Haluan järkätä rapujuhlat mut en pidä ravuista
En pidä siitä ajatuksesta, että ne on keitetty elävältä, en pidä niiden mausta enkä pidä siitä että sitä ravun peräsuolta pitää ronkkia pois ennen syöntiä. En halua, että ruualla ylipäänsä on peräsuoli.:(
Mut rapukekkerit haluaisin järjestää. En varmasti ole ainoa jolla tämä dilemma. Mitä keksisi korvaavaksi ruuaksi ja askarreltavaksi illan ajaksi?
Kommentit (14)
nimenomaan rapukekkerit, yritätkö snobbailla?
Olisi tosi ikävää osallistua jonkun wannabeen rapujuhliin, joissa rapuja ei osata valmistaa tai tarjoilla.
Pidä sikajuhlat.
Varmaan ainakin osa vieraistasi tykkäisi oikeista ravuista, niin tarjoat tietenkin niitä ja voisit laittaa pöytään myös katkarapuja kuorineen, niin niitä voi sitten perata siinä eikä tarvi ihmetellä peräsuolia ja pääset samaan näpertelytunnelmaan.
Tai heinänkkorjuujuhla. Eli sadonkorjuujuhla. Tarjoa kasvisruokaillallinen niin ei ole peräsuolia. Ei siinä mitään askartelua tarvita, ihan voit myös syöttää ihmiset tyytyväisiksi. TErassilla syötte kynttilöiden valossaa myöhään illalla ja on kivaa.
osta kasa wingsejä, tee ranskalaisia ja vaikkapa patonkia. Samanlaista sormilla sotkettavaa kuin ravutkin. Jos hurjaksi heittäydyt niin tee vaikka katkarapu salaatti kaveriksi niin voit kertoa pitäneesi "rapuisat mättöjuhlat".
Varmaan ainakin osa vieraistasi tykkäisi oikeista ravuista, niin tarjoat tietenkin niitä ja voisit laittaa pöytään myös katkarapuja kuorineen, niin niitä voi sitten perata siinä eikä tarvi ihmetellä peräsuolia ja pääset samaan näpertelytunnelmaan.
sen voi joko nyppiä pois tai syödä. Yleensä niitä ei enää 20 katkaravun jälkeen jaksa nyppiä -> suuhun vaan ja hyvältä maistuu :)
Meillä on siis mökillä perinteenä rapujuhlat, joiden vetovastuu nyt on siirtymässä minulle tänä kesänä.
Tässä oli monia hyviä ideoita. Varsinkin toi blini-ilta kuulostais hyvältä. Siinä jokainen sais laittaa niille mieleistään täytettä sitten.
ap.
Varmaan ainakin osa vieraistasi tykkäisi oikeista ravuista, niin tarjoat tietenkin niitä ja voisit laittaa pöytään myös katkarapuja kuorineen, niin niitä voi sitten perata siinä eikä tarvi ihmetellä peräsuolia ja pääset samaan näpertelytunnelmaan.
sen voi joko nyppiä pois tai syödä. Yleensä niitä ei enää 20 katkaravun jälkeen jaksa nyppiä -> suuhun vaan ja hyvältä maistuu :)
En meinaan ollut ihan satavarma siitä paskasuolesta ja eikö se mene niin rapujuhlissa että ravun jälkeen otetaan viinasnapsi, joten loppuillasta ne ravutkin menee sellasenaan paahtoleivän päälle, eikä kukaan edes ajattele että niillä mitään suolistoa on koskaan ollutkaan :D
T. nro 4
Varmaan ainakin osa vieraistasi tykkäisi oikeista ravuista, niin tarjoat tietenkin niitä ja voisit laittaa pöytään myös katkarapuja kuorineen, niin niitä voi sitten perata siinä eikä tarvi ihmetellä peräsuolia ja pääset samaan näpertelytunnelmaan.
sen voi joko nyppiä pois tai syödä. Yleensä niitä ei enää 20 katkaravun jälkeen jaksa nyppiä -> suuhun vaan ja hyvältä maistuu :)
En meinaan ollut ihan satavarma siitä paskasuolesta ja eikö se mene niin rapujuhlissa että ravun jälkeen otetaan viinasnapsi, joten loppuillasta ne ravutkin menee sellasenaan paahtoleivän päälle, eikä kukaan edes ajattele että niillä mitään suolistoa on koskaan ollutkaan :DT. nro 4
kohtuullisessa snapsitilassa niitä ulos kaivettuja suolia on sitten liimaantuneena joka paikkaan :) No, vitsi vitsinä, ihan hyvin sen suolenkin voi popsia suuhunsa, sen ulosrepiminen on väliin aika hankalaa, rapu herkästi hajoaa.
niin kyllä osallistujat odottaa rapuja eikä mitään blinejä,
jos sä et ravuista tykkää, niin muut tykkää!
Voithan varata alkupalaksi ravuista pitäville jokiravun pyrstöjä, mätiä, smetanaa, punasipulia ja paahtoleipää. Jokainen voi itse väkertää itselleen oman rapu-mätileivän. Lisäksi voi olla joku lihaleipävaihtoehto, vaikka paahtopaistista. SIinäkin pääsee värkkäystunnelmaan. Varaa tarpeeksi leivänpaahtimia!
Pyydetään ihan itse ne ravut järvestä. Se on ihan parasta!
Päivällä kalastetaan pieniä syöttikaloja. Jos ei ole kalaonnea, käytetään makkaraa. Niitä rapuhaaveihin.
Sitten viedään ne rapuhaavit järvelle oikeisiin paikkoihin. Ja illan hämärtyessä mennään ne kokemaan. Sitten vesi kiehumaan ja peijaiset alkaa!
Jos ravun pyynti menee kovin myöhäiseksi, syödään vasta seuraavana päivänä.
Näin on tehty siitä asti, kun olin lapsi. En näe tuossa mitään ällöä, jännää vaan. Jos on taitava, voi taskulampulla häikäistä ravun silmät ja pyytää ravun järvestä käsin.
vasta kun ne on vuorokauden maustuneet tilliliemessään
laita niille pippurista silmät. Sitten keitätte ja syötte niitä.