mokkiksen keittämään.)



ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi kolme