Onko meitä pohajanmaalaisia sukujuuria omaavia paikalla?Perinneruuista kysymys.
MM.leipäjuustoa ja verilettuja olen opettanut lapset syömään,asutaan siis etelämpänä ja nuo isovanhemmat on kuolleet aikoja sitten.Mitä muuta kivaa keksisi ruuaksi?
Kommentit (9)
Klapsakka? :D Sitä valkoista keittoa johon laitetaan leivänpaloja sekaan. Yllättävän hyvää. En kyllä tiedä miten ja mistä se valmistetaan.
Räntyt eli sisäelimet, meillä on syöty ihan sellaisena kastikkeena muistaakseni ja oli hyvää! Siis maksaa, munuaista, sydäntä.
Kropsu tietysti, tosin se nyt tunnetaan muuallakin mutta vaan eri nimellä.
Missä sellainen maa on?
t. pohojalaanen
n. 6 dl maitoa, 3 munaa, n.2 dl jauhoja, tl suolaa, 50 g voisulaa. Leivinpaperille syvemmälle uunipellille 200 astetta. Ihanaa!
Herkkukeittoa ja nostetta hemoglobiinille. Kampsua, lihaa, perunoita, vettä, sipulia ja porkkanaa. Eli kuin lihakeitto, mutta kampsua kyytipojaks. Herkkua on!
Vai mikä se on, joka keitetään tilamaidosta ja näyttää niin kuin siinä olisi aivonkappaleita. Mieto maku, syödään muistaakseni jälkiruokana sokerin ja ehkä kanelinkin kanssa.
piimävelliä, klimppisoppaa, klapsoppaa(hyi hirviää)
Vai mikä se on, joka keitetään tilamaidosta ja näyttää niin kuin siinä olisi aivonkappaleita. Mieto maku, syödään muistaakseni jälkiruokana sokerin ja ehkä kanelinkin kanssa.
piimävelliä?